Σφήνα το «Άρθρο» στις Κυριακάτικες

Φαίνεται ότι πέτυχε τον στόχο του, και αρκετοί πίστεψαν πως πρόκειται για έκδοση του «Θέματος», καθώς κάνοντας πλάκα την περασμένη Κυριακή ο Θ. Αναστασιάδης έγραψε πως αναζητείται κτίριο για καθημερινή εφημερίδα και ραδιοφωνικό σταθμό. Για την κίνηση του Κ. Γέρου να εκδώσει το «Άρθρο» οι αναγνώστες του «Π» είχαν πρώτοι πληροφόρηση 3 μήνες πριν, από τις 15 Οκτωβρίου 2006. Ο Κ. Γέρου ελέγχει τον Rock FM, το περιοδικό «Χάι» και μέσω της εταιρείας «Geronia» έχει αναπτύξει δραστηριότητες σε Ρουμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία και Βουλγαρία.

Η εκτύπωση του φύλλου θα γίνεται από την εταιρεία IRIS, τη διανομή θα έχει η «Ευρώπη», και θα κυκλοφορεί σε 150.000 φύλλα. Η τηλεοπτική καμπάνια ξεκινάει από αύριο Δευτέρα και η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, με 80 σελίδες. Θα έχει δύο ένθετα περιοδικά, το «EASY 06» και το «JETLAG» και δύο ένθετα φυλλάδια, το «BILLION» και το «BLOG». Θα έχει ακόμη ένα ποιοτικό DVD. Διευθυντής του φύλλου θα είναι ο Βασίλης Μπόνιος. Συνεργάτες της νέας κυριακάτικης εφημερίδας θα είναι ο Δημήτρης Κατσίμης και ο Βασίλης Βασιλικός, ενώ τα πολιτιστικά θα έχει η Άννα Μιχαλιτσιάνου.

Το ερώτημα είναι αν χωράει άλλη μια κυριακάτικη εφημερίδα νέου τύπου, με αποκαλύψεις (πραγματικές και άλλες), life style θέματα, και DVD. Το «Θέμα» πάντως στα περίπου δύο χρόνια που κυκλοφορεί κατάφερε να ανανεώσει την αγορά των κυριακάτικων εντύπων, αλλά και να προσθέσει και νέους αναγνώστες.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΙΗΕΑ, προκύπτει πως το 2005 όταν μπήκε στην αγορά το «Θέμα» προστέθηκαν άλλοι 100.000 αναγνώστες, αν και η τάση ενίσχυσης του κυριακάτικου Τύπου υπήρχε από το 2004, λόγω της προσφοράς των DVD. Τους 8 πρώτους μήνες του 2006 η τάση αυτή ενισχύεται περισσότερο, έχοντας ήδη στην επαρχία ξεπεράσει το φράγμα των 635.000 φύλλων του 2005, με 662.268 το πρώτο 8μηνο του 2006. Το «Θέμα» πάντως κινείται για την έκδοση του σαββατιάτικου, όπως και για την απόκτηση ραδιοφωνικού σταθμού, έχοντας επαφές με διάφορους ιδιοκτήτες .

Στόχος ο Ρουσόπουλος

Οι Αναστασιάδης και Καραμήτσος, από την εκδοτική ομάδα του «Θέματος», επιμένουν πάντως στην αντιπαράθεσή τους με τον Θ. Ρουσόπουλο, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για συκοφαντική δυσφήμηση η οποία διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη Βουλή των Ελλήνων. Οι δύο άνδρες τον εγκαλούν, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, λόγω των καταγγελιών που πραγματοποίησε εναντίον τους περί εξύφανσης σχεδίου πολιτικής εξόντωσής του.


Σχολιάστε εδώ