ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΚΡΗΞΗΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ

«Ούτε όταν αποδοκίμαζε πέρσι όλο το γήπεδο, δεν τον ακούσαμε να μιλάει με αυτόν τον τρόπο», έλεγαν παίκτες του Ολυμπιακού. Η στάση του Κόκκαλη έχει εξήγηση. Ο πρόεδρος της πειραϊκής ομάδας υποχρεώθηκε να καταθέσει ένσταση για τον αγώνα με την Καλαμαριά και βρέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ, επειδή πριν από τρία χρόνια υποστήριζε δημόσια ότι «οι αγώνες πρέπει να κρίνονται μέσα στα γήπεδα». Φάνηκε, δηλαδή, ως δάσκαλος που δίδασκε και λόγο δεν κρατούσε…

Η εφετινή σεζόν, ωστόσο, έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Ακόμα και ο πρωταθλητής θα κληθεί να δώσει προκριματικά για την είσοδό του στους ομίλους. Κάτι που σημαίνει ότι ο δεύτερος θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί και τον Ιούλιο. Με δεδομένη, λοιπόν, τη διεξαγωγή του Euro 2008, ο δεύτερος της βαθμολογίας θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ειδικά εάν μιλάμε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αποτελεί τη βάση της Εθνικής ομάδας, με τουλάχιστον πέντε παίκτες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και άλλον έναν, τον Ζεβλάκοφ, στην Εθνική Πολωνίας. Κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες θα τρέχουν όλο το καλοκαίρι χωρίς διακοπές. Κάτι που θέλει να αποτρέψει ο Κόκκαλης και γιʼ αυτό φρόντισε να χτυπήσει καμπανάκι. Ξέρει, άλλωστε, πως σε ενδεχόμενη αποτυχία θα βρεθεί απολογούμενος και στον κόσμο της ομάδας που σιγοψιθυρίζει ότι «ο πρόεδρος αδιαφορεί για τον τίτλο, επειδή έκλεισαν 100 χρόνια από την ίδρυση του Παναθηναϊκού».

Σε περίπτωση εμφανίσεων ανάλογων με αυτήν που πραγματοποίησαν οι «ερυθρόλευκοι» στη Θεσσαλονίκη, το αφεντικό του Ολυμπιακού θα πάρει μέτρα. Μεταξύ άλλων ενδέχεται να την πληρώσει και ο Τάκης Λεμονής, για τον οποίο πολλοί υποστηρίζουν ότι έχασε τον έλεγχο μετά την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και το 4-0 επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο.


Σχολιάστε εδώ