Σχήμα Ντόρας – Πάγκαλου

• Το -υπαρκτό- σκάνδαλο με τα ομόλογα.

• Πιέσεις και εκβιασμούς απ’ τις ΗΠΑ που εκφράζονται μέσω των ισχυρισμών για την ύπαρξη «μειονοτήτων» στην Ελλάδα (άρα και «τουρκικής» μειονότητας!) καθώς και μεθοδεύσεις σχετικά με το Σκοπιανό!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «Π», στην παραπάνω εκτίμηση έχουν καταλήξει τόσο πολύ καλά πληροφορημένοι πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι στην Ελλάδα όσο και το μέγαρο Μαξίμου, που αντιδρά «κατάλληλα» κατά την έκφραση κορυφαίου υπουργού ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει σκέψεις και προθέσεις του Κ. Καραμανλή…

Αυτή η «σύμπραξη» ντόπιων «νταβατζήδων» και της Ουάσινγκτον σε σενάρια αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα μπορεί να είναι μεν συγκυριακή, αλλά είναι εξαιρετικά σοβαρή και έχει αφετηρίες:

• Την απροθυμία και την άρνηση Καραμανλή να συμμορφωθεί προς τας «υποδείξεις» των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά και τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης αλλά και τη γενικότερη ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας. Γεγονότα που καθόλου δεν αρέσουν στην Ουάσινγκτον, που άλλωστε είχε αποστείλει σαφέστατες προειδοποιήσεις στην ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ενεργοποίηση των παραπάνω συμφωνιών. Προειδοποιήσεις που πήραν τη μορφή ανοιχτής ανάμιξης στα εσωτερικά της χώρας μας, ακόμα και εκβιασμών. Αλλά αγνοήθηκαν απ’ τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος τώρα καλείται να πληρώσει το τίμημα της… ανυπακοής του!

• Απ’ τη μεριά των εγχώριων «νταβατζήδων» και πέραν του -υπαρκτού και σοβαρού – οικονομικού παιχνιδιού η αφετηρία είναι ακόμα ο μέγας γι’ αυτούς κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης πολιτικής κυριαρχίας Καραμανλή, που θα απειλήσει τη δική τους κυριαρχία…

Αυτή λοιπόν η κάθε άλλο παρά… περίεργη «σύμπτωση» και σύμπραξη, πάντα κατά τις εκτιμήσεις του Μαξίμου καθώς και έμπειρων πολιτικών και οικονομικών κύκλων, έχει οδηγήσει εδώ και περίπου δύο μήνες σε μια σοβαρή πολιτική κρίση, αμφισβήτηση Καραμανλή και μπαράζ πιέσεων κι εκβιασμών.

Απ’ τη μια έχει γίνει μια πρωτόγνωρη εκμετάλλευση-αξιοποίηση ενός σοβαρού βέβαια και υπαρκτού σκανδάλου, αυτού των «γαλάζιων» ομολόγων, απ’ τα ΜΜΕ των «νταβατζήδων».

Επαναλαμβάνουμε, το σκάνδαλο είναι υπαρκτό. Και σοβαρό. Αλλά απ’ το σημείο αυτό μέχρι του σημείου οι «νταβατζήδες» των μίντια και τα εντεταλμένα δημοσιογραφικά τους παπαγαλάκια να έχουν γίνει… γενικοί εισαγγελείς και κήνσορες που επιχειρούν να υπαγορεύσουν αφ’ υψηλού στον Καραμανλή τι πρέπει να κάνει (!) υπάρχει χαώδης απόσταση.

Και μάλιστα ποιοι;

Αυτοί οι οποίοι προκλητικότατα και έξω από κάθε κανόνα και έννοια δεοντολογίας και στοιχειώδους ελέγχου της εξουσίας είχαν αγνοήσει το μέγα σκάνδαλο του χρηματιστηρίου που οδήγησε στην απόγνωση και τη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες!

Αυτοί λοιπόν τώρα εκμεταλλευόμενοι το σκάνδαλο των ομολόγων έχουν εδώ και δύο μήνες επιδοθεί σε μια επιχείρηση:

• Υπαγόρευσης στον Καραμανλή ποιους υπουργούς πρέπει να διώξει, πότε πρέπει να κάνει ανασχηματισμό κ.λπ.

• Υπαγόρευσης ακόμα και πρόωρων εκλογών!

• Γενικά, υπαγόρευσης πολιτικών ευρύτερων εξελίξεων.

Μέσα ακριβώς σε αυτή τη συγκυρία ήρθαν να προστεθούν και οι εκβιασμοί της Ουάσινγκτον:

• Έκθεση του ευαγούς ιδρύματος της CIA για την ύπαρξη στην Ελλάδα… καταπιεζόμενων εθνικών μειονοτήτων, συνεπώς και τούρκικης μειονότητας!

• Μεθοδεύσεις υπέρ των Σκοπίων με αναφορές στη «Μακεδονία» και εκβιασμούς σχετικά με την ονομασία της γειτονικής μας χώρας.

Το σκηνικό, βαθιάς έως και ανεξέλεγκτης πολιτικής κρίσης έχει στηθεί απ’ τους δύο άξονες της «συμμαχίας».

