Κάτω στον Πειραιά

Το δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίαση της περασμένη Τετάρτης, αποφάσισε να υλοποιηθεί η συμμετοχή του δήμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με δύο προτάσεις:

• Σε συνεργασία με τον Δήμο Αθήνας θα καταθέσει πρόταση για την καθαριότητα των πόλεων και συγκεκριμένα για τους δείκτες μέτρησης του επιπέδου καθαριότητας.

• Σε συνεργασία με τον Δήμο Μεδεμβούργου της Γερμανίας θα καταθέσει πρόταση για ανάπτυξη κέντρου γνώσης στην πόλη.

// Με σειρά εκδηλώσεων θα εορτασθούν οι απόκριες και τα κούλουμα στον Πειραιά. Ήδη με εντολή του δημάρχου Π. Φασούλα συγκροτήθηκε επιτροπή η οποία θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών. Στην επιτροπή, η οποία πρόλαβε και έκανε ήδη την πρώτη της συνεδρίαση, μετέχουν ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Οικονομόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΠΕΠ Στέλιος Μπρατσόλης, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ Δάφνη Μπόκοτα και η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Αναγνώστου.

// Για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της δημοτικής αρχής για φέτος προετοιμάζεται πυρετωδώς ο δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος ταυτόχρονα θα κάνει σύντομα και τον απολογισμό του έργου του τον περασμένο χρόνο, τον πρώτο δηλαδή της θητείας του στον δήμο.

Για τον λόγο αυτόν, συνέστησε δύο επιτροπές:

• Η πρώτη, με επικεφαλής την αντιδήμαρχο κ. Νίτσα Βλασσοπούλου και με τη συμμετοχή αντιδημάρχων και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, θα εξειδικεύσει και θα οριοθετήσει χρονικά τον προγραμματισμό δράσης του δήμου για το έτος 2008.

• Η δεύτερη, με επικεφαλής τον κ. Νίκο Καρβουνά και με τη συμμετοχή προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, θα καταρτίσει προγραμματισμό και απολογισμό για τις αντίστοιχες επιχειρήσεις και οργανισμούς και θα ασχοληθεί με το θέμα της προσαρμογής των δημοτικών επιχειρήσεων στο νέο θεσμικό πλαίσιο.

// Μια ριζοσπαστική αλλά και χρήσιμη πρόταση υπέβαλε στο δημοτικό συμβούλιο, και ψηφίστηκε ομόφωνα, ο αντιδήμαρχος Τάκης Αβραμίδης, ο οποίος ζήτησε να δημιουργηθεί στον Πειραιά Συμβούλιο Μετανάστευσης.

Το Συμβούλιο, σύμφωνα με την πρόταση του Τ. Αβραμίδη, θα είναι εννεαμελές, διαπαραταξιακό και θα έχει εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για:

• Ενίσχυση της ικανότητας της κοινωνίας υποδοχής να προσαρμοστεί στην πολυμορφία λαμβάνοντας μέτρα ένταξης επικεντρωμένα στον πληθυσμό υποδοχής.

• Πρόληψη των φαινομένων γκετοποίησης και των εθνοτικών συγκρούσεων είτε ανάμεσα σε δημότες και τους μετανάστες είτε ανάμεσα στις ίδιες τις ομάδες των μεταναστών που κατοικούν στον συγκεκριμένο δήμο.

• Στήριξη πολυπολιτισμικών δράσεων και εκδηλώσεων, για παράδειγμα ενημερωτικών εκστρατειών ή διαπολιτισμικών εκδηλώσεων με στόχο τη διάδοση συγκεκριμένων και ακριβών πληροφοριών σχετικά με τους πολιτισμούς, τις θρησκείες και την οικονομική και κοινωνική προσφορά των μεταναστών.

// Το δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, όμως, δεν είχε μόνο προτάσεις αλλά και μηνύματα. Ήταν ένα συμβούλιο ενωτικό για την πλειοψηφία και… περίεργο για τη μείζονα μειοψηφία. Γιατί η πλειοψηφία εμφανίστηκε με χαρακτηριστική σύμπνοια, ενώ η μείζων μειοψηφία προτίμησε να απέχει εκμεταλλευόμενη την απεργία των υπαλλήλων. Την παρτίδα αλλά και την αξιοπιστία της παράταξης έσωσε ο σύμβουλός της Γιάννης Βουτσινάς, που όταν αντιλήφθηκε ότι υπήρχε απαρτία και δεν θα ήταν εκείνος που με την παρουσία του θα ρύθμιζε τη διακοπή ή την πρόοδο της συνεδρίασης, εμφανίστηκε στο συμβούλιο και έτσι ακούστηκε έστω και μία αντίθετη φωνή στην αίθουσα από τα αδειανά έδρανα της μειοψηφίας.

