Κλίμα αποχωρήσεων από την ΕΡΤ

Ο Γ. Χουλιάρας ετοιμάζεται και αυτός, όπως γράφαμε από την περασμένη Κυριακή, για τη μεταπήδησή του στον Alpha. Η σύμβαση του Γ. Χουλιάρα λήγει στις 4 Αυγούστου 2007, όπως ορίζεται στην πρόσθετη πράξη που έχει υπογραφεί, όπου προσδιορίζεται πως αν ο «αντισυμβαλλόμενος εντεταλμένος σύμβουλος επιθυμεί να παραμείνει στην ΕΡΤ, τότε η εταιρεία υποχρεούται να υπογράψει μαζί του νέα σύμβαση για έναν ακόμη χρόνο».

«Επειδή η Αθήνα είναι μια μικρή κλειστή πόλη και στα ΜΜΕ όλοι γνωριζόμαστε, έχω να πω….». Με τη φράση αυτή στη συνέντευξη Τύπου ο Χ. Παναγόπουλος, μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για την έρευνα της εισαγγελέως Ε. Ράικου (…ώστε τελικά πραγματοποιείται…) και τις σχετικές κλητεύσεις, αναγκάστηκε να τοποθετηθεί έστω και αόριστα: «Προσωπικά εγώ και η διοίκησή μου είμαστε ανοιχτοί στον έλεγχο από κάθε ελεγκτική αρχή, δεν διαχειριζόμαστε μαύρο χρήμα, δεν είμαστε υπάλληλοι υπηρεσιών, ούτε υπηρέτες σκοτεινών συμφερόντων, ούτε εκβιαστές δημοσιογράφων ή καναλαρχών, ή διαπλεκόμενοι συνδικαλιστές, ή κρατικοδίαιτοι μικροεκδότες».

Είναι ενδεικτικό πως η δήλωση αυτή δεν μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, ούτε περιλαμβάνεται στο δελτίο Τύπου της ΕΡΤ, ενώ δεν είναι γνωστό αν γνώριζε τις προθέσεις του προέδρου ο πολιτικός προϊστάμενός του, Θ. Ρουσόπουλος. Το ερώτημα είναι αν εκείνος που δέχθηκε πολύ σκληρότερες επιθέσεις -όχι μόνον κριτική αλλά ακόμα και επισκέψεις στο σπίτι των γονιών του- από πρόσωπα που φιλοξενούνταν στην ΕΡΤ, υιοθετεί τα λεγόμενα του προέδρου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Ήδη υπάρχει εκνευρισμός στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις που έκανε εναντίον των εργαζομένων, ενώ ο Τ. Χυτήρης δήλωσε πως «η συνεχής υποβάθμιση του ρόλου της ΕΡΤ», ο ασφυκτικός κυβερνητικός έλεγχος, οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις, οι σπατάλες, το βόλεμα «ημετέρων», δεν μπορούν να κρυφτούν στο «νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ με τεχνοκρατική προσέγγιση». Είναι ενδεικτικό πως ο Χ. Παναγόπουλος έχει κακές σχέσεις με όλους τους υπουργούς.


Σχολιάστε εδώ