ΓΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο κ. Δούκας είχε διαδοχικές συναντήσεις με το σύνολο σχεδόν των μελών της συριακής κυβέρνησης.

Στις αναφορές τους τα μέλη της συριακής κυβέρνησης κατά τις συναντήσεις που είχαν με τον υφυπουργό Εξωτερικών τόνιζαν το γεγονός πως η «συγκεκριμένη επίσκεψη έβαλε γερές βάσεις για οικονομικές και επιχειρηματικές συνεργασίες αλλά και για την ενίσχυση των φιλικών και ιστορικών δεσμών Ελλήνων και Σύρων».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν, παρουσιάζεται από τη συριακή πλευρά και τους σύρους επιχειρηματίες για επενδύσεις στους τομείς του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, στις βιομηχανίες χάλυβα και τσιμέντων, στα καπνά και στο βαμβάκι, αλλά και στις κατασκευές οδικών αξόνων Βορρά – Νότου και Ανατολής – Δύσης.

Παράλληλα, όπως καταγράφηκε τόσο κατά τη διοργάνωση του επιχειρηματικού φόρουμ στη Δαμασκό όσο και από τις δεκάδες κατ’ ιδίαν συναντήσεις που πραγματοποίησαν οι Έλληνες με σύρους επιχειρηματίες, παρουσιάζεται επενδυτικό ενδιαφέρον και ευρύ έδαφος συνεργασιών στη δημιουργία αλυσίδας πρατηρίων καυσίμων, στην επισκευή του οδικού δικτύου της πρωτεύουσας Δαμασκού καθώς και στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

Ειδικότερα όσον αφορά την κατασκευή μεγάλων έργων συζητήθηκε η δημιουργία ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λαττάκεια – Πειραιάς – Βόλος – Αγκώνα (επένδυση για την οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον διάφορες εταιρείες, μεταξύ άλλων και η ΑΝΕΚ), καθώς και ο εκσυγχρονισμός του λιμένα και του αερολιμένα της Λαττάκειας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, λίγο πριν από την αναχώρησή του από τη Δαμασκό, επισκέφτηκε καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων. Δεκάδες παιδιά Παλαιστίνιων υποδέχθηκαν με τραγούδια και λουλούδια τον υφυπουργό, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις τους κυρίως για το πώς ζουν οι Έλληνες αλλά και οι λαοί της Ευρώπης, ενώ ξεναγήθηκε στους χώρους όπου πραγματοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία και ζουν τη μαθητική τους ζωή.


Σχολιάστε εδώ