ο Δαίμονας των δημαρχείων

Απόρησα όμως πού βρήκε τόσα πράγματα ο δήμος, ποιος τα δώρισε ή εν πάση περιπτώσει πώς αγοράστηκαν, αφού ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ούτε ευρώ. Ψάχνοντας και ρωτώντας, έμαθα ότι όλα αυτά (κρεβάτια, έπιπλα, σεντόνια) ήταν μεταχειρισμένα! Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν ανήκουν στον δήμο αλλά στον ΟΣΚ. Πριν από τέσσερα χρόνια, η τότε διοίκηση του δήμου είχε υπογράψει μια σύμβαση με τον ΟΣΚ όπου προβλεπόταν η φιλοξενία 1.000 ευρωπαίων μαθητών κάθε χρόνο. Για το πρόγραμμα αυτό ο δήμος εισέπραττε περίπου 150.000 ευρώ. Η σύμβαση ισχύει έως το 2014. Ήδη το πρόγραμμα αυτό εφαρμόστηκε για δύο χρόνια. Τα έπιπλα λοιπόν, μαζί με τα κλινοσκεπάσματα που είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί αλλά και που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, ανήκουν πλέον στους δυστυχείς συμπατριώτες μας. Αυτά, για να ξέρετε αυτά που ψάχνουν να μάθουν όλοι οι άλλοι.

***
Επειδή σ’ αυτήν τη ρημάδα τη ζωή τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την απόκτηση ενός παιδιού που είναι βουτηγμένο στην αθωότητα και στην καλοσύνη, φαντάζομαι ότι αυτές τις ημέρες η αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου, Βίκυ Ανδρικοπούλου, πλέει σε πελάγη ευτυχίας αφού περιμένει από μέρα σε μέρα τα γεννητούρια ενός υγιέστατου κοριτσιού. Τη χαρά αυτή την έζησε πριν από λίγες ημέρες και ο πρώην αντιδήμαρχος Αλίμου Νίκος Τσαπαρλής, όταν η σύζυγός του έφερε στον κόσμο έναν ακόμα γιο. Σύντροφε και συντρόφισσα, αυτή είναι η αξία της ζωής. Όλα τ’ άλλα είναι για την κατσαρόλα της καθημερινότητας. Να σας ζήσουν τ’ αγγελούδια.

***
Κρατήστε αυτό που σας γράφω σήμερα και θα με θυμηθείτε. Σε όχι περισσότερους από 400 δήμους θα συγχωνευτούν οι πάνω από 1.000 που υπάρχουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Στην Αττική, όπου είναι και το ζουμί, οι συγχωνεύσεις θα ξεπεράσουν τις 15. Όλα αυτά σ’ έναν νέο «Καποδίστρια», που έρχεται μετά τις εκλογές. Περισσότερα άλλη φορά.

***
Προσωπικά, μού είναι πολύ συμπαθής. Τα στρογγυλά γυαλιά και το περιποιημένο μουστάκι καθιστούν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου, Γιάννη Πέτσα, μια φυσιογνωμία που σου κερδίζει την εμπιστοσύνη. Μακάρι όμως αυτά τα καλά λόγια να τα έλεγα και για τον τρόπο που συντονίζει τις συνεδριάσεις του ΔΣ. Ο απόλυτος χαμός. Μόνο βόλτες με ποδήλατα δεν κάνουν τα παιδιά της γειτονιάς μέσα στην αίθουσα την ώρα των συνεδριάσεων. Δεν είναι κακό κάποιος να μην είναι ικανός σε κάτι. Αλίμονο. Οι ισορροπίες που προσπαθεί να κρατήσει ανάμεσα σ’ όλους όσοι θέλουν να μιλήσουν, χωρίς να μπορεί να επιβληθεί, οδηγούν τις συνεδριάσεις σε καταστάσεις επαρχιακού καφενείου. Γιάννη μου, ξέρεις πόσο σε συμπαθώ. Γι’ αυτό σου λέω την αλήθεια.

