Συνωμοσία κατά του Τάσσου

Μία εβδομάδα πριν από την πρώτη Κυριακή των κυπριακών Προεδρικών Εκλογών και αποκαλύπτεται χωρίς αμφιβολία το συνωμοτικό παιχνίδι των Αγγλοαμερικανών με συνεργάτες το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ για την απομάκρυνση του Προέδρου Παπαδόπουλου από την εξουσία και την επιστροφή του Σχεδίου Ανάν.

Κάλεσμα Αναστασιάδη

Ο Νίκος Αναστασιάδης για δεύτερη φορά σε μία βδομάδα έκανε ανοίγματα προς το ΑΚΕΛ. Η πρώτη ήταν την προπερασμένη βδομάδα στη Λάρνακα όταν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και κυρίαρχος παίκτης της υποψηφιότητας Ιωάννη Κασουλίδη υποστήριξε ότι σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν ιδεολογικοί φραγμοί… και ότι σημασία έχουν οι ιδέες και η λύση, την οποία ο κ. Αναστασιάδης εξακολουθεί να καθορίζει στη βάση του Σχεδίου Ανάν. Την περασμένη Πέμπτη κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ και το ίδιο το κόμμα της Αριστεράς να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών τον κ. Κασουλίδη, εάν δεν περάσει ο κ. Χριστόφιας.

Χριστόφιας – Πουργουρίδης

Ανταπαντώντας ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι ο ίδιος θα βρίσκεται στο δεύτερο γύρο των εκλογών και ότι είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκείνος, που θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να ψηφίσει τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ. Στο χορό των δηλώσεων μπήκε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ βουλευτής Λεμεσού Χρίστος Πουργουρίδης, ο οποίος επανέλαβε παλαιότερες δηλώσεις του ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών ανεξαρτήτως του τι θα αποφασίσει το κόμμα του, ο ίδιος θα ψηφίσει τον Δ. Χριστόφια, εάν ο κ. Κασουλίδης δεν είναι στον δεύτερο γύρο.

Κλείσιμο

Το «Παρόν» είχε αποκαλύψει προ καιρού τις παρασκηνιακές συμμαχίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ με τις ευλογίες των Αμερικανών και των Βρετανών. Τότε είχε αντιδράσει έντονα ο κ. Χριστόφιας επειδή εμφανιζόταν ως ευνοούμενος των Αμερικανών για την επιστροφή του Σχεδίου Ανάν και ο κ. Κασουλίδης με τον ΔΗΣΥ ως δεδομένοι.

Το συνοικέσιο βγαίνει στη φόρα. Ο στόχος των Βρετανών και των Αμερικανών είναι να φαγωθεί ο Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος για να κλείσουν το Κυπριακό ως την άνοιξη του 2009 με επιστροφή του Σχεδίου Ανάν, το οποίο θα φέρει άλλο όνομα.

Παραλλαγή

Λονδίνο και Ουάσινγκτον έχουν στρωμένο το παιχνίδι και αυτό το οποίο απομένει είναι ο νέος Πρόεδρος. Εάν εκλεγεί είτε ο Χριστόφιας είτε ο Κασουλίδης η επιστροφή του Σχεδίου Ανάν θα βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Υπολογίζεται ότι μέχρι το καλοκαίρι θα γίνει η πρώτη μεγάλη προσπάθεια και θα ακολουθήσουν άλλες δυο με τρεις. Η μία το Φθινόπωρο, η άλλη τον Δεκέμβριο, μια άλλη τον Φεβρουάριο του 2009 και την άνοιξη η λύση θα τεθεί σε δημοψήφισμα. Ο κ. Αναστασιάδης όπως και ο κ. Χριστόφιας δηλώνουν δημόσια ότι επείγονται.

Όμως, οι Τούρκοι είναι αδιάλλακτοι. Διά στόματος Ταλάτ και Άγκυρας διευκρινίζουν ότι είτε η λύση θα εξευρεθεί μόνο μέσω του Σχεδίου Ανάν είτε, εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αποδεχθεί αυτή τη φόρμουλα, θα οδηγηθεί το Κυπριακό σε νέο αδιέξοδο και η υφιστάμενη ντε φάκτο διχοτόμηση σε ντε γιούρε.

Εάν οι Αναστασιάδης και Κασουλίδης επείγονται στην καλυτέρα των περιπτώσεων θα πάρουν μια λύση παραλλαγή του σχεδίου Ανάν.

Χαλούν τα σχέδια

Τα σχέδια χαλούν εάν ο Παπαδόπουλος επανεκλεγεί και οι Αμερικανοί με τους Βρετανούς επιστρατεύσουν τις ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για να διασφαλίσουν την επιστροφή του Σχεδίου Ανάν και τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