«Πόλεμο» προκαλεί τεράστιας έκτασης λαθρεμπόριο καυσίμων!

Το περίεργο (;) είναι πως εν μέσω των διασταυρούμενων πυρών (ή μήπως… τορπιλών;) έχει βρεθεί ο επικεφαλής της -γνωστής πλέον…- Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, της ΥΠΕΕ, ο Σπ. Κλαδάς!

Και επειδή τέτοιες ναυμαχίες μεγαλοπαραγόντων της οικονομίας (κι όχι μόνο…) τα λεφτά είναι πολλά, πάρα πολλά, τα συμφέροντα που διακυβεύονται τεράστια, κινδυνεύουν να την πληρώσουν οι «μικρότεροι», έστω κι αν στη συγκεκριμένη περίπτωση ο «μικρότερος» είναι ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών Κλαδάς, τουλάχιστον σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει (και τις οποίες δεν υιοθετούμε).

Έτσι σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αποκλειστικές μας πληροφορίες:

• Ο ένας εκ των εμπλεκόμενων μεγαλοπετρελαιάδων (ο οποίος δεν ασχολείται μόνο με πετρέλαια…) ζητά επιμόνως την παραμονή του Σπ. Κλαδά στη θέση του απειλώντας αν διωχτεί και έχει φτάσει μέχρι το Μαξίμου, ενώ ο άλλος (το όνομά του έχει εμπλακεί σε υποθέσεις λαθρεμπορίου…) ζητά επιμόνως την αποπομπή του απειλώντας επίσης θεούς και δαίμονες, αν παραμείνει!

• Και οι δύο θεωρούν casus belli είτε την εκδίωξή του απ’ την ΥΠΕΕ είτε την παραμονή του, ανάλογα με τα συμφέροντά του ο καθείς!

• Αυτός που ζητά την αποπομπή του Κλαδά κατηγορείται για τεράστιας έκτασης λαθρεμπόριο πετρελαίου. Και το κάνει, επειδή φοβάται πως ο Κλαδάς θα τον «σεντράρει» με αποτέλεσμα να κληθεί να πληρώσει εκατομμύρια, πολλά εκατομμύρια ευρώ!

• Αντίθετα, αυτός που απαιτεί την παραμονή του είναι ο ανταγωνιστής του λαθρέμπορα, ακριβώς επειδή δεν θέλει να μπει η υπόθεση στο αρχείο, για ευνόητους λόγους!

• Είναι χαρακτηριστικό ότι για την ίδια υπόθεση έχουν… μοιραστεί και πολλοί υπουργοί! Άλλοι δηλαδή είναι υπέρ της «παραγραφής» του λαθρέμπορα και άλλοι είναι υπέρ της παραπομπής του!

• Είναι τέτοιας έκτασης το όλο ζήτημα, τόσο τεράστια τα συμφέροντα που διακυβεύονται, ώστε υπέρ του λαθρέμπορα έχει γίνει (στην κυβέρνηση) παρέμβαση από ξένη πρεσβεία!

Προς το παρόν μαίνεται στο παρασκήνιο ο πόλεμος, ο ανηλεής πόλεμος των δύο «καρχαριών», με… έπαθλο πάντως τον Σπ. Κλαδά.

Αλλά σύντομα θα βγει στην επιφάνεια, δεν γίνεται αλλιώς. Και θα κριθούν πολλά (ίσως τα πάντα!) απ’ το αν τελικά θα παραμείνει στη θέση του ο Κλαδάς. Μέχρι στιγμής παραμένει, λόγω της κάλυψης που ακόμα του παρέχει ο ίδιος ο Καραμανλής…

«Παίζονται» και… ζωές!

Οι πληροφορίες μας επιμένουν στο ότι η υπόθεση έχει διερευνηθεί απ’ την ΥΠΕΕ κι ο σχετικός φάκελος ήδη απ’ τον περασμένο Ιούλη έχει «περαιωθεί». Δηλαδή η έρευνα έχει ολοκληρωθεί, η λαθρεμπορία έχει διαπιστωθεί με ατράνταχτα στοιχεία, που φτάνουν μέχρι ακόμα και τη… Θράκη.

Ωστόσο και παραδόξως δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έχουμε ήδη τα πρώτα «θύματα».

Συγκεκριμένα έχει παρατηρηθεί το εξής:

• Υπάλληλοι της ΥΠΕΕ που ασχολήθηκαν με την -τεράστια, επαναλαμβάνουμε- υπόθεση φεύγουν απ’ τη θέση τους και πάνε… αλλού. Φοβούνται οι άνθρωποι, εκβιάζονται, γίνεται κυριολεκτικά της… ναυμαχίας!

• Διευθυντικά στελέχη της ΥΠΕΕ που επίσης ασχολήθηκαν με το επίμαχο ζήτημα έχουν αλλάξει πόστο, με επιχειρήματα του τύπου «να μην την πληρώσουμε εμείς», «δεν αντέχουμε άλλο», «απειλούνται ακόμα και οι ζωές μας»!

Επαναλαμβάνουμε, ο μεγάλος πόλεμος, μάλλον η… μεγάλη ναυμαχία έχει να κάνει με το αν ο φάκελος αυτής της υπόθεσης θα μπει στο αρχείο ή αν θα «σκάσει» με αποτέλεσμα να κληθεί ο εις των εμπλεκομένων να πληρώσει απίστευτα ποσά!

Το ερώτημα είναι ποιο θα είναι τελικά το αποτέλεσμα της «ναυμαχίας»…


Σχολιάστε εδώ