Ζητάνε τώρα παραίτηση του Δ. Καπράνου από το ΤΣΠΕΑΘ

Ο κ. Σόμπολος είπε πως «ο Καπράνος δεν έφαγε λεφτά από αυτή την ιστορία. Δεν πήρε μίζες ο Καπράνος. Έτσι θέλω να πιστεύω», συνέχισε λέγοντας ότι «δεν ξέρω αν πήραν άλλοι, αλλά και αυτό που λέω για τον Καπράνο, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι στη φωτιά, αλλά γνωρίζω τον άνθρωπο και δεν είναι αυτού του τύπου. Δεν αποκλείεται όμως να έχουν πέσει μίζες γιατί μιλάμε για πολλά χρήματα».
Ο ίδιος μόλις πριν από το Πάσχα είχε καταψηφίσει την πρόταση για παραίτηση του κ. Καπράνου στο ΔΣ της
ΕΣΗΕΑ μαζί με τον Δ. Τσαλαπάτη και τον Γ. Βλαβιανό.
Τι άλλαξε λοιπόν μέσα σε πέντε μέρες και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ άλλαξε γνώμη; Η αλλαγή αυτή προκάλεσε, κατά πληροφορίες μας, ένταση στις σχέσεις του με τον κ. Τσαλαπάτη, ο οποίος παρέμεινε σταθερός στο να έρθουν επιπλέον στοιχεία για το ομόλογο. Και ενώ αναμενόταν συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΣΠΕΑΘ για να δοθούν εξηγήσεις από τον κ. Καπράνο, στην ΕΣΗΕΑ υποβλήθηκε έγγραφο του κ. Καπράνου με το οποίο ενημέρωνε πως τα στοιχεία συλλέγονται ακόμη και θα είναι στη διάθεση της Ένωσης την επόμενη εβδομάδα.
Το θέμα βέβαια δεν είναι να κουκουλωθεί για μια ακόμη φορά το μείζον θέμα του ασφαλιστικού ταμείου. Η αγορά του δομημένου ομολόγου των 130 εκατομμυρίων ευρώ δεν υποθηκεύει μόνο το μέλλον των συντάξεων. Είναι μια ακόμη πράξη στο σκοτεινό καθεστώς του ΤΣΠΕΑΘ, των αγνώστων οφειλών των εργοδοτών στον ασφαλιστικό οργανισμό, της απουσίας ελεγκτικού μηχανισμού για την απόδοση του αγγελιόσημου.
Όταν ένας ασφαλιστικός οργανισμός που η διοίκησή του διορίζεται από την κυβέρνηση δεν μεριμνά και το χειρότερο δεν γνωρίζει πόσα ακριβώς είναι τα χρέη των εταιρειών από το αγγελιόσημο, τότε η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να κουκουλωθεί μόνο με μια παραίτηση προέδρου.


Σχολιάστε εδώ