// Άλλη μια επίδειξη αλτρουισμού και ευαισθησίας από τον Δήμο Κορυδαλλού. Την προσεχή Κυριακή διοργανώνει μαζί με το Γενικό Νοσοκομείο «Αγ. Παντελεήμων» εθελοντική αιμοδοσία. Κινητή μονάδα αιμοληψίας θα βρίσκεται για τον λόγο αυτόν στην πλατεία Ελευθερίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι. Όσοι μπορείτε προσέλθετε. Είναι προσφορά ζωής και ύψιστο δείγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που τόσο πολύ λείπουν από τη σημερινή εποχή.

// Πατέρας για δεύτερη φορά έγινε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Κορυδαλλού Γιάννης Διάκος. Η σύζυγός του έφερε στον κόσμο μία ακόμα κόρη, γεγονός που έκανε τον συμπαθή αντιδήμαρχο ιδιαίτερα ευτυχισμένο. Τις καλύτερες ευχές και από τη στήλη, αν και ο φίλος Γιάννης… οφείλει να… ψάξει τον γιο.

// Λίγες ώρες πριν από τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και η δυναμική που παρουσιάζει ο συνδυασμός του υποψήφιου προέδρου Τάκη Δέγλερη ολοένα και αυξάνεται. Οι δικηγόροι του Πειραιά αναγνωρίζουν την ποιότητα και τη διαφάνεια θέσεων και προθέσεων του συνδυασμού και σπεύδουν να πυκνώσουν τις τάξεις του. Δεν είναι λίγοι, μετά απ’ αυτό, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Τάκης Δέγλερης πάει για την έκπληξη! Η οποία θα είναι πέρα για πέρα ευχάριστη για τους δικηγόρους του Πειραιά.

// Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός της ΔΕΠΕΠ. Με βάση τα όσα αναφέρονται σ’ αυτόν, μπορούμε να πούμε ότι και επίσημα πλέον η ΔΕΠΕΠ αποτελεί ισχυρό βραχίονα του δήμου σε ό,τι αφορά κάθε αναπτυξιακή και πολιτιστική προσπάθεια που θα έχει στόχο την προβολή και την προώθηση του πειραϊκού χώρου. Αρχιτέκτονας του προσανατολισμού αυτού που διαπιστώνεται στον προϋπολογισμό είναι ο πρόεδρος της επιχείρησης Στέλιος Μπρατσόλης.

// Άλλη μια επιτυχημένη εξέλιξη για το Κέντρο Εκπαίδευσης Τυφλών Καλλιθέας. Μετά από ένα δίμηνο προσπαθειών του προέδρου του Γιώργου Δαβάκη, που είναι και δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, το ΚΕΑΤ γίνεται πιστοποιημένο κέντρο της ACTA και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, θα μπορεί να χορηγεί αναγνωρισμένα πιστοποιητικά Πληροφορικής από το ελληνικό Δημόσιο που θα είναι κατάλληλα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ αλλά και όπου αλλού απαιτεί η αγορά εργασίας. Το αξιοσημείωτο εν προκειμένω είναι ότι η όλη προσπάθεια έχει και κοινωνικό χαρακτήρα. Διότι τα άτομα με προβλήματα όρασης που φοιτούν στο ΚΕΑΤ ή είναι σπουδαστές στο ΙΕΚ Τειρεσίας θα πιστοποιούνται εντελώς δωρεάν, ενώ όσα άτομα έχουν ειδικές ανάγκες θα καταβάλλουν μόνο το κόστος της πιστοποίησης. Τα βιβλία και τα βοηθήματα που χρειάζονται θα μετατραπούν στη γλώσσα Μπράιγ ώστε να γίνεται ευχερώς η εκπαίδευση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Βέβαια, στο πιστοποιημένο κέντρο του ΚΕΑΤ θα μπορούν να εξετάζονται για τη λήψη του αναγνωρισμένου πιστοποιητικού Πληροφορικής και άτομα χωρίς ειδικές ανάγκες, τα οποία όμως θα καταβάλλουν κανονικά δίδακτρα και εξέταστρα που θα περιέρχονται ως ένα πρόσθετο έσοδο υπέρ των αναγκών του ΚΕΑΤ.

ΥΓ.:

Μια ενδιαφέρουσα καταγγελία που πήραμε από την κ. Β.Γκίνη θα τη δημοσιεύσουμε την επόμενη Κυριακή


Σχολιάστε εδώ