***
Η τραγουδίστρια Μπέσυ Αργυράκη, με την ιδιότητα της δημοτικής συμβούλου Γλυφάδας, ορίστηκε υπεύθυνη από το δημοτικό συμβούλιο για να ξηλώσει τις παράνομες διαφημιστικές υπαίθριες πινακίδες που υπάρχουν στην πόλη. Η Μπέσυ είναι αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης που κατά τον νόμο είναι αρμόδια να κάνει τις συμβάσεις με τις διαφημιστικές εταιρείες. Στην άλλη ζωή θα είμαι βέβαια προφήτης, αλλά εάν η Μπεσούλα ξηλώσει έστω και μία πινακίδα, εγώ, σ’ αυτήν τη ζωή θα γίνω ναυαγοσώστης σε ιαματικά λουτρά με λασπόνερα. Ούτε βίδα δεν θα ξηλώσει. Προφανώς, αυτοί που την πρότειναν το ήξεραν. Γεια σου, Ελλάδα.

***
Όταν έγραφα για τα δάνεια του Δήμου Ζακύνθου που χάθηκαν από τα παράθυρα, μ’ έλεγαν ψεύτη. Πριν από δύο χρόνια είχαμε αποκαλύψει αυτήν τη βρώμικη ιστορία που αμαύρωσε για μια ακόμη φορά την τοπική αυτοδιοίκηση. Τώρα που ο δήμαρχος βλέπει τον Άγιο Διονύσιο πίσω από τα κάγκελα, δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Ίσως τώρα όμως είναι η ευκαιρία ν’ ανοίξει ο φάκελος με τον εμπρησμό του δημαρχείου της Ν. Σμύρνης που είχε γίνει επί δημαρχίας Σιότροπου. Κατά σύμπτωσιν, είχαν καταστραφεί τα οικονομικά αρχεία του δήμου. Ο εμπρηστής δεν βρέθηκε ποτέ. Όλοι ξέρουν, αλλά κανένας δεν μιλάει.

***
Μάζεψε φίλους και γνωστούς ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, Παύλος Καμάρας, και, αφού αυτήν τη σύναξη την ονόμασε συνέντευξη Τύπου, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σε σχέση με το οικονομικό χάος που παρέδωσε στη νέα δημοτική αρχή. Δεν είναι εκεί η είδηση. Λίγο πολύ αυτά τα έχει ξαναπεί. Δίπλα του στο τραπέζι κάθονταν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που όπως φαίνεται θα διεκδικήσουν το χρίσμα την επόμενη φορά. Δεξιά του καθόταν η αγαπητή κ. Νικολαροπούλου, σύζυγος του διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και αριστερά ο νεαρός Μαυρίδης. Και οι δύο θέλουν να διεκδικήσουν, αλλά περιμένουν. Ο Καμάρας, με ανεπίσημο τρόπο, αλλά ξεκάθαρα, έχει τονίσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως έχει θέσει το ότι πρέπει να αποκατασταθεί πολιτικά. Θεσούλα δηλαδή. Εμείς πάντως, έχουμε μία στο MAD FM, εάν θέλει. Στην αρχή εκπομπούλα και μετά βλέπουμε.

***
Καλός ο αγώνας του δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη για το γκρέμισμα των παράνομων μαγαζιών της παραλίας, αλλά εάν είναι αλήθεια αυτά που διαβάζω στην εφημερίδα «Βήμα» που κυκλοφορεί στα νότια προάστια, ο δήμαρχος αυτήν την ανησυχία του την ασκεί επιλεκτικά. Η καλή εφημερίδα έχει ένα ολοσέλιδο ρεπορτάζ που αφορά ένα άλλο κέντρο που, όπως γράφει, σε πλήρη γνώση του δημάρχου χτίζει ό,τι θέλει, όπου θέλει, χωρίς να το ενοχλεί κανένας. Υπάρχουν μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες με τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες. Εάν τα πράγματα είναι έτσι, τότε ο δήμαρχος πρέπει να μας εξηγήσει. Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;

