πηλήκια

Aλλαγές

l Ανανεώθηκε η ομάδα σύνταξης της στήλης και αλλάξαμε τη βινιέτα-σήμα κατατεθέν της, με τη βοήθεια του κορυφαίου σκιτσογράφου-δημοσιογράφου κ. Στάθη Σταυρόπουλου (ευχαριστούμε, Στάθη).

l Κρεμάσαμε τα καπέλα και φορέσαμε περικεφαλαία και κράνη γιατί έρχονται μάχες…

l Δεν παριστάνουμε, ούτε είμαστε, τους κήνσορες και Ροβεσπιέρους…

l Θα συνεχίσουμε να σχολιάζουμε, να κριτικάρουμε και να ελέγχουμε την εξουσία νηφάλια, χωρίς πάθος… Ήρεμα και… ακαπέλωτα…

Νέα όπλα από άτακτους!

Διαβάσαμε στο «Guardian» ότι οι παλαιστινιακές Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ Ακτσά πλήττουν ισραηλινούς στόχους με αυτοσχέδιες (!) ρουκέτες τύπου Κασάμ, των οποίων οι στόχοι εντοπίζονται με το σύστημα δορυφορικής απεικόνισης και χαρτογράφησης Google Earth. Το σύστημα αυτό παρέχει στον χρήστη δορυφορικούς χάρτες και τρισδιάστατες απεικονίσεις αρκετών περιοχών του πλανήτη. Οι αυτοσχέδιες ρουκέτες χρησιμοποιούν μια επαναστατική μέθοδο προώθησης, η οποία σχετίζεται με αξιοποίηση θαλασσινού νερού!

Στρατιωτικές Σχολές ή Κολέγια;

l Θέλουμε στρατιωτικές σχολές παραγωγής μάχιμων στελεχών ή κολέγια του Ίτον και της κυρίας Ζηνοβίας;

l Στον νέο Οργανισμό της Σχολής Ικάρων, που προωθήθηκε με ΠΔ, προβλέπονταν ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες η σύναψη γάμου ή κύηση (για τις γυναίκες Ικάρους ή Μηχανικούς) κατά τη διάρκεια της φοίτησης αποτελούν λόγο διαγραφής από τη Σχολή. Επίσης δεν γινόταν δεκτή αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό εισαγωγής εγγάμων υποψηφίων.

l Το Συμβούλιο της Επικρατείας, εξετάζοντας το γράμμα του νόμου, τις απέρριψε ως αντισυνταγματικές και παραβιάζουσες τις αρχές προστασίας του γάμου, της οικογένειας, της μητρότητας και του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής!

l Το σεβαστό ΣτΕ δεν σκέφτηκε πώς ένας Ίκαρος, υφιστάμενος σκληρή εκπαίδευση, μπορεί να μοιράζει το ενδιαφέρον του μεταξύ σπουδών και οικογένειας και ότι μια νεαρή πιλότος-Ίκαρος έγκυος δεν μπορεί να ίπταται αλλά ούτε να μυρίζει κηροζίνη!

l Μήπως κάνουμε λάθος; Ωραίες οι θεωρίες προστασίας, αλλά έχουμε την, πανταχόθεν, ευτελιζόμενη άμυνα… Θέλουμε, τελικά, αξιωματικούς επιπέδου ή υπαλλήλους εκκλησιαστικού οικοτροφείου; Εξάλλου, έχουμε τη γνώμη ότι η απαγόρευση πτήσεων για τις εγκύους είναι επιθυμητή και από τις ίδιες, τις προστατεύει.

