Προεκλογικό δώρο… με δύο κρυμμένα μυστικά για τα εθνικής εμβέλειας

– Κίνηση πρώτη: Τα εθνικής εμβέλειας κανάλια, παράλληλα με την αναλογική συχνότητα, αποκτούν και μία ψηφιακή. Στην ψηφιακή χωρούν 4 προγράμματα. Εξ αυτών δίνονται δύο στα εθνικής εμβέλειας με την υποχρέωση να μεταδίδουν και δύο περιφερειακά ή τοπικά. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να «εξευμενίσει» τους ιδιωτικούς σταθμούς και να μην καταθέσουν προσφυγή στην ΕΕ.

– Κίνηση δεύτερη: Εκχωρούνται στην ΕΡΤ, εκτός από τις αναλογικές συχνότητες που χρησιμοποιούν η ΝΕΤ, η ΕΤ1 και η ΕΤ3, άλλες δύο ψηφιακές, δηλαδή στην πραγματικότητα χώρος για συνολικά 8 προγράμματα. Εκεί θα «ανέβουν» η Βουλή Τηλεόραση, η οποία εκπέμπει παράνομα ως σήμερα, χωρίς άδεια από το ΕΣΡ, η υπό διαμόρφωση Εκκλησία TV και το ΡΙΚ, όπως επίσης και τα προγράμματα της ΕΡΤ, Πρίσμα, Σπορ και Σινέ και ένα ακόμη που διαμορφώνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν επαφές με τη NetMed, καθώς η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης θέλει να συνεχίσει να εκπέμπει επίγεια χρησιμοποιώντας τις συχνότητες της ΕΡΤ, με βάση την κυρωμένη από τον Ν. 2328/95 συμφωνία με την κρατική τηλεόραση. Η NetMed πληρώνει ετησίως περίπου 3 εκατ. ευρώ για το «ενοίκιο» της χρήσης των αναλογικών συχνοτήτων.

Υπάρχουν δύο μυστικά. Το πρώτο είναι πως με βάση αυτό το υπό κατάρτιση σχέδιο, για να χωρέσουν όλοι, τα περιφερειακά και τοπικά κανάλια θα πρέπει να εκπέμπουν μόνο ψηφιακά. Δηλαδή θα καταργηθεί η αναλογική τους μετάδοση και οι ενδιαφερόμενοι θα τα βλέπουν μόνο με αποκωδικοποιητή. Και ως γνωστόν στοιχεία για τον… πετυχημένο τρόπο διείσδυσης της ΕΡΤ στα νοικοκυριά με τους αποκωδικοποιητές δεν υπάρχουν, εικάζεται όμως πως είναι ιδιαίτερα μικρή, παρά το προβάδισμα της κρατικής τηλεόρασης.

Το δεύτερο και εξίσου σοβαρό είναι πως τα κανάλια θα χρησιμοποιούν τις αναλογικές και ψηφιακές συχνότητες χωρίς άδεια, όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει, μόνο με την εκχώρησή τους από το κράτος.


Σχολιάστε εδώ