Η… ΝΤΟΡΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ!

Τα έξοδα αυτά ανήλθαν στο ποσό των 125.000 ευρώ (!) και τα καλύπτει εξ ολοκλήρου το ΥΠΕΞ, του οποίου ως γνωστόν προΐσταται η Ντόρα Μπακογιάννη, σύζυγος του προέδρου της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων και Α΄ αντιπροέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρου Κούβελου.

Τα έξοδα αυτά αφορούν στη διαμονή της πολυπληθούς ελληνικής αντιπροσωπείας (πάνω από 100 άτομα) στην Πεσκάρα από την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου μέχρι και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου (κάποια από τα μέλη της Επιτροπής, όπως ο κ. Κούβελος και κάποιοι άλλοι συνεργάτες του, είχαν εγκατασταθεί στην ιταλική πόλη αρκετές ημέρες νωρίτερα) καθώς και σε τραπέζια και επαφές που έγιναν με ξένες αντιπροσωπείες στην προσπάθεια άγρας ψήφων και επηρεασμού των μελών των Ολυμπιακών Επιτροπών.

Η μετάβαση της αποστολής έγινε με αεροπλάνο της Aegean και ήταν δωρεάν, στο πλαίσιο της χορηγίας της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας στην Επιτροπή Διεκδίκησης. Στο αεροσκάφος, που ήταν ένα από τα νέα και υπερσύγχρονα Airbus 320 του στόλου της Aegean, επέβαινε και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Θόδωρος Βασιλάκης καθώς και άλλοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό τομέα.

Άλλα 5 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΞ

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα 125.000 ευρώ αφορούν μόνο στη διαμονή της ελληνικής αποστολής στην Πεσκάρα, τις τέσσερις ημέρες που συνεδρίαζε η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων. Η διεκδίκηση συνολικά άγγιξε τα 2,8 εκατ. ευρώ, όπως και είπε την περασμένη Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης, Ισίδωρος Κούβελος. Εκτιμάται, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει και επανέλαβε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης, ότι το κόστος της προετοιμασίας και της διοργάνωσης των αγώνων θα ανέλθει στα 52 με 55 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αφορούν κυρίως την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, κάποιες από τις οποίες δεν θα είναι «μόνιμες», ενώ το ποσό αυτό θα προέλθει από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιπλέον αυτών, το υπουργείο Εξωτερικών έχει εγκρίνει ακόμη κονδύλι 5 εκατ. ευρώ μέχρι το 2013 και την τέλέση των αγώνων, τα οποία δεν αφορούν την κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών, αλλά αφορούν την προβολή της διοργάνωσης, καθώς, όπως λέγεται στο υπουργείο, είναι μοναδική η ευκαιρία για την ανάδειξη Βόλου και Λάρισας, αλλά και γενικότερα της περιφέρειας της Θεσσαλίας, αφού κάποια αθλήματα θα διεξαχθούν στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, αλλά και τη Σκόπελο.

Περί όλων αυτών φέρεται να έχει πεισθεί και το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.


Σχολιάστε εδώ