Νικητές και ρυθμιστές

Τι έγινε το ρεύμα; Τι φόβισε τους εκλέκτορες; Γιατί βούλιαξαν τα προγνωστικά; Ιεροδικαστές Μητροπολίτες υποστηρικτές του Μητροπολίτη Σπάρτης, οργανωσιακοί Μητροπολίτες που βγήκαν από το καβούκι τους στις τηλεοπτικές εκπομπές, βέβαιοι για τη νίκη του συντηρητισμού, τα τίναξαν όλα στον αέρα.

Οι εξαγγελίες και οι προτιμήσεις Μητροπολιτών που μέχρι χθες έκλαιγαν πάνω από το ζεστό ακόμα σκήνωμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, με μιας παρουσιάστηκαν ως ένθερμοι υποστηρικτές του Μητροπολίτη Σπάρτης, κυριολεκτικά από το πεζοδρόμιο, για να ανακοινώσουν περιχαρείς αυτήν τη φορά την προτίμησή τους στο πρόσωπο του υποψήφιου Μητροπολίτη Σπάρτης.

Πληροφορίες ήθελαν τον Μητροπολίτη Σπάρτης φανερά εκνευρισμένο για τη δημόσια εκδήλωση υποστήριξης από συγκεκριμένους Μητροπολίτες, ακόμα και για τον τρόπο με τον οποίο «ανέτρεψαν» όλο το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί γύρω από την υποψηφιότητά του.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, ρυθμιστής πλέον της εκλογής, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες εκμεταλλεύτηκε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, διαχώρισε και επίσημα τη θέση του από τη «Χρυσοπηγή», θέτοντας τον εαυτό του στο πλευρό εκείνου που άγγιζε πιο πολύ τις θέσεις του περί Συνοδικότητας και ενότητας της Εκκλησίας.

Στο πλευρό του Μητροπολίτη Θηβών βρέθηκε και ο άλλος υποψήφιος Μητροπολίτης, ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος εξαρχής γνώριζε ότι δεν υπήρχαν ελπίδες για την εκλογή του. «Χωρίς τη συμβολή των Χριστοδουλικών αρχιερέων ο Θηβών σήμερα δεν θα ήταν Αρχιεπίσκοπος», τονίζει με νόημα ο βορειοελλαδίτης Μητροπολίτης και καταλήγει: «Αυτές οι εκλογές έκρυβαν πολλά μηνύματα, τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Μη σας ξαφνιάσει εάν την Κυριακή στις εκλογές του Συνασπισμού εκλεγεί ο Κουβέλης πρόεδρος. Ίσως ο Τσίπρας πρέπει να ωριμάσει λίγο ακόμα».

Ίσως το Άγιο Πνεύμα έχει και γι’ αυτές τις εκλογές δικά του σχέδια!

Ίσως… Ποιος ξέρει, ίσως…


Σχολιάστε εδώ