Στο σφυρί τον Τοροσίδη!

Ακόμα και αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, το βέβαιο είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στην επιθυμία του «Τόρο» να κάνει καριέρα στο εξωτερικό, αρκεί να ικανοποιηθούν οικονομικά.

Στον Πειραιά, άλλωστε, λειτουργούν πλέον με τη φιλοσοφία του Ίλια Ίβιτς. Από τη στιγμή που για τον σέρβο τεχνικό διευθυντή «στο ποδόσφαιρο υπάρχει ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης και όλες οι ομάδες πουλάνε και αγοράζουν παίκτες», είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Τοροσίδης βρίσκεται πλέον στα ράφια προς πώληση. Εξέλιξη ιδιαίτερα πιθανή, αν ο Ξανθιώτης συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίσεις σαν κι αυτή που πραγματοποίησε στη Βρέμη. Στον Ολυμπιακό, άλλωστε, διαθέτουν παίκτες για να καλύψουν το κενό, ενώ παράλληλα, με ενδεχόμενη πώληση του «Τόρο», ανοίγουν οι «ερυθρόλευκοι» την πόρτα της Γιουβέντους, ό,τι και αν συνεπάγεται αυτό για τον πρωταθλητή. Μην παραβλέπουμε εδώ ότι ο Ίβιτς διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με το κύκλωμα του Λουτσιάνο Μότζι και του γιου του, που ασχολείται με τις μεταγραφές παικτών.

Νέα φωτιά

Μέχρι τον Ιανουάριο, βέβαια, έχουν καιρό οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να εξετάσουν κάθε πρόταση για τον Τοροσίδη ή για κάποιον άλλον παίκτη. Ούτως ή άλλως πρώτα θα προχωρήσουν στην απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου μεσοεπιθετικού, με πρώτη επιλογή τον Σέζαρ Ντελγκάδο, για τον οποίο συζητούν διαρκώς ο Ίβιτς και ο Πέτρος Κόκκαλης. Κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους, θέλουν στον Πειραιά να δείξουν ότι ενισχύουν την ομάδα και παραχωρούν κάποιον ποδοσφαιριστή τους μόνο για να μην του στερήσουν τη δυνατότητα να κάνει ευρωπαϊκή καριέρα.

Και μια και μιλάμε για μεταγραφικούς στόχους, καλό είναι να προσθέσουμε στη λίστα των «ερυθρολεύκων» και τον Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός τα πάει εξαιρετικά στη Μαγιόρκα, αλλά η καλή σχέση του Ίβιτς με τον ατζέντη του, λόγω της μεταγραφής του Γκαλέτι, ενδέχεται να φέρει το θέμα στην επικαιρότητα.

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, έχουν ήδη αρκετά προβλήματα να λύσουν. Πρώτα απ’ όλα, να σβήσουν… τη φωτιά που άναψε μηνιαίο περιοδικό με προσβάσεις στο ρεπορτάζ της ομάδας, έχοντας πρωτοσέλιδο χτύπημα για τον Χαβιέ Ιρουρέτα. Ο Βάσκος είναι ο ένας εκ των τριών βασικών υποψηφίων, όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψιν.

«Είναι τιμή μου να δουλέψω στον Ολυμπιακό», είπε ο Ιρουρέτα και προκάλεσε αντιδράσεις από πολλές πλευρές, ακόμα και από παλαιμάχους της ομάδας, που θέλησαν αμέσως να στηρίξουν τον Τάκη Λεμονή.

Κάποιος να τον μαζέψει

Η φωτιά απειλεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον Ολυμπιακό, σε μια εποχή που η ομάδα δείχνει να βρίσκει τον δρόμο της και την αγωνιστική φιλοσοφία της. Οι παράγοντες, μάλιστα, φοβούνται μήπως συνεχίσει τις κριτικές του ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος επηρεάζει αρκετό κόσμο λόγω της ιστορίας του και της προσφοράς του. Γι’ αυτό και από την ΠΑΕ προσανατολίζονται να του βάλουν φραγμό στις συνεχείς παρουσίες στα ΜΜΕ. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να ζητήσει κάτι τέτοιο από τον Σάββα, ο οποίος θεωρείται ανεξέλεγκτος.


Σχολιάστε εδώ