Αλλαγή ΔΣ στο ΚΑΝΕΠ;

Άρον άρον το προεδρείο της ΓΣΕΕ ακύρωσε τον διαγωνισμό, ενώ από έρευνα που διεξήγαγαν συνδικαλιστικά στελέχη διαπίστωσαν ότι το ίδιο υλικό θα μπορούσε να αγοραστεί μόνο με 130.000 ευρώ! Ήδη, η ηγεσία της ΓΣΕΕ έθεσε «υπό πολιτική εποπτεία» όλες τις προμήθειες του ΚΑΝΕΠ και για τα προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης κ.λπ. θα εισηγείται από τώρα και στο εξής διαπαραταξιακή επιτροπή προμηθειών, με έγκριση από τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας και με τελική πολιτική έγκριση από τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Το ΚΑΝΕΠ για την υλοποίηση των προγραμμάτων του είχε εξασφαλίσει για το 2007 χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 800.000 ευρώ, και από το ποσόν αυτό θα γινόταν η αγορά του ειδικού DVD που περιελάμβανε μαθήματα συνδικαλιστικής επιμόρφωσης.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ήδη μεταξύ των συνδικαλιστικών στελεχών συζητείται θέμα αλλαγής της διοίκησης του ΚΑΝΕΠ και επίσης επανέρχονται στο προσκήνιο προτάσεις για ενοποίηση του κέντρου αυτού με το ΙΝΕ / ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Σημειώνεται, πάντως, πως η προκήρυξη του επίμαχου διαγωνισμού έγινε από 7μελή επιτροπή που ορίστηκε από τη διοίκηση του ΚΑΝΕΠ, επικεφαλής της οποίας είναι ο καθηγητής Ν. Μουζέλης και βασικός υπεύθυνος ο κ. Μιχ. Κουρουτός. Η «ανακάλυψη» της προκήρυξης του διαγωνισμού έγινε πριν από περίπου 20 μέρες και μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό ποια εταιρεία βρισκόταν πίσω από το επίμαχο DVD, καθώς δεν άνοιξαν οι φάκελοι συμμετοχής στον διαγωνισμό.


Σχολιάστε εδώ