Καταγγελία-σοκ για στήσιμο αγώνα στο Στοίχημα!

Ο τόπος βοά για το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, αλλά αυτήν τη φορά τα όσα έχει γράψει το «ΠΑΡΟΝ» όλο αυτό τον καιρό, αλλά και τα όσα λέγονται περί αγώνων των οποίων το αποτέλεσμα έχει προκαθορισθεί και παιχθεί στο Στοίχημα έρχεται να τα υποστηρίξει και μια ανώνυμη καταγγελία που έφθασε προ μερικών ημερών στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

Η καταγγελία αυτή αναφέρεται σε συγκεκριμένο αγώνα της Β΄ Εθνικής για τον οποίο λέει ότι ήταν προκαθορισμένο το αποτέλεσμά του και μάλιστα να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο ισόπαλο και το δεύτερο με νίκη επί της γηπεδούχου ομάδας.

Όλα τα στοιχεία και τα ονόματα των ομάδων περιέχονται στην καταγγελία, κάτι που σημαίνει ότι είναι στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών, αλλά και της εφημερίδας. Επειδή, βεβαίως, πρόκειται μόνο για καταγγελία, και μάλιστα ανώνυμη, δεν πρόκειται να αναφέρουμε τα ονόματα των ομάδων και το παιχνίδι στο οποίο αυτή αναφέρεται, αλλά μόνο το περιεχόμενό της, με κάθε επιφύλαξη και υπό την αίρεση ότι δεν είναι επώνυμη.

Εμπλοκή προέδρου και προπονητή

Το πλέον φοβερό αυτής της καταγγελίας είναι η εμπλοκή του προπονητή της μίας από τις δύο ομάδες και τα όσα αυτός είπε στους παίκτες του. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ανώνυμος καταγγέλλων, πριν από την έναρξη του αγώνα, στον οποίο αναφέρεται, ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας είπε στους ποδοσφαιριστές του: «Θα κάνετε ό,τι σας πω. Το παιχνίδι πρέπει να λήξει ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο και με ήττα της ομάδας μας στην επανάληψη. Αν τα πράγματα γίνουν έτσι, τότε μόνο θα πάρετε δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών. Πρέπει να ξέρετε ότι ο πρόεδρός μας έχει παίξει πολλά λεφτά στον συνδυασμό αυτόν…»

Γονέας ο καταγγέλλων;

Όλα αυτά ειπώθηκαν, σύμφωνα με την καταγγελία, στην ομιλία του προπονητή στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της ομάδας. Τα όσα είπε είναι λογικό πως σόκαραν, αλλά και φόβισαν τους ποδοσφαιριστές του, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νεαρά παιδιά που μόλις ξεκινούν την ποδοσφαιρική τους καριέρα, με όνειρα και φιλοδοξίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας από τους παίκτες της ομάδας ανέφερε όλα όσα τους είπε ο προπονητής και έγιναν πράξη στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο στον πατέρα του, ο οποίος φέρεται να είναι ο ανώνυμος καταγγέλλων. Αυτό, βεβαίως, προκύπτει από πληροφορίες, διότι στην προκειμένη περίπτωση τα στόματα ανοίγουν πολύ δύσκολα.

Το παιχνίδι για το οποίο έγινε η καταγγελία ήρθε τελικά ισοπαλία στο ημίχρονο και έληξε με νίκη της γηπεδούχου ομάδας.

Όλα τα στοιχεία είναι πλέον στα χέρια των εισαγγελικών αρχών, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού και θα πρέπει η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος. Εκείνο δε που πρέπει επίσης να διερευνηθεί και στο οποίο έχουμε αναφερθεί πολλές φορές είναι οι διασυνδέσεις των ιδιοκτητών των ομάδων της Β΄ Εθνικής, αν ιδιοκτήτης μιας ομάδας κατέχει ή ελέγχει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο και άλλες ομάδες και αν βεβαίως παίζονται μεγάλα ποσά στο παράνομο στοίχημα και γι’ αυτόν τον λόγο προκαθορίζονται αποτελέσματα αγώνων.


Σχολιάστε εδώ