***
Προφανώς η κριτική μας για τα έργα και τις ημέρες του δημάρχου Ν. Ηρακλείου Σταύρου Γεωργόπουλου ήταν η αιτία για το χυδαίο λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε εις βάρος της εφημερίδας μας σε πηγαδάκι δημάρχων στην Έκθεση Θεσσαλονίκης. Δεν μας πειράζει, Σταύρο. Εσύ να είσαι καλά. Συνηθισμένοι είμαστε να δεχόμαστε επιθέσεις, επειδή κάποιοι νομίζουν ότι ανήκουμε και εμείς στη φυλή αυτών που εξαγοράζονται με καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια που γυαλίζουν. Η πλάκα είναι ότι αυτός που μας βρίζει είναι ο ίδιος που μας τηλεφωνούσε για να μας παρακαλέσει να γράψουμε δυο καλές κουβέντες όταν η «Espresso» τον είχε κάνει… ρόμπα, με δύο συνεχή πρωτοσέλιδα με τα καμώματά του. Γεια σου, δήμαρχε μάγκα. Ανάμεσα στις άλλες δουλειές σου μην ξεχάσεις ν’ ανάψεις λαμπάδα στον Άγιο Δημήτριο και στον Άγιο Νικόλαο που εξαιτίας τους έγινες αντιπρόεδρος στην ΤΕΔΚΝΑ. Δεν άντεχαν τα παρακάλια και σ’ ευλόγησαν.

***
Σε ταβέρνα του Δήμου Υμηττού συναντήθηκαν ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Νίκος Λαζαρόπουλος με τον σύμβουλό του και πρώτο σε σταυρούς, γιατρό Παναγιώτη Κωκώνη, προκειμένου ο πρώτος να πείσει τον δεύτερο να μη διασπάσει την παράταξη της διοίκησης εξαιτίας της ομολογουμένης, όπως είπε, ασυνέπειας που έδειξε ως προς την αξιοποίηση του γιατρού σε θέση της διοίκησης. Όπως έμαθα από αυτήκοο μάρτυρα που ήταν στο διπλανό τραπέζι, ο δήμαρχος υποσχέθηκε στον γιατρό ότι θα ζητήσει από την πρόεδρο του ΔΣ να παραιτηθεί, προκειμένου να πάρει τη θέση της. Έμαθα όμως ότι η ίδια δεν ξέρει ακόμη τίποτα. Παναγιώτη, κράτα μικρό καλάθι. Το ψέμα πάει σύννεφο.

***
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον δήμαρχο Αγίου Δημητρίου για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ, μου είπε ότι είναι πολύ ενοχλημένος, επειδή γράψαμε ότι την ώρα που θαβόντουσαν 68 νεκροί αυτοί τραγουδούσαν στη συναυλία του Παπακωνσταντίνου και έτρωγαν σουβλάκια. «Δεν υπήρχαν σουβλάκια, μόνο αναψυκτικά. Γιατί γράψατε για σουβλάκια;». Αυτό ήταν το παράπονο του δημάρχου. Δήμαρχε, να πέσω τώρα από το μπαλκόνι του γραφείου μου ή όταν θα ξανατηλεφωνηθούμε;

***
Ο αναπληρωτής νομάρχης Αθηνών Χάρης Πασβαντίδης δοκιμάζει την πολιτική του τύχη ως υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών. Φυσικά με το ΠΑΣΟΚ. Περιττή η αναφορά αυτή. Όταν ο Χάρης μιλούσε για ΠΑΣΟΚ, πολλοί απ’ αυτούς που έγιναν υπουργοί επί Σημίτη άπλωναν ρούχα σε ταράτσες. Δεν ξέρω εάν τα καταφέρει να εκλεγεί, αλλά εάν σε τούτον τον τόπο επιβραβεύεται η εργατικότητα και η συνέπεια, τότε μάλλον τον βλέπω στα βουλευτικά έδρανα. Η καλή κουβέντα, όταν έχει ουσία και είναι αλήθεια, πρέπει να λέγεται. Τα ίδια ισχύουν και για τον Αργύρη Ντινόπουλο. Ο άνθρωπος, με τον μισθό του ως δημοσιογράφου και το γραφείο που του έχει παραχωρήσει το κόμμα ως υποψηφίου υπερνομάρχη, προσπαθεί να συναγωνιστεί τα θηρία της Β΄ Αθηνών που σκορπούν βαλίτσες με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Εγώ τους ψηφίζω και τους δύο…

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Μην ξεχαστείτε στα εκλογικά κέντρα και στα πηγαδάκια στα καφενεία για κουτσομπολιό και δεν μας προτιμήσετε. Καφεδάκι και «ΠΑΡΟΝ» και μετά δαγκωτό ό,τι γουστάρετε. Καλό βόλι.


Σχολιάστε εδώ