Μήνυση για το «Sportime»

Μήνυση κατά των εκπροσώπων της εφημερίδας «Sportime», Κώστα Κυριακόπουλου και Ηλία Μπούνα, υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από 10 συντάκτες που εργάζονται στη συγκεκριμένη εφημερίδα και, ταυτόχρονα, έχουν ασκήσει, ήδη, μαζί με όλους τους άλλους συναδέλφους, το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Η εργοδοσία συστηματικά αρνείται να πληρώσει τους μισθούς των συντακτών και να καταβάλει τις ασφαλιστικές και λοιπές εισφορές που παρακρατεί στα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΤΣΠΕΑΘ, ΕΔΟΕΑΠ, ΙΚΑ κ.λπ.). Μάρτυρες κατηγορίας κατά των εκπροσώπων της εφημερίδας, της εταιρείας που την εκδίδει και κατά παντός συνεργού τους, είναι και τα ένδεκα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Οι εργαζόμενοι είναι ήδη εδώ και 4 μήνες απλήρωτοι, ενώ η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη στείλει διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργο Σανιδά, «για τις κατάφωρες παραβιάσεις της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας καθώς και των διαδικασιών περί Ανωνύμων Εταιρειών». Μεταξύ των κινήσεων που προγραμματίζει η ΕΣΗΕΑ περιλαμβάνεται και επιστολή-διάβημα στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και στις τράπεζες που «χρηματοδοτούν τέτοιου είδους πειρατικές εκδοτικές δραστηριότητες», αλλά και μια ειδική επιστολή προς την Τράπεζα Πειραιώς «με την οποία θα ζητούνται διευκρινίσεις για την όποια οικονομική συνεργασία του κ. Κ. Κυριακόπουλου και της εκδοτικής του δράσης μαζί της».

Τέλος, σύμφωνα με έγγραφο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, υπάρχει εισήγηση για επιβολή προστίμου 389.000 ευρώ για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, συνεκτιμώντας «τη βαρύτητα των αδικημάτων και την κατʼ επανάληψιν διάπραξή τους». Το πρόστιμο επιμερίζεται στις δύο εταιρείες, δηλαδή 24.000 ευρώ στην εταιρεία Ευρωπαϊκό Κέντρο Αθλητικού Τύπου και 15.000 ευρώ στην Elman Sport Εκδοτική.


Σχολιάστε εδώ