Κοινά σημεία ψηφιακής εκπομπής ΕΡΤ – ιδιωτικών καναλιών

Η δημόσια ανακοίνωση, ότι ετοιμάζονται οι νέοι ψηφιακοί χάρτες συχνοτήτων, όπως και των σημείων ψηφιακής εκπομπής για την τηλεόραση και την κινητή τηλεφωνία, συνδυάζεται άριστα με την επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι παύει η τιμωρία της Ελλάδας για μη ένταξη της χώρας στις ψηφιακές εξελίξεις. Και ενώ η χώρα μας δεν θα πληρώνει πλέον πρόστιμο για την απαγόρευση ψηφιακής δραστηριοποίησης των ιδιωτικών εταιρειών στην ψηφιακή τηλεόραση, παραμένει ανοιχτό το θέμα της «επιδότησης» που ζητούν τα ιδιωτικά κανάλια από την κυβέρνηση για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης πως το συνολικό κονδύλι ψηφιακών δράσεων το επόμενο διάστημα φθάνει τα

3 δισεκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος εκ των οποίων θα προέλθει από ευρωπαϊκά κονδύλια, αποκαλύπτει το μέγεθος της ψηφιακής «πίτας» τα επόμενα χρόνια. Ειδικά για την τηλεόραση το κονδύλι αυτό σημαίνει πολλά πράγματα και οδηγεί στην άμβλυνση των αντιθέσεων.

Το κόστος κέντρων εκπομπής φαίνεται πως λύνεται με τη συνεργασία ΕΡΤ – ιδιωτικών καναλιών. Σε όλη τη χώρα θα χρησιμοποιηθούν κυρίως τα οικόπεδα της κρατικής τηλεόρασης για το στήσιμο των κοινών κέντρων εκπομπής – αυτό προβλέπει εξάλλου και ο νόμος για τη συγκέντρωση. Ένα από τα προβλήματα που εντοπίστηκαν -κατά πληροφορίες- είναι ότι δεν υπάρχουν όλα τα αναγκαία σημεία που απαιτούνται για τα ψηφιακά κέντρα εκπομπής σε όλη τη χώρα. Οι ιδιοκτήτες πάντως επιμένουν για επιδότηση της μετάβασης στην ψηφιακή τεχνολογία, έχοντας ως επιχείρημα ότι απαιτούνται νέες κοστοβόρες επενδύσεις.


Σχολιάστε εδώ