Αδιαφορούν οι ελληνικές κυβερνήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Καταγγέλλουμε τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, οι οποίες αρνούνται να καταβάλουν τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ενώ η Ιταλία και η Βουλγαρία εξεπλήρωσαν τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τις οποίες τους καταλόγισαν οι σύμμαχοι.

Διαμαρτυρόμαστε με τον πιο δριμύ και έντονο τρόπο για την απαράδεκτη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες έχουν εγκαταλείψει το δίκαιο αυτό εθνικό θέμα.

Αξιώνουμε από τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση να θέσει το θέμα στην κυβέρνηση της Γερμανίας και να απαιτήσει τη λύση του.

Αναμένουμε από τα ΜΜΕ να συμπαραταχθούν στον δίκαιο αυτόν αγώνα.

Προσδοκούμε από τα πολιτικά κόμματα την ολόπλευρη συμπαράστασή τους και την έντονη δραστηριότητά τους ως την επίλυση του δίκαιου αυτού αιτήματος.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά πως θα συνεχίσουμε απτόητοι τον αγώνα έως ότου η Γερμανία καταβάλει αυτά που οφείλει στην Ελλάδα.

Απαιτούμε, δεν επαιτούμε:

• Να επιστρέψει η Γερμανία τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που μας άρπαξε την περίοδο της Κατοχής.

• Να εξοφλήσει η Γερμανία το αναγκαστικό δάνειο που συνήψε από την Ελλάδα στη διάρκεια της κατοχής, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

• Να καταβάλει η Γερμανία το ποσό των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο επιδικάσθηκε να πληρώσει, ως επανορθώσεις, για τις ζημιές που προξένησε στην Ελλάδα.

• Να αποζημιώσει η Γερμανία τα θύματα για τις ζημιές που τους προξένησε.

Ευχαριστούμε, τέλος, τα κόμματα εκείνα και τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς και τα ΜΜΕ τα οποία μας συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αυτόν αγώνα.»


Σχολιάστε εδώ