Ημέρες κρίσης για τους «γαλάζιους» αξιωματούχους

Όλα τα μηνύματα που έρχονται από Μαξίμου και Ρηγίλλης οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Κώστας Καραμανλής φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε ένα γενικό λίφτιγκ σε κόμμα και κυβέρνηση, στην προσπάθειά του αφενός να διώξει τα βαρίδια και τους περίεργους που αμαυρώνουν την εικόνα του και αφετέρου να δείξει ότι επιβάλλει ο ίδιος την κάθαρση στο κόμμα του, απαλλάσσοντάς το από αυτούς που τα ονόματά τους είτε εμπλέκονται σε διαχειριστικές ατασθαλίες είτε αδυνατούν να συμβάλουν στην εικόνα μιας καλής, σεμνής και ταπεινής κυβέρνησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός και οι στενοί – έμπιστοί του συνεργάτες ήδη έχουν καταλήξει στο ότι η εικόνα της κυβέρνησης χρειάζεται ένα «σαρωτικό τσουνάμι», προκειμένου να δείξει ανανέωση και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες που διακινούν οι τοπικοί εκπρόσωποι του… καραμανλικού στρατοπέδου, οι αναμενόμενες αλλαγές θα περιοριστούν στον κομματικό μηχανισμό και στις θέσεις των κρατικών αξιωματούχων, καθώς η πλειοψηφία των 151 και 152 βουλευτών δεν επιτρέπει πολλά «τσαλακώματα» και δεν παρέχει ευχέρεια για ουσιαστικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο «τοποτηρητής» του καραμανλικού στρατοπέδου -ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος στον νομό, Βάκης Φρατζής- έχει αποστείλει ήδη τις εισηγήσεις του στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Αγγέλου, χωρίς όμως να γνωρίζει πως και το δικό του όνομα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που περιλαμβάνονται σε άλλες εισηγήσεις που έφτασαν στο Μαξίμου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι διορισμένοι κομματικοί παράγοντες στον μηχανισμό της Πατριάρχου Ιωακείμ, αλλά και οι τοπικοί κρατικοί αξιωματούχοι, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς θεωρούνται τα εύκολα θύματα, που η θυσία τους θα αξιοποιηθεί για να ρετουσάρει την εικόνα της κυβέρνησης και να δείξει ότι… το μήνυμα της κοινωνίας ελήφθη από το Μαξίμου.

Οι πληροφορίες πως ο Μάρτιος σχεδιάζεται ως «μήνας του Αγίου Βαρθολομαίου» για τους αξιωματούχους έχει δημιουργήσει αναστάτωση στα στέκια των κρατικοδίαιτων στελεχών, που μοχθούν για να βρουν υψηλή υποστήριξη, ώστε να αποφύγουν να συμπεριληφθούν στη λίστα αυτών που θα πληρώσουν το κόστος των σκανδάλων που συνταράσσει την πολιτική μας ζωή τους τελευταίους μήνες.

3 Στα μέρη μας θα βρίσκεται στα τέλη της βδομάδας ο Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος δεν μας τίμησε με την παρουσία του από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο γραμματέας της ΝΔ θα μιλήσει σε ανοιχτές εκδηλώσεις (κοπές πίττας) που θα οργανωθούν την Παρασκευή στα Γιαννιτσά και το Σάββατο στο Κιλκίς.

Με την ευκαιρία, ο Ζαγορίτης θα έχει διάφορα ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας κατευθύνσεις και κυρίως ακούγοντας μηνύματα και συλλέγοντας πληροφορίες για τα έργα και τις ημέρες διάφορων αξιωματούχων στα πόστα τους.


Σχολιάστε εδώ