Ο κ. Ζορμπάς

l Αρχίζουμε να συμπαθούμε τον τ. Εισαγγελέα. Ως γεν. γραμματέας Εξοπλισμών, καίτοι σε αρκετές περιπτώσεις αυτοακύρωσε τον ρόλο του και σε άλλες υπονομεύθηκε χωρίς να το αντιληφθεί (;), δεχόταν πυρ ομαδόν από τους ΠΑΣΟΚους.

l Θυμόμαστε, ασφαλώς, τις λοιδορίες του σημιτικού Τύπου εις βάρος του την εποχή της Εξεταστικής και ιδιαίτερα τη δήλωση-καταπέλτη του κ. Βενιζέλου, ο οποίος, ως μέλος της Επιτροπής, προσπαθούσε να διασώσει υπόλογους «συντρόφους» (ενώ ήξερε από πρώτο χέρι πόσο βρωμούσε η υπόθεση): «Ο Ζορμπάς θα έχει την τύχη του Γρίβα, ο οποίος, σύμφωνα με τον Γεώργιο Παπανδρέου (τον ιδρυτή της δυναστείας), εδοξάσθη κρυπτόμενος και εγελοιοποιήθη εμφανιζόμενος!».

l Σήμερα για το θέμα των ομολόγων βάλλεται από τους Νεοδημοκράτες, αφού επιχειρεί την αποκάλυψη των λαμογιών της ΝΔ, αλλά χειροκροτείται από το ΠΑΣΟΚ! Τον είχαμε προειδοποιήσει να μην μπλέξει με την πολιτική, ιδιαίτερα στους τομείς των οποίων οι υπηρεσίες κινούνται στους υπονόμους…

ΓΕΣ – Γενική Αποθηκεύσεων ΑΕ;

Σχολιάσαμε, τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο, την περίεργη, ανεξήγητη και εν πολλοίς ύποπτη εναποθήκευση επί διετία τριών ακριβοπληρωμένων σύγχρονων ραντάρ Arthur και παρακαλέσαμε τον κ. Βασιλάκο να μας δώσει κάποια εξήγηση. Ουδεμία συγκίνηση!

Είναι αυτό ή δεν είναι εκδήλωση οίησης και αλαζονείας της εξουσίας; Ισχύει αυτό που επίσημα έχει δηλώσει ο κ. Μεϊμαράκης: «Δεν μας απασχολούν σχόλια του Τύπου», καταργώντας την 4η εξουσία, τον Τύπο; Αυτά δεν είναι δείγματα δημοκρατικής διακυβέρνησης…

Πρόσφατα μάθαμε ότι ένα άλλο πολύτιμο υλικό, ένα σύγχρονο κινητό νοσοκομείο εκστρατείας, που το χρυσοπληρώσαμε (4,5 εκατ. ευρώ) για να το στείλουμε στο Αφγανιστάν, επιστρέφοντας κλείστηκε σε αποθήκη περιοχής Αθηνών και τα ελαστικά μέρη κατατρώγονται από τους αρουραίους, όπως αυτά του ραντάρ!

Αν νομίζουν οι κρατούντες ότι δεν θα αναζητηθούν υπεύθυνοι επειδή τα πάντα, με ντιρεκτίβα Καραμανλή, κουκουλώνονται, μάλλον αυταπατώνται…

Πυρομαχικά αρμάτων

Η σύμβαση για την προμήθεια των πυρομαχικών αρμάτων Leo 2HEL υπογράφηκε το 2003. Πέρασαν 4 χρόνια, απαράδεκτης τριβής του χρόνου, χωρίς να ανατίθεται η κατασκευή (συμπαραγωγή) των πυρομαχικών τους 120 χιλιοστών στα ΕΑΣ.

«Αρμόδιοι» πέταγαν την μπάλα έξω, για να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρική ορολογία, μέχρι να «οικονομήσουν» πιστοποιητικό καταλληλότητας κάποιοι δικοί τους.

Τώρα που άρχισε να κινείται η υπόθεση, είδαν το φως περίεργα δημοσιεύματα κονδυλοφόρων, που προτείνουν δικές τους προδιαγραφές και μεθοδεύσεις, θέλοντας, ντε και καλά, να υποκαταστήσουν τα όργανα του ΓΕΣ. Σωστή ενέργεια ο έλεγχος, η κριτική, η αποκάλυψη, όταν τηρούνται οι αποστάσεις. You understand?


Σχολιάστε εδώ