ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ

– Τι να κάνω σήμερα; Δεν πάω να δώσω… κάνα dvd σε κανένα… «Μαξιμιώτη»;

Αμ έπος, αμ έργον, λοιπόν.

Άνοιξε την ατζέντα του, και έπεσε στο γράμμα «Α» (πού θα έπεφτε;).

Παίρνει λοιπόν τον Γιάννη Ανδριανό, του κάνει λίγο πλάκα («Είμαι ο… Όλα», του είπε κ.λπ.) και του προτείνει:

– Δεν έρχεσαι εκεί κατά τις 10 στο «Βυζαντινό» του Χίλτον να πιούμε καφέ, να σου δώκω κι ένα dvd να ʼχεις να πορεύεσαι;

– Μωρέ να ʼρθω, αλλά καμιά ώρα αργότερα, έχω να πάω με το «αφεντικό» στο Μουσείο της Ακρόπολης.

– ΟΚ, μεγάλε, έγινε, στις 11.

Επειδή όμως δεν είχε τι να κάνει

(ο κύριος Θέμος) ως τις 11, πήγε κάνα μισάωρο νωρίτερα, «τσάκισε»… τρία αυγά μάτια, κάνα-δυο κρουασάν, παράγγειλε τον πρώτο καφέ και περίμενε. Εκεί κατά τις 11 ήρθε κι ο «Γιαννάκης».

– Με συγχωρείς μωρέ, καθυστερήσαμε λίγο και το θέμα είναι πως θα πρέπει να προετοιμαστώ, πετάμε για Μόσχα.

– ΟΚ, να μην πολυλογούμε τότε, «τσάκα» το dvd, κάτι μωρέ… κάποιου Ζαχόπουλου έχει μέσα, τον έχεις ακουστά;

– Σώπα ρε, του Χρήστου, του κολλητού του «μεγάλου»;

– Ναι μωρέ!

– Ντάξει Θέμο, αλλά να ξέρεις, δεν προκάνω να το δω σήμερα, σου ʼπα να ʼούμʼ, πετάω για Μόσχα.

– Έγινε δικέ μου. Αν θυμηθείς μόνο φέρε μου μια… μπάμπουσκα!

Τι είπατε;

Ότι σας δουλεύουμε χοντρά;

Μπα!

Μα τι λέτε; Αφού αυτά πάνω-κάτω μάς λέει και απαιτεί να το πιστέψουμε ο συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο Γ. Ανδριανός. Ναι, λέει (στον Ανακριτή), του το ʼδωσε ο κύριος Θέμος το dvd, αλλά ούτε του ζήτησε κάποιο αντάλλαγμα, ούτε αυτός τον ρώτησε πού το βρήκε το ρημάδι το dvd, ούτε κάποιο deal έγινε, ούτε το είδε, ούτε του ʼπε, ούτε του ʼπε ο άλλος (ο κύριος Θέμος), ούτε αποκάλυψε τίποτʼ άλλο, ούτε… γενικά τίποτα «αμαρτωλό»!

Εδώ παύση. Πάμε στο cd για να το «φουμάρουμε» κάπως και να μας φύγει η βαριά ατμόσφαιρα. Βάζουμε το γνωστό τραγούδι του Μηλιώκα με τίτλο:

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ….ες!

Άσχετο. Εντελώς άσχετο! Χα!

Κάνας δικαστής;

Απʼ την Πέμπτη, που έγιναν γνωστά τα στοιχεία της δικογραφίας, ο ελληνικός λαός οργίζεται, αγανακτεί, αηδιάζει, είναι καζάνι που βράζει, οικτίρει, βοά, βρίζει.

Ναι, βρίζει!

Όσους υποτιμούν τη νοημοσύνη του, όσους πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, όσους πάνε να βιάσουν το μυαλό του, να του κάνουν λοβοτομή, να τον πείσουν ότι… ο Θέμος έδωκε μεν το dvd στον Ανδριανό, αλλά ούτε ζήτησε, ούτε πήρε κάνα αντάλλαγμα, ο δε Ανδριανός δεν είδε το dvd και… εντελώς τυχαία πήγε και κατέθεσε και με την κατάθεσή του «αθωώνει» τον κύριο Θέμο που όλα δείχνουν πως θα τη σκαπουλάρει με κάνα πλημμεληματάκι και θα αποδοθεί… άσπιλος και αμόλυντος στην «κενωνία», ίσως δε θα πρέπει να του ζητήσουμε και συγγνώμη που… ταράξαμε την ψυχική του ηρεμία!

Εκτός αν…

Εκτός αν βρεθεί κάνας έντιμος και γενναίος δικαστής και τους χαλάσει τη σούπα και πει «έλεος, λίγη ντροπή»!

Είναι το μόνο «απρόοπτο» που φοβούνται οι πρωταγωνιστές αυτού του άθλιου deal. Για να μην πάμε σε κάνα… πταίσμα και γελάσει ο κάθε πικραμένος και οργισμένος και αηδιασμένος Έλληνας!

Εμείς είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να ʼμαστε αισιόδοξοι. Λέμε πως δεν μπορεί, θα πρέπει να υπάρχουν και στην Αθήνα δικαστές…

Πάντως είτε υπάρχουν είτε όχι, υπάρχει σίγουρα ένας αγανακτισμένος λαός, που αρνείται να παίζει τον ρόλο του θεατή σε ένα θέατρο του παραλόγου, σε μια συναλλαγή-συμπαιγνία που κονιορτοποιεί, εξευτελίζει κάθε εναπομείναν ίχνος διακηρύξεων περί… επανίδρυσης του κράτους της διαφθοράς, της ρεμούλας, της διαπλοκής, της ξεφτίλας, της νοοτροπίας του «άρπαξε να φας και κλέψε να ʼχεις»!

Αυτός ο αηδιασμένος και οργισμένος λαός θα τους στείλει όλους φούντο.

Αυτός ο λαός βλέπει πίσω από αθλιότητες. Αντιλαμβάνεται πως υπάρχει σε εξέλιξη εκβιασμός απʼ αυτόν που έχει το αμοντάριστο dvd (ποιος να ʼναι, ποιος να ʼναι;).

Και απαιτεί, προς το παρόν. Από Μαξίμου, από Καραμανλή, από δικαστές, από κάθε εμπλεκόμενο:

Σταματήστε το δούλεμα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!


Σχολιάστε εδώ