Αποστολικά και… άλλα

Στο ΠΑΣΟΚ παίζουν με τα αστρικά σύμβολα. Έμβλημα ο ήλιος, μπήκαν στον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου, επανέφεραν τον Παρασκευά Αυγερινό, έδιωξαν την πούλια Μαριλίζα. Ε, τι άλλο προσδοκούν παρά να δουν τον ουρανό σφοντύλι στις εκλογές που έρχονται…

Λάθος μεγάλο το να «φάτε» την Αγγελική Γκερέκου σύντροφοι της νέας εποχής, και λέω μεγάλο λάθος διότι η Αγγελική δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και είχε κάνει και μια σοβαρή δουλειά στον τομέα της.

Εγώ σου λέω, Βάσω, αγάπη μου, να κρατάς τη δεξιά λωρίδα όταν οδηγείς. Άκου και κάποιον που δεν ξέρει από οδήγημα, αλλά ξέρει λίγο την πολιτική.

Πάλι λάθος μήνυμα ή μάλλον το μισό μήνυμα, μετέφερε σωστά ο Χυτήρης στον Γιώργο από τον πατέρα του, που τον επισκέφτηκε πρόσφατα στο Μουσείο Μαντάμ Τισό. Ο Αντρέας είπε στον συμπαθή Τηλέμαχο γραμματέας στο κόμμα ο Λαλιώτης και εκπρόσωπος Τύπου ο Ευθυμίου. Ο Χυτήρης όμως είπε στον Γιώργο τη μισή αλήθεια για τους δικούς του λόγους.

Με τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ άνοιξε ο δρόμος και για κάποιον ρόλο στον Σημίτη. Αναζητείται ρόλος… Μάλλον θεατρινίστικος θα είναι…

Συ ει Πέτρος και σύνταξε την πετριά του υιού μου, οικοδόμησέ του την επικοινωνία. Λόγια του Αντρέα προς τον νέο εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος, Πέτρο Ευθυμίου. Καλή τύχη, σύντροφε Πέτρο.

Κάποιοι πάλι διάβασαν λάθος το μήνυμα. Αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ είναι, δεν γίνατε και κυβέρνηση, «πράσινοι» σύντροφοι. Μην τρελαθείτε, δεν έγινε τίποτα το ουσιαστικό.

Δύο φίλοι του Λαλιώτη στα δύο πιο σημαντικά πόστα του Κινήματος. Τι να την κάνει άραγε την επιστροφή ο Λαλιώτης, όταν έχει δύο τόσο καλούς φίλους σε τέτοια πόστα;

Αυτός που στενοχωρήθηκε περισσότερο απ’ όλους για την επιλογή Ευθυμίου είναι ο υποτιθέμενος εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο Πέτρος δεν σηκώνει μαγκιές και τσιριτζάτζουλες και ο Χρήστος το γνωρίζει πολύ καλά.

Εγεννήθη ο νέος δελφίνος στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σοβαρός, μετρημένος, αξιοπρεπής και πάνω απ’ όλα με αγώνες και προσφορά στο Κίνημα.

Αλλιώτικες πατριωτικές αλλαγές, όπως λέμε διά χειρός Βαράγκη…

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, το νέο Πολιτικό Συμβούλιο που είναι περίπου το ίδιο το παλιό, θα πάει το κάρο του ΠΑΣΟΚ μπροστά μας.

Πρόωρες εκλογές και αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ δεν συνδυάζονται. Ξεχάστε τες, «πράσινοι» σύντροφοι. Ο Γιώργος έχει συνεννοηθεί με τον Καραμανλή σε τούτο το θέμα.

Τέλος στα φρούτα νέας εποχής στο μανάβικο της Χ. Τρικούπη. Τώρα θα κυκλοφορούν στα ράφια φρούτα κατεψυγμένα εποχής και μάλιστα βαριάς καταγωγής. Άντε να βρεις τώρα κάτι φρέσκο, ούτε με το κιάλι…

Κρίμα για τη Μαριλίζα, καλή επιτυχία στον Αρκούδο…

Η Μεγάλη Άρκτος έρχεται, η πούλια έφυγε… Αναζητείται Αυγερινός. Λες να βγει και ο Παρασκευάς σαν πρόσωπο της νέας εποχής; Δεν το φαντάζομαι, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται.

Ούτε ο Ναπολέων κατάλαβε το Βατερλώ του, μου έλεγε γνωστός «πράσινος» κορυφαίος και το κακό, βρε φίλε μου, είναι ότι ο άνθρωπος δεν μοιάζει ούτε στο νυχάκι του Ναπολέοντα, αλλά συμπεριφέρεται σαν τέτοιος…

Ο Πάγκαλος λέει ότι η καταργημένη Νεολαία ΠΑΣΟΚ κάνει περισσότερο θόρυβο τώρα που δεν υπάρχει πάρα τότε που υπήρχε. Ποιος αλήθεια μπορεί να διαφωνήσει με αυτή τη θέση για τη Ν. ΠΑΣΟΚ του δικαιωμένου πια Πάγκαλου;

Τελικά ποιος το ζήτησε πρώτος να βρεθούν Γιώργος και Σημίτης; Ο Σημίτης, λένε οι πληροφορίες, και έχει να κάνει πέρα από την παιδεία και με τη Γερμανία… Γνωρίζει κάτι ο καταλληλότερος;

Όχι και Ευάγγελος Παπανούτσος, Ευάγγελε… για την παιδεία… Είπαμε μπορεί να είσαι όλα τ’ άλλα, αλλά του αείμνηστου Παπανούτσου δεν του μοιάζεις καθόλου και σε τίποτα.

Όποιος βιάζεται σκοντάφτει… Σε 16 μέρες, σε 16 μήνες, σε 16 χρόνια πάντως κάπου θα σκοντάψει.

Ρε κασμάδες, τι γνώσεις έχετε εσείς για την παιδεία;

Μητρός και Πούλος είναι οι συγγραφείς των θέσεων για το άρθρο 16 για το ΠΑΣΟΚ.

Στο χέρι σας είναι, Βάσω μου, να κερδίσετε τις εκλογές και κανείς δεν διαφωνεί με αυτό το θέμα. Όμως πρέπει, Βάσω μου, να κόψετε πρώτα όλα τα χέρια εκείνα τα μακριά που λήστευαν το δημόσιο χρήμα. Γιατί εσύ είσαι μια έντιμη και ηθική φωνή, ο λόγος σου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Σε φούρνο μικροκυμάτων Siemens έχουν αρχίσει να ψήνουν οι Γερμανοί ορισμένους πρώην. Θα τους ξεροψήσουν τους τύπους.

Με σκεπτικισμό απάντησε ο Σημίτης στην αποφασιστικότητα του Γιώργου για διαγραφές για το άρθρο 16. Δεν είναι ο καταλληλότερος χρόνος, είπε ο καταλληλότερος.

Ανέκδοτος ο ανένδοτος αγώνας του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία.

Ποια ψυχική ενότητα αναζητάτε; Μάλλον ψυχολογική και ψυχιατρική χρειάζονται στο ΠΑΣΟΚ.

Θα τους τρελάνει παντελώς στο ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος. Τους ζήτησε να αναδείξουν τις διαφορές στα θέματα παιδείας με τη ΝΔ, λες και οι άλλοι