Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Ο γνωστός νομικός και μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μας μέμφεται για δημοσίευση αναληθών γεγονότων, αλλά και για προσπάθεια να τον μειώσουμε ηθικά και επαγγελματικά. Επίσης τονίζει ότι δεν έχει έμμισθη σχέση με την ΕΠΟ.

Επειδή σε αυτήν την εφημερίδα δεν παραποιούμε την πραγματικότητα, ούτε έχουμε σχέση με παραπληροφόρηση, οφείλουμε ορισμένες διευκρινίσεις για το πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα.

Για τον ισχυρισμό ότι στο εν λόγω δημοσίευμα υπάρχουν αναληθή γεγονότα, θεωρούμε ότι αρκεί και μόνο η ομολογία του δικηγόρου ότι «η αγωγή αυτή υπογράφεται πραγματικά από εμένα και εγώ ήμουν αυτός που συμμετείχα στη σχετική διαδικασία συμβιβασμού από τους εναγομένους, ώστε η υπόθεση τελικά να μη συζητούνταν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών», για να δικαιώσει απόλυτα το ρεπορτάζ. Η ένσταση του δικηγόρου αφορά στον όρο «αλαζονεία» για τη συμπεριφορά του Βασίλη Γκαγκάτση. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Μπίρδας στο εξώδικό του, υπήρξε συμφωνία με το επιτελείο της εφημερίδας εναντίον της οποίας κατατέθηκε η αγωγή, αλλά ο έτερος εναγόμενος, ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος, θέλησε να εκδικαστεί η υπόθεση. Συνήθως οι κατηγορούμενοι αναζητούν τρόπους συμβιβασμού. Εδώ, όμως, συνέβη το εντελώς αντίθετο. Κάτι που δείχνει ενδεχομένως και τη σιγουριά του δημοσιογράφου για τα ρεπορτάζ του, αλλά και οδηγεί στο συμπέρασμα πως συγκεκριμένοι λόγοι τον ώθησαν στην απόφαση να πάει στο δικαστήριο, αν και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι έβρισκαν κανάλι επικοινωνίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, τον συμβιβασμό απέτρεψε η επιθυμία του προέδρου της ΕΠΟ προφανώς για να πληγεί το κύρος του συγκεκριμένου δημοσιογράφου ως επιβεβαίωση της ισχύος του. Στάση που ερμηνεύθηκε από αρκετούς ως «αλαζονεία».

Όσο για την πρόθεση, την οποία μας αποδίδει ο Λάμπρος Μπίρδας, να τον μειώσουμε, νομίζουμε ότι απλώς και μόνο μία φράση του δημοσιεύματός μας αποτελεί την καλύτερη απάντηση. Είχαμε γράψει ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά οφείλει και να δείχνει». Άρα, αποδεχόμασταν την τιμιότητά του. Απλώς ασχοληθήκαμε με τον Βασίλη Γκαγκάτση, καθώς θεωρήσαμε λανθασμένη την κίνησή του να εκπροσωπηθεί από έναν δικηγόρο, καθ’ όλα ικανό, που όμως συμμετέχει σε επιτροπή της ΕΠΟ.

Κλείνουμε με την επισήμανση του Λάμπρου Μπίρδα ότι δεν έχει έμμισθη σχέση με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τα μέλη των επιτροπών αμείβονται για τις συνεδριάσεις.

«Βεβαίως και υπάρχει αμοιβή για τα μέλη των επιτροπών», τόνισε την Παρασκευή σε συνάδελφο δημοσιογράφο ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ Θόδωρος Κουρίδης.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας για ένα ρεπορτάζ μας που προκάλεσε, για άλλη μια φορά, αντιδράσεις…


Σχολιάστε εδώ