Πέφτουν κεφάλια

Ζήτησε λοιπόν, χθες, στις 9 το πρωί από τον Σάββα Τσιτουρίδη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, να υποβάλλει την παραίτησή του. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π» ο κ. Τσιτουρίδης ως τις 11 αρνιόταν να παραιτηθεί. Τότε του διαμηνύθηκε ότι θα αποπεμφθεί από την κυβέρνηση με ταπεινωτικό τρόπο. Κατόπιν αυτού ο έως χθες υπουργός

Απασχόλησης έσπευσε να υποβάλλει την παραίτησή του. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να καρατομήσει τον κ. Τσιτουρίδη και να «πάρει πάνω του» το ζήτημα της απαιτούμενης κάθαρσης μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το οποίο εμπλέκει άμεσα τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και στενό συνεργάτη του κ. Τσιτουρίδη, Ευγένιο Παπαδόπουλο, και σε χρηματιστηριακό σκάνδαλο την εποχή του 1998 αλλά και στο παραδικαστικό κύκλωμα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας ο κ. Παπαδόπουλος εμπλέκεται και στην υπόθεση της εξαγοράς της χρηματιστηριακής εταιρείας Π&Κ (σημειώνουμε ότι την αγόρασε ο Αράπογλου και έχει χαρακτηριστεί ως μέγα σκάνδαλο), ενώ έχει ζητηθεί και το άνοιγμα των λογαριασμών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η αποκάλυψη γι’ αυτήν την εμπλοκή του κ. Ευγένιου Παπαδόπουλου, έφτασε στην εφημερίδα «Καθημερινή» την Παρασκευή στις 9 το βράδυ και η εφημερίδα την έκανε πρωτοσέλιδη στην δεύτερη έκδοσή της, αφού προηγουμένως την είχε επιβεβαιώσει υψηλά ιστάμενος εισαγγελικός λειτουργός.

Αμέσως μόλις ο Κώστας Καραμανλής πληροφορήθηκε το δημοσίευμα έγινε έξαλλος και ακολούθησαν τα όσα προαναφέραμε. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον κ. Τσιτουρίδη, δεδομένου ότι σε ότι αφορά το θέμα των ομολόγων και μετά την παρουσία του πρώην υπουργού στην Βουλή την Τετάρτη είχε αποφασισθεί να του παρασχεθεί πολιτική κάλυψη και να μην απομακρυνθεί από την κυβέρνηση. Μετά όμως από αυτές τις εξελίξεις ο πρωθυπουργός έκρινε ότι πλέον δεν μπορούσε άλλο να περιμένει και με την αστραπιαία κίνησή του θέλησε να δείξει ότι εννοεί τα όσα λέει περί μηδενικής ανοχής και να περάσει στον λαό το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος να καθαρίσει όλα τα λαμόγια σε όποια θέση και αν βρίσκονται. Επιπλέον αντιλαμβάνονταν ότι μετά κι από τα νέα αυτά στοιχεία για το στενό συνεργάτη του κ. Τσιτουρίδη, έπρεπε επιτέλους να βγει μπροστά, γιατί διαφορετικά θα ήταν ευάλωτος στην κριτική ότι κρύβεται και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και πράγματι στις 2 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός έκανε έκτακτες δηλώσεις με τις οποίες δημοσιοποίησε την σταθερή του θέση ότι δεν θα ανεχθεί καμιά σκιά στην κυβέρνησή του και ότι η δέσμευσή του προς τον ελληνικό λαό για πλήρη διαφάνεια και ότι δεν θα κρύψει τίποτα κάτω από το χαλί παραμένει.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ακολουθούν καρατομήσεις και άλλων στελεχών του κρατικού μηχανισμού, προέδρων, διοικητών οργανισμών και όποιου άλλου αποδειχθεί εμπλοκή, όχι μόνο στο θέμα των ομολόγων αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη αμαρτωλή υπόθεση. Η επιλογή του κ. Βασίλη Μαγγίνα ως αντικαταστάτη του κ. Τσιτουρίδη έγινε από τον πρωθυπουργό πριν ακόμα ο κ. Τσιτουρίδης υποβάλλει την παραίτησή του, στις 11 το πρωί όπως προαναφέραμε.

Πριν ο Κώστας Καραμανλής καταλήξει στις επιλογές του, είχε συνεργασίες τηλεφωνικές με τους Δημήτρη Σιούφα, Προκόπη Παυλόπουλο, Γιώργο Αλογοσκούφη και Θοδωρή Ρουσόπουλο. Επίσης ο πρωθυπουργός θεωρούσε ότι ο Τσιτουρίδης έχει πλέον αποδυναμωθεί μετά τις νέες αποκαλύψεις και δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει και να αποδώσει.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας και μετά από αυτήν την εξέλιξη ο κ. Καραμανλής δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ευρύτερο ανασχηματισμό, ούτε φυσικά σε πρόωρες εκλογές.

Δεν είναι άνευ πολιτικής σημασίας το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής «τρώει» έναν υπουργό του επειδή ο στενός του συνεργάτης ήταν μπλεγμένος στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου δηλαδή σε ένα «πράσινο» σκάνδαλο και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει την Χαριλάου Τρικούπη.


Σχολιάστε εδώ