αμυντικά

Η ΕΛΒΟ

>> Μια ωραία μέθοδος του «επιχειρείν» είναι να αγοράσεις από φιλαράκια μέρος κρατικής εταιρείας μπιρ παρά, αφού σου εξασφαλίσουν άφθονο κρατικό χρήμα με απευθείας αναθέσεις, χωρίς κανέναν έλεγχο τιμών.

>> Εισπράττεις χωρίς να σε ενδιαφέρει η ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός της εταιρείας, οι εξαγωγές, η εκλογίκευση των κοστολογήσεων.

>> Κι όταν η «ροή» ελαττούται (τι να σου κάνουν οι δύστυχες Ένοπλες Δυνάμεις, μπορεί να παραγγέλνουν συνέχεια πληρώνοντας το υλικό υπερκοστολογημένο, τα ανταλλακτικά δέκα φορές επάνω;), έχουμε και το όργανο του εκβιασμού. Απολύουμε προσωπικό… Για την ΕΛΒΟ μιλάμε…

>> Κάτι τέτοιο γίνεται τώρα εν όψει των νέων εξοπλιστικών. «Δώστε παραγγελίες, με κόστος που θα καθορίσω εγώ, γιατί θα αρχίσω να διώχνω κόσμο».

>> Κύριοι της κυβέρνησης, πότε θα σταματήσετε το βιολί αυτό; Ως πότε θα χρηματοδοτείτε τον κ. Μυτιληναίο και γενικότερα τον παρασιτισμό στις αμυντικές βιομηχανίες. Ο σκανδαλώδης προστατευτισμός είναι ασύμβατος, εξάλλου, με την πολιτική της ΕΕ στον αμυντικό τομέα.

>> Η ΕΛΒΟ μπορεί κάλλιστα να αποδώσει, όταν κάνει υγιείς συμφωνίες συμπαραγωγής με ξένους οίκους που θα της εξασφαλίζουν δικαιώματα εξαγωγών.

>> Ζητήστε από τον πρωθυπουργό να ρωτήσει, όταν πάει στην Άγκυρα, τον ομόλογο και κουμπάρο του κ. Ερντογάν πώς η τουρκική Βιομηχανία Οχημάτων είναι κερδοφόρος, κάνει εξαγωγές, εισάγει συνάλλαγμα, χωρίς να «φεσώνει» τις τουρκικές ΕΔ και το κράτος. Αντιθέτως, τους πουλάει με έκπτωση! Σας ορκιζόμαστε…

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα

>> Φαίνεται ότι το τσουνάμι Siemens πλησιάζει την Ελλάδα.

>> Κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας παρέδωσε, όπως μεταδόθηκε, στις γερμανικές αρχές λίστα με ονόματα πολιτικών, διοικητών ΔΕΚΟ και άλλων παραγόντων που τα «έπιαναν χοντρά» για να δίνουν χαριστικές συμβάσεις στον κολοσσό.

>> Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και η πρώτη σκέψη του «ευγενούς πολιτικού κόσμου» να γίνει μια Εξεταστική υπό τον Τραγάκη για να τα κουκουλώσει, όπως, καλή ώρα, τα TOR-M1 και TPQ-37, δεν φαίνεται να ευδοκιμεί.

>> Η εποχή που εξελίσσεται το «στόρι» δεν είναι μόνο η οκταετία Σημίτη αλλά και πριν.

>> Αν οι Γερμανοί δεν διεξάγουν τις ανακρίσεις μόνοι τους και κάνουν το σφάλμα να αναθέσουν το παραμικρό στους δικούς μας, το κουκούλωμα είναι βέβαιο. Θα δούμε…

Το σύστημα επικοινωνιών ΕΡΜΗΣ

>> Η τύχη της σύμβασης εκσυγχρονισμού του βασικού συστήματος επικοινωνιών του Στρατού ΕΡΜΗΣ (025Α/99 με την ΕΑΒ), στην οποία συμμετέχει και η Siemens, είναι άγνωστη, καίτοι το υλικό θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από το 2005.

>> Τι συμβαίνει, κ. Φιλιππάκο;

Αινείτε…

>> Δήλωση-βόμβα έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. ΓΑΠ παραμονή Χριστουγέννων: «Δεν αφορούν και δεν βαρύνουν το ΠΑΣΟΚ οι αμαρτίες του παρελθόντος».

>> Έλαβε σφουγγάρι, έσβησε τα πάντα και ησύχασε!

