Νεκρώνουν όλα την Τετάρτη

Η κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις που σημειώνονται και στο εσωτερικό της αλλά και σε κομματικό επίπεδο, επέλεξε τελικώς την πιο σκληρή πολιτική στάση, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα σκάνδαλα και η σήψη με επίδειξη ισχύος και «κυβερνητικής αποφασιστικότητας» στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Το αποτέλεσμα;

– Να παραλύσει η χώρα την Τετάρτη με τη γενική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στην κινητοποίηση με απρόβλεπτες τις οικονομικές συνέπειες θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι και οι γιατροί, ενώ απόφαση όλων είναι η κλιμάκωση των απεργιακών και των άλλων δυναμικών αντιδράσεων.

Και πάλι ξεχωριστά συλλαλητήρια οργανώνονται τη μέρα της γενικής απεργίας. Συγκεκριμένα:

– Στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποιείται η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ

– στις 10.30 το πρωί, στην Ομόνοια θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Οι συγκεντρωμένοι απεργοί και από τις δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν πορείες διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Όπως όλα δείχνουν, η γενική απεργία της Τετάρτης αποτελεί την αφετηρία για την έναρξη απεργιακής καταιγίδας, που θα κρατήσει επ’ αόριστον. Έτσι:

– Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προειδοποιούν για συνέχιση των κινητοποιήσεων, ώστε να ματαιωθούν τα κυβερνητικά σχέδια για κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

– Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, φαρμακοποιοί και ο δημοσιογραφικός κλάδος προσανατολίζονται να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους για να αποτραπεί η ενοποίηση των ασφαλιστικών τους Ταμείων και η αφαίμαξη πόρων από αυτά, ενώ

– «επί ποδός πολέμου» βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή, τα λιμάνια, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ, όπου οι εργασιακοί χώροι βρίσκονται στο επίκεντρο των ιδιωτικοποιήσεων.

Η γενική απεργία της Τετάρτης θα νεκρώσει κάθε δραστηριότητα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα:

– Προβλήματα στις συγκοινωνίες, υπολειτουργία των Τραπεζών, σχολεία κάθε βαθμίδας θα παραμένουν κλειστά. Εφορίες, λιμάνια, επιχειρήσεις, οικοδομές, δημόσια νοσοκομεία ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν το κοινό, βιομηχανίες και οικοδομές αναμένεται ότι θα πληγούν επίσης από την απεργία.

Σε συνδικαλιστικό επίπεδο, κορυφώνονται τις επόμενες μέρες οι προετοιμασίες για τη μεγαλύτερη δυνατή προετοιμασία της κινητοποίησης, με συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς. Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ-Αυτ. Παρέμβαση) με ξεχωριστές ανακοινώσεις καλούν τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη γενική απεργία και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται για την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στις νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό και τις εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις.


Σχολιάστε εδώ