Διώξεις στον Δήμο Αμαρουσίου για απάτη

Τα αδικήματα που διαπιστώθηκαν είναι υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη και συναυτουργία σε βάρος ΟΤΑ και απιστία και πλαστογραφία μετά χρήσεως!

Οι υποθέσεις που ερευνήθηκαν ήταν μεταξύ των άλλων συμβάσεις έργων 11 εκατ. ευρώ χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, που ανατέθηκαν σε δύο συγκεκριμένες τεχνικές εταιρείες, 4 εκατ. ευρώ με τον ίδιο τρόπο σε συγκεκριμένη εταιρεία για δενδροφυτεύσεις και πλακοστρώσεις, προκαταβολές 1 εκατ. ευρώ σε εργολάβο που πήρε τα λεφτά και εξαφανίστηκε, πλαστή εγγυητική επιστολή 140.000 ευρώ δήθεν της Εθνικής Τράπεζας, με την οποία ο εργολάβος αυτός πήρε το έργο και τις προκαταβολές. Είναι ένα μέρος αυτών που αφορούν οι κακουργηματικές διώξεις.

Δικογραφία για άλλη υπόθεση για απάτη, που ήταν στο στάδιο της κύριας ανάκρισης σε Ειδική Ανακρίτρια, διαχωρίστηκε και ένα μέρος της επεστράφη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και πρόκειται ν’ ασκηθούν και νέες κακουργηματικές διώξεις, σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 για τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος.

Πρόκειται για την αγορά κοινόχρηστου χώρου και ρεματιάς τον Δεκέμβριο 2003 από ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Αμαρουσίου με συνολικό τίμημα περίπου 25 εκατ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