ALPHA: Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Μέσα σε δύο χρόνια, από το 2006, όταν ξεκίνησε το κύμα των αντικαταστάσεων την περίοδο πριν και μετά τις γιορτές, έχει αλλάξει η διοικητική πυραμίδα του σταθμού 3 φορές. Το πρώτο κύμα εξόδου, σημειώνεται τον Ιανουάριο του 2006 με τους Τζώνη Καλημέρη, Γιώργο Ψαρρά και Γιώργο Αλβέρτη, το δεύτερο, με τους Νίκο Χατζηνικολάου και Δ. Μιχαλέλη, τον Ιανουαρίου του 2007, και το τρίτο με Ηρακλή Φιδετζή (Οκτώβριος 2008) Μάρα Ζαχαρέα, Βασίλη Χιώτη, Γιώργο Χουλιάρα στο τέλος του 2007 και τις αρχές του 2008.

Ο σταθμός από το 2003, έτος που ο Δ. Κοντομηνάς τον απέκτησε, έχει αλλάξει αλλεπάλληλες διοικήσεις, με πρώτη εκείνη του Γιώργου Ψαρρά, στενού συνεργάτη του επιχειρηματία για πολλά έτη. Ακολούθησαν οι ηχηρές μετεγγραφές των Χατζηνικολάου, Τριανταφυλλόπουλου, Ευαγγελάτου, Μενεγάκη, Λάτσιου και η ανάληψη της διοίκησης από τον Τ. Καλημέρη. Ο τελευταίος μέσα σε διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια παρέδωσε τη σκυτάλη στον Ν. Χατζηνικολάου, ο οποίος από γενικός διευθυντής ειδήσεων, θέση που είχε αναλάβει το καλοκαίρι του 2003, έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Ούτε όμως και εκείνος κατάφερε να στεριώσει περισσότερο από ένα έτος. Επί της θητείας του απομακρύνονται οι Αναστασιάδης και Τριανταφυλλόπουλος, με καταγγελίες για παρεμβάσεις στις εκπομπές τους, ενώ έχει κάνει αισθητή την παρουσία του από τα τέλη του 2005, χωρίς να υπάρχει τίτλος στο οργανόγραμμα, ο νομικός Ηρακλής Φιδετζής.

Μετά την απομάκρυνση Χατζηνικολάου ο Η. Φιδετζής αναλαμβάνει τα ηνία και το καλοκαίρι του 2007, και ενώ η Μ. Ζαχαρέα έχει ήδη παραιτηθεί μία φορά, τον Μάρτιο του ίδιου έτους, επιχειρείται ένας ακόμη ανασχεδιασμός. Προσλαμβάνεται ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Χουλιάρας, η σύμβαση του οποίου με την κρατική ραδιοτηλεόραση έληγε στις 31 Ιουλίου 2007. Όπως προκύπτει από την πρόσθετη πράξη που υπέγραφαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χ. Παναγόπουλος, ο Γ. Χουλιάρας και ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού Ευάγγελος Λουριδάς, υπήρχε όρος που ανέφερε πως «εάν μετά τη λήξη της παρούσης ο αντισυμβαλλόμενος εντεταλμένος σύμβουλος επιθυμεί να μείνει στην ΕΡΤ, τότε η εταιρεία υποχρεούται να συνάψει μαζί του νέα σύμβαση»… Κάτι τέτοιο δεν έγινε και τον Απρίλιο ο Alpha ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον δημοσιογράφο, ο οποίος παρέμεινε στην ΕΡΤ, ύστερα από αίτημα της τελευταίας, ως και την 1η Ιουνίου 2007.

Το καλοκαίρι, και ενώ μέρος των συζητήσεων γίνεται στην Πάρο, επιλέγεται το μοντέλο της συμπαρουσίασης του δελτίου ειδήσεων, με την Έλλη Στάη στον κεντρικό ρόλο και δίπλα της τη Μάρα Ζαχαρέα. Ο Βασίλης Θωμόπουλος, που είχε αναλάβει τη γενική διεύθυνση ειδήσεων, απομακρύνεται από τη θέση του μετά την αποτυχία του εγχειρήματος του κοινού δελτίου Έλλης – Μάρας, το οποίο διήρκεσε μόλις 17 ημέρες. Στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση Φιδετζή, παραιτούνται η Μ. Ζαχαρέα και μετά ο Β. Χιώτης, διατηρώντας θέση συμβούλου σε θέματα ενημέρωσης, και ο Γ. Χουλιάρας, κρατώντας θέση συμβούλου για ζητήματα ψηφιακής τηλεόρασης. Η παραίτησή του ήταν ζήτημα ημερών και έγιναν προσπάθειες για την παραμονή του, κυρίως από τον Λάκη Λαζόπουλο, οποίος είναι και ο απόλυτος κυρίαρχος του καναλιού γι’ αυτήν την περίοδο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 21ης Ιανουαρίου 2008, νέος γενικός διευθυντής τηλεόρασης αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μωραΐτης, ο οποίος «με την πολύχρονη εμπειρία του στον χώρο των Media και της Επικοινωνίας καθώς και τις αναμφισβήτητες ικανότητές του στον τομέα του Management, θα συμβάλει καθοριστικά στη δυναμική πορεία της τηλεόρασης του Alpha».

Αυτοί που έφυγαν νωρίς…

Πρόσωπα

Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Κουρτέσης, Γιώργος Αλβέρτης , Τζ. Καλημέρης, Γιώργος Ψαρράς, Θέμος Αναστασιάδης, Γιάννης Λάτσιος, Νίκος Ευαγγελάτος, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Χατζηνικολάου, Δημήτρης Μιχαλέλης, Θανάσης Αθανασιάδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Σεμίνα Διγενή, Σωτήρης Τζούμας, Βασίλης Πελέκης, Βασίλης Θωμόπουλος, Δώρα Γιαννακάκη, Ηρακλής Φιδετζής, Μάρα Ζαχαρέα, Βασίλης Χιώτης, Γιώργος Χουλιάρας


Σχολιάστε εδώ