>> Ποιος σας υπαγόρευσε αυτήν την απίστευτη δήλωση, κ. πρόεδρε; Ο Ρέππας, ο Καστανίδης, ο Άκης;

>> Πριν το δηλώσετε, δεν ενημερωθήκατε για την τελευταία σφυγμομέτρηση, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες, γνωρίζοντας σαφώς μεν ότι οι Νεοδημοκράτες είναι κλέφτες, αλλά και ότι οι ΠΑΣΟΚοι υπήρξαν λήσταρχοι, εμπιστεύονται την εφαρμογή της διαφάνειας περισσότερο (42%) στη ΝΔ και πολύ λιγότερο (25%) στο ΠΑΣΟΚ; Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Προ δύο κακών προκειμένων…

>> Στον χώρο της άμυνας, όσο καλή θέληση να έχουμε να ξεχάσουμε τις αρπαχτές της οκταετίας Σημίτη, πώς να το καταφέρουμε, όταν σήμερα αναδύονται τόσα θέματα που έχουν ως αφορμή σκανδαλώδεις και υπερκοστολογημένες συμβάσεις, όπως π.χ. ηλεκτρονικός πόλεμος, αεροσκάφη Ereye, υποβρύχια, Απάτσι, ελικόπτερα ΝΗ-90 και άλλα. Πώς;

>> Έχετε κοντά σας τον κ. Καρχιμάκη, έξυπνο άνθρωπο, που γνωρίζει καλά τις υποθέσεις αυτές. Δεν τον καλείτε να του πείτε: «Έλα εδώ, αγαπητέ Καρχιμάκη, πες μου την αλήθεια…». Θα σας την πει, είμαστε βέβαιοι.

>> Υπάρχει και άλλη μέθοδος, καθαρή, για να ξεχάσουν και να λησμονήσουν οι πολίτες: Η εξυγίανση του κόμματος, που την υποσχεθήκατε και τη λησμονήσατε…

Παραλειπόμενα

>> Η έρευνα του βίου και πολιτείας του Χρ. Ζαχόπουλου στο ΥΠΠΟ, από οικονομικής πλευράς, ανατέθηκε στον γνωστό και έντιμο εισαγγελέα κ. Παν. Αθανασίου. Ο ίδιος είχε αναλάβει με εξαιρετική προσοχή και υπευθυνότητα την ανάκριση στα σκάνδαλα προμηθειών οπλικών συστημάτων TOR-M1, Suzana, αρμάτων, ΝΗ-90 κ.ά.

>> Συνέταξε πλήρως τεκμηριωμένα πορίσματα, τα οποία κυριολεκτικά «τα έφαγε η μαρμάγκα», μετά την εντολή του Κωνσταντίνου του Χαλαρού ή Παραγραφέως να κουκουλωθεί κάθε σκάνδαλο που αφορούσε τους «συναδέλφους» του ΠΑΣΟΚ. Λίπανε τη διαφθορά και τώρα την πληρώνει με τα σκάνδαλα των δικών του.

>> Ευχόμαστε στον κ. Αθανασίου να μην ξαναπάνε οι κόποι του χαμένοι…

>> Είχε δεν είχε, την πέταξε την κοτσάνα του ο ΥΕΘΑ κ. Μεϊμαράκης στη Λέσχη Αξιωματικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Είπε, απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια: «Κύριε Πρόεδρε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν έχουν σήμερα μόνο αμυντική αποστολή, αλλά και αποτρεπτική».

>> Στο πρόσωπο του Καρόλου διεγράφη ένα αδιόρατο ειρωνικό χαμόγελο. Τα περί αποτροπής τα λέγανε όταν ο ίδιος ήταν ΥΠΕΞ, προ εικοσαετίας.

>> Μαθαίνει σιγά σιγά ο κ. Μεϊμαράκης, όταν του μένει χρόνος από τα κομματικά και τις μετατάξεις.

>> Με τις ευειδείς κυρίες Νάντια Μπουλέ, Κατερίνα Ευαγγελινού, Μελίνα Κόκορη κ.ά. διασκέδαζε στην υψηλής αισθητικής τραγουδο-χορευτικού επιπέδου εκπομπή του Παυλόπουλου στο Alter την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς ο άσος του ΠΑΣΟΚ στα αμυντικά κ. Καρχιμάκης. Και του χρόνου…

Ο κ. Γ. Μαλούχος

>> Μετά την εκπαραθύρωση από τη νέα διεύθυνση της «Καθημερινής» των Αριστέας Μπουγάτσου και Χ. Μπότσαρη έλαβε φύλλο πορείας και ο Γιώργος Μαλούχος, έγκυρος σχολιαστής και άριστος γνώστης των αμυντικών θεμάτων.

>> Τώρα η εφημερίδα έχει απογυμνωθεί εντελώς στον τομέα άμυνα – εξοπλισμοί. Δεν ενοχλεί την κυβέρνηση… Κρίμα…


Σχολιάστε εδώ