Κάτω στον Πειραιά

Όσον αφορά στους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους, σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές, αν και ακόμα δεν έχει αποφασίσει οριστικά ο δήμαρχος. Οριστικές αποφάσεις θα πάρει μετά την Πρωτοχρονιά και αφού εκτιμηθούν το έργο και η προσφορά όλων με αντικειμενικά κριτήρια.
Οι πρώτοι… υποψήφιοι πάντως για αντικατάσταση είναι εκείνοι που έχουν… ξεχάσει κατά πού πέφτει το δημαρχείο και έχουν χάσει κάθε επαφή με τον Πειραιά…
// Άγριο πόλεμο εναντίον του γενικού γραμματέα του δήμου Γιώργου Οικονομόπουλου έχουν ξεκινήσει κάποιοι που κάποτε… έπιναν νερό στ’ όνομά του και κάκιζαν μετά… βδελυγμίας όσους έγραφαν ή διέδιδαν κάτι αρνητικό γι’ αυτόν. Είναι οι ίδιοι που τώρα ξιφούλκησαν και κατά του δημάρχου Π. Φασούλα, ενώ λίγους μήνες πριν απειλούσαν και εκβίαζαν όσους δεν τον… λιβάνιζαν!
// Μπορεί ο χρόνος να κλείνει με… γκρίνια για τον στολισμό, αλλά εκείνος που έρχεται κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις για τον Πειραιώτη. Ο Π. Φασούλας και οι συνεργάτες του έχουν επεξεργαστεί συγκεκριμένα σχέδια, τα οποία θα εφαρμοστούν τον νέο χρόνο και θα δώσουν το… στίγμα των έργων που θα κάνει τα επόμενα δύο χρόνια η δημοτική αρχή. Λεπτομέρειες για το τι έχει σχεδιάσει ο δήμαρχος θα αναφέρουμε προσεχώς. Για την ώρα θα πούμε αυτό: Πρόκειται για επαναστατικές αλλαγές που αφορούν συγκεκριμένους τομείς των δημοτικών δραστηριοτήτων και θα έχουν σχέση με τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
// Στην εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης και διαχείρισης των απορριμμάτων προχωρεί ο Δήμος Κορυδαλλού από τον νέο χρόνο. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, μέτοχος της οποίας είναι και η ΚΕΔΚΕ.
Η ανακύκλωση θα ξεκινήσει με εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών, ενώ σταδιακά και ξεκινώντας από τα σχολεία θα τοποθετηθούν σε ολόκληρη την πόλη οι ειδικοί μπλε κάδοι. Η εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2008. Τα υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν θα είναι γυαλί, αλουμίνιο, μέταλλο και πλαστικό. «Τα οφέλη της ανακύκλωσης είναι πολλαπλά και γνωστά σε όλους μας», τόνισε ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης στη διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο. «Η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και τα οφέλη των πόλεών μας από τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, που έχει αναδειχθεί σε νούμερο ένα πρόβλημα για την Αττική, μπορούν να αντιμετωπιστούν με προγράμματα ανακύκλωσης. Είναι ένα ώριμο αίτημα των πολιτών, στο οποίο ανταποκρινόμαστε», υπογράμμισε.


Σχολιάστε εδώ