Συνάντηση Λιάπη – Ιωαννίδη – Αγγέλου

Όπως γράψαμε την περασμένη Κυριακή, ο «ξανθός», βλέποντας τον υποβαθμισμένο ρόλο του και τις ελάχιστες αρμοδιότητες, απείλησε με παραίτηση σε επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Αγγέλου, εάν δεν λάμβανε τις ίδιες αρμοδιότητες με τον προκάτοχό του, Γιώργο Ορφανό. Προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση αυτή, ο κ. Αγγέλου όρισε εντός της εβδομάδας που πέρασε συνάντηση στην οποία ξεκαθαρίστηκαν μέχρις ενός σημείου τα πράγματα και καθορίστηκαν οι αρμοδιότητές του κ. Ιωαννίδη, οι οποίες, σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στον ίδιο, τον άφησαν εν μέρει ικανοποιημένο.

Ο «ξανθός» θα φαίνεται

Στη συνάντηση αυτή παρόντες πέραν του Γιάννη Αγγέλου ήταν ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης και ο Γιάννης Ιωαννίδης. Λιάπης και Ιωαννίδης συμφώνησαν στο πώς θα χειρίζεται ο καθένας τα πράγματα στο υπουργείο και στα θέματα του Αθλητισμού. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, συμφωνήθηκαν τα εξής: Ο Μιχάλης Λιάπης θα χαράσσει την πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού και του υφυπουργείου Αθλητισμού, κάτι που σημαίνει ότι αυτός θα λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις. Ο κ. Λιάπης θα είναι αυτός που θα έχει λόγο και αρμοδιότητα σε όλα τα κρίσιμα θέματα. Από εκεί και πέρα, τις επαφές με τα πρόσωπα (Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Νικολαΐδη) θα τις κάνει ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος θα είναι αυτός που θα βγαίνει μπροστά και θα μιλάει στον Τύπο για τα θέματα του αθλητισμού, καθώς είναι και άνθρωπος προερχόμενος από τα σπορ, σε αντίθεση με τον Μιχάλη Λιάπη, που ουδέποτε συνέδεσε το όνομά του με τον αθλητισμό και το αθλητικό κίνημα.

Οι αρμοδιότητες

Εντός των επομένων ημερών θα καθορισθούν και θα κοινοποιηθούν και επίσημα οι αρμοδιότητες Λιάπη και Ιωαννίδη. Στη συνάντηση των τριών έγινε η πρώτη κατανομή. Τα πράγματα, βεβαίως, είναι πολύ καλύτερα τώρα, απ’ ό,τι ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, για τον Γιάννη Ιωαννίδη, και προτού ο «ξανθός» απειλήσει με παραίτηση, αν και κατά πολλούς τα όσα είχε πει στον Γιάννη Αγγέλου, ότι «θα τα βροντήξω και θα φύγω», ήταν περισσότερο απειλές. Οι απειλές αυτές, όμως, και τα παράπονα φαίνεται να πιάνουν τόπο, αν και οι αρμοδιότητες που φαίνεται να παίρνει ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν είναι σε καμία περίπτωση οι ίδιες με του Γιώργου Ορφανού, όπως είχε «ζητήσει» ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ένα κρίσιμο θέμα που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι το αν θα δοθεί και στον Γιάννη Ιωαννίδη νομοθετική αρμοδιότητα, την οποία παραδοσιακά έχει ο υφυπουργός Αθλητισμού, πλην της περιόδου όπου υπουργός Πολιτισμού ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και είχε αφαιρέσει τη νομοθετική αρμοδιότητά από τον Γιάννη Κουράκη αρχικά και στη συνέχεια από τον Γιώργο Λιάνη, που είχε διαδεχθεί τον σημερινό δήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης στη ΓΓΑ.


Σχολιάστε εδώ