Στο Μαξίμου, για παράδειγμα, παρακολούθησαν με μεγάλο… ενδιαφέρον, την επιχείρηση πολύ συγκεκριμένου καναλιού και πολύ συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος είναι και στέλεχος σε εφημερίδα, να υπαγορεύσουν στον Καραμανλή το πότε να διώξει τον Τσιτουρίδη, πότε να κάνει ανασχηματισμό, πότε να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, πότε… Κι όλα αυτά με ύφος, στυλ και μεθοδολογία εισαγγελική…

Κυβέρνηση υπό επιτροπεία!

Στόχος ή η ομηρία Καραμανλή, που θα σήμαινε και το πολιτικό του τέλος, ή η αποδυνάμωσή του, που μπορεί με πολλές πιθανότητες να οδηγήσει:

• Στη μη επίτευξη αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές. Ένα σενάριο που «παίζει» στην περίπτωση που η διαφορά του πρώτου απ’ το δεύτερο κόμμα είναι κάτω από μία μονάδα και στη Βουλή μπουν πέντε κόμματα. Ένα σενάριο που δεν αποκλείεται, εφόσον οδηγηθούμε στις εκλογές με έναν Καραμανλή όμηρο ή αποδυναμωμένο…

Σε μια τέτοια περίπτωση… πιάνει δουλειά ο πέραν του Ατλαντικού άξονας της «συμμαχίας». Και πάμε σε:

• Κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» α-λα Γερμανία. Με πρωθυπουργό την Ντόρα και ενεργό συμμετοχή στελεχών και του ΠΑΣΟΚ.

Σε ένα τέτοιο σενάριο έχει θέση κι ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος μόλις την Πέμπτη στην εκπομπή του Μαν. Κοττάκη στη ΝΕΤ περίπου εκθείασε την υπουργό Εξωτερικών, αποστασιοποιήθηκε απ’ το ίδιο του το κόμμα και:

• Άδειασε κυριολεκτικά τον τέως πρωθυπουργό Κ. Σημίτη αφενός επαναλαμβάνοντας τα όσα του έχει σούρει για τη δεύτερη τετραετία του και τα περί… διάλυσης της χώρας τότε και αφετέρου αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά πως ο Σημίτης είχε την ευθύνη του χειρισμού του θέματος Οτσαλάν!

Εμείς υπενθυμίζουμε πως την εποχή εκείνη, της παράδοσης -ουσιαστικά- του ηγέτη των Κούρδων στην Τουρκία, οι συνεργάτες και οι δημοσιογραφικοί αγιογράφοι του τέως μας… διαβεβαίωναν πως έφταιγαν αποκλειστικά οι Πάγκαλος, Παπαδόπουλος, Πετσάλνικος, οι οποίοι και απομακρύνθηκαν σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι, ενώ ο… γενναίος Σημίτης ήταν στο κρεβάτι με ίωση!

Ε, λοιπόν, τώρα ο Πάγκαλος πήρε την εκδίκησή του καρφώνοντας τον τέως!

Παίζει με τα νεύρα τους ο Καραμανλής!

Το προαναφερθέν σενάριο, όπως γράψαμε, είναι σε γνώση και του Μαξίμου. Μάλιστα συνεργάτης του Καραμανλή μας υπογράμμισε πως και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να υπακούσει στις… προτροπές των διαπλεκόμενων ΜΜΕ και να διώξει τον Σ. Τσιτουρίδη, τον Π. Δούκα, ακόμα και τον Γ. Αλογοσκούφη ή να κάνει ανασχηματισμό ή… πρόωρες εκλογές!

Τελικά (σχετικό ρεπορτάζ και στις σελ. 6 και 4) ο Καραμανλής θα αναλάβει πρωτοβουλίες. Αλλά αυτές δεν θα είναι καθ’ υπαγόρευσιν των «νταβατζήδων».

Μάλιστα ο ίδιος συνεργάτης του μας επεσήμανε πως… παίζει με τα νεύρα τους!

Αφού τους υπέβαλε σε σκωτσέζικο ντους, αφού τους άφησε να εκτεθούν, αφού τους άφησε να κραυγάζουν άνευ αντικρίσματος, αφού τους «κούρασε», άρχισε να… κάνει και πλάκα!

Έτσι και ενώ το θέμα των ομολόγων άρχισε να φθίνει, αυτός πήγε… στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Ηλιούπολη, σαν να τους έκανε πλάκα και να ‘παιζε με την… αγωνία τους!

Πέραν όμως αυτών, πάντα κατά τον ίδιο υπουργό, ο Καραμανλής παρακολουθεί με… ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

• Τη φιλοαμερικάνικη στροφή της «Καθημερινής»…

• Τις «ιδιαίτερες», την τελευταία περίοδο, «επιδόσεις» του συγκροτήματος Λαμπράκη, που του θυμίζουν ανάλογες άλλων εποχών.

Μάλιστα σε αυτές «βλέπει» όχι μόνο το «παιχνίδι» με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με κυβερνητικά στελέχη. Αρσενικού και θηλυκού γένους!


Σχολιάστε εδώ