Φωτιά και λάβρα η Ακαδημία κατά Σκοπίων

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, η οποία κράτησε δύο ολόκληρες ώρες και ήταν αφιερωμένη στο εθνικό αυτό θέμα, πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν τα περισσότερα από τα μέλη του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας.

Επικαλούμενοι όλοι οι ομιλητές αδιαμφισβήτητα ιστορικά στοιχεία και καταθέτοντας επιστημονικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα αντέκρουσαν μία προς μία όλες τις θέσεις που προβάλλουν οι εκπρόσωποι του γειτονικού κράτους, προκειμένου να δικαιολογήσουν την από μέρους τους χρήση της ονομασίας «Μακεδονία».

Με αδιάσειστα τεκμήρια πιστοποίησαν ότι σε κάθε περίπτωση το μεγαλύτερο τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας βρίσκεται εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ εξουσιοδότησαν δύο από τα μέλη του προεδρείου να συντάξουν σχετικό εφ’ όλης της ύλης κείμενο με την εγκυρότητα της υπογραφής όλων των μελών της Ακαδημίας και να το αποστείλουν άμεσα στην ελληνική κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που η Ακαδημία Αθηνών τοποθετείται με ξεκάθαρο τρόπο εναντίον της επιχείρησης πλαστογράφησης της ιστορίας και παραπλάνησης της ανυποψίαστης διεθνούς κοινής γνώμης από πλευράς των γειτονικών Σκοπίων.

Το 1992 για πρώτη φορά είχε παραδοθεί στο υπουργείο Εξωτερικών από την Ακαδημία ένα πολυσέλιδο υπόμνημα για τη Μακεδονία, το οποίο είχε συντάξει ο διεθνούς κύρους έλληνας ιστορικός κ. Σακελλαρίου.

Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από δύο χρόνια, το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι πώς ακριβώς έχουν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα αυτά τα εξαιρετικής επιστημονικής αξιοπιστίας και εγκυρότητας ντοκουμέντα. Κατέληξαν όπως και τόσα άλλα στα αζήτητα, καταχωνιασμένα από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΞ σε τίποτα ξεχασμένους «φοριαμούς»;


Σχολιάστε εδώ