Εισβολή εφοπλιστών στην ΙΜΑΚΟ!

Έκανε πίσω η Γιάννα;

Η εξέλιξη αυτή ξάφνιασε, δεδομένου ότι λόγω της φιλίας και της άριστης σχέσης που είχε ο Πέτρος Κωστόπουλος με τη Γιάννα εθεωρείτο σχεδόν βέβαιη η συνεργασία και ήδη είχε μάλιστα γραφεί ότι θα αναλάμβανε η ΙΜΑΚΟ τα έντυπα που προγραμματιζόταν να εκδοθούν ως ένθετα στον καθημερινό και τον κυριακάτικο «Ελεύθερο Τύπο», που ασφαλώς θα πρόσφεραν τη δυνατότητα για ξεπέρασμα των προβλημάτων. Δικαιολογημένο λοιπόν το ερώτημα, τι να σημαίνει αυτή η ματαίωση της συνεργασίας, ότι αναθεώρησε η Γιάννα τις προθέσεις της;

Η είσοδος Ρέστη στην ΙΜΑΚΟ γίνεται με την καταβολή μετρητών και από τις δύο πλευρές, τον Όμιλο Ρέστη και τον Π. Κωστόπουλο, με αποτέλεσμα η καθαρή θέση της εταιρείας να ανέρχεται σε λίγο καιρό στα 13 εκατ. ευρώ. Οι διαβουλεύσεις του Π. Κωστόπουλου με τον Βίκτωρα Ρέστη κράτησαν 10 μέρες, με κορύφωση την περασμένη Τετάρτη, όταν οριστικοποιήθηκε η συμφωνία. Ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης, καθώς είχε διαρρεύσει, και την ίδια ημέρα ένας ακόμη εφοπλιστής, ο Νίκος Πατέρας, ανακοίνωσε πως απέκτησε από 5% -έχοντας προηγουμένως αγοράσει μερίδια της τάξης του 2,5%- στις δύο ανταγωνιστικές εταιρείες, ΙΜΑΚΟ και Εκδόσεις Λυμπέρη, περιπλέκοντας τα πράγματα. Ο Ν. Πατέρας, έχοντας το 5%, θα είναι σε θέση να ζητάει έλεγχους και στις δύο εταιρείες. Τα σχέδια του Κωστόπουλου αφορούν επενδύσεις στον χώρο των περιοδικών, του ραδιοφώνου και της ψυχαγωγίας. Άλλωστε από πέρυσι ο Β. Ρέστης ήθελε να μπει στον χώρο έχοντας κάνει πρόταση στον Όμιλο Αλαφούζου για την αγορά του Smart TV και των σταθμών RED και Angel, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Επίσης εδώ και καιρό ο εφοπλιστής, που ανέλαβε τις τύχες της ναυτιλιακής εταιρείας από τον πατέρα του, συζητούσε, όπως είχαμε γράψει στο παρελθόν, την απόκτηση των δικαιωμάτων του MTV για την Ελλάδα. Ο Π. Κωστόπουλος με αυτά τα κεφάλαια σχεδιάζει να επεκταθεί στα Βαλκάνια, με την έκδοση των περιοδικών «Fortune» και «People» στην Τουρκία, και να προχωρήσει την επέκταση σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία. Επίσης πρέπει να αναμένονται και άλλες επενδύσεις στο ραδιόφωνο, αλλά και γενικότερα στον χώρο της ψυχαγωγίας. Ο Όμιλος Ρέστη, που είχε δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση της Ολυμπιακής, το τελευταίο διάστημα κάνει διαρκώς επεκτάσεις σε διαφόρους κλάδους της οικονομίας. Έχει το 51% της τράπεζας First Business, έχει το 6,3% της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας, το 5,5% της εμπορικής εταιρείας ηλεκτρικών ειδών FG Europe του Γ. Φειδάκη, ενώ έχει προχωρήσει επίσης σε επενδύσεις στο real estate και ετοιμάζει άλλες στον χώρο της υγείας.

Τέλος, φήμες που κυκλοφόρησαν θέλουν εφοπλιστές να ενδιαφέρονται και για την «Απογευματινή», ενώ η πλευρά Αλαφούζου διαψεύδει τα των επαφών με την οικογένεια Σαραντόπουλου. Σε κάθε περίπτωση βέβαια τρίτα πρόσωπα πρόκειται να αναλάβουν την εφημερίδα, αν τελικώς υπάρξει συμφωνία.


Σχολιάστε εδώ