Βαριά καμπάνα στον Κυριακού για τα αυθαίρετα στον Άγιο Αιμιλιανό

Κι όμως μπορεί να συμβεί αυτό το απίστευτο και στην Αθήνα, όπως και στο… Βερολίνο!

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου, με πρόεδρο τον δικαστή κ. Πρωτονοτάριο, επέβαλε στον κατηγορούμενο κ. Μίνωα Κυριακού ποινή φυλάκισης 48 μηνών και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η υπόθεση αφορούσε αυθαίρετες κατασκευές στο εξοχικό του κτήμα στον Άγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι και συγκεκριμένα την κατασκευή λιμανιού, με καταπάτηση όχι μόνο του χειμέριου κύματος αλλά και επέκταση της ακτής, δηλαδή προέκταση και μέσα στη θάλασσα, ρίχνοντας τσιμέντο.

Η εν λόγω υπόθεση γυρόφερνε επί 12 περίπου χρόνια (;) και επανειλημμένα είχε πάρει αναβολή. Επιχειρήθηκε μάλιστα να νομιμοποιηθεί με αυθαίρετες κατασκευές νομοθεσίας, επί υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκη, ο οποίος είχε καταθέσει τροπολογία που έλεγε ότι οι παρανομίες μπορούν να απαλλαγούν στην περίπτωση που το αυθαίρετο εξυπηρετεί την ασφαλή προσάραξη των ψαράδικων.

Όμως η τροπολογία τελικά δεν διευθέτησε την εμπλοκή του κ. Κυριακού με τον νόμο περί αυθαιρέτων.

Στη δίκη της περασμένης Τρίτης το μεγαλοαφεντικό του ΑΝΤΕΝΝΑ ήταν απών. Ως γνωστόν, εδώ και καιρό, ο κ. Κυριακού ασθενεί, έχει μεγάλα προβλήματα υγείας και νοσηλεύεται στο Λονδίνο. Την Κυριακή ήταν στην Αθήνα, αλλά παρουσιάστηκε κάποια επιδείνωση και έφυγε αμέσως για Αγγλία.

Οι δικηγόροι του κ. Κυριακού προσκόμισαν ιατρικές βεβαιώσεις για επέμβαση που έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο και πίστευαν ότι το Δικαστήριο θα έδινε αναβολή και αυτήν τη φορά, μόνο που το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της αναβολής της δίκης.

Μάλιστα, κατά μία πληροφορία ο πρόεδρος ζήτησε το τηλέφωνο του κ. Κυριακού για να επικοινωνήσει μαζί του, πλην όμως οι δικηγόροι αρνήθηκαν και η συνέχεια ήταν το Δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα της αναβολής και προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης με τη γνωστή πλέον κατάληξη…

Ήδη κατατέθηκε έφεση και την ερχόμενη Τρίτη θα ζητηθεί η αναστολή εκτέλεσης της απόφασης με σχετική αίτηση που θα υποβληθεί στο Εφετείο Ναυπλίου.

Θα την πληρώσουν κι άλλοι

Μετά από πρόταση του Εισαγγελέα θα αναζητηθούν ευθύνες από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία, Αστυνομία κ.λπ.) για τη μη εφαρμογή του πρωτόκολλου κατεδάφισης οικοδομής, δηλαδή οι υπηρεσίες κάλυπταν τις παραβιάσεις του κ. Κυριακού.

Θυμίζουμε ότι παλαιότερα το θέμα των αυθαιρέτων του Κυριακού είχε φέρει στη δημοσιότητα ο Αλαφούζος, μετά από κόντρα που είχαν.

Σημειώνεται ότι τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε διεπράχθησαν το 2004, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Ναυπλίου δικάζει τον κ. Κυριακού για τα ακίνητά του στο Πόρτο Χέλι της Ερμιόνης. Από το 1993, οπότε και άρχισε η κατασκευή μαρίνας μπροστά από το εξοχικό του, πολλές μηνύσεις έφτασαν στο ακροατήριο και κατέληξαν σε καταδίκη του κ. Κυριακού, τουλάχιστον στον πρώτο βαθμό. Καμία, όμως, μέχρι στιγμής δεν ήταν χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα, που συνεπάγεται τον κίνδυνο να οδηγηθεί στις φυλακές..

Άνω – κάτω στο ραδιόφωνο

Και μέσα σ’ αυτό το κλίμα που δημιουργήθηκε συνεχίζεται η κρίση στον ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στο ραδιόφωνο του Ομίλου. Η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τον διευθυντή του σταθμού Γ. Αντωνίου και τον διευθυντή ειδήσεων Γ. Χουλαδάκη να δώσουν εξηγήσεις -όμως τίποτα ουσιαστικό δεν είπαν- και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε απεργιακές κινητοποιήσεις που επιβάλλονται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Να σημειωθεί ότι και η γνωστή και έγκυρη δικαστική ρεπόρτερ Έρρικα Βαλλιάνου είναι στον… αέρα και ήδη έχει επέμβει η ΕΣΗΕΑ.


Σχολιάστε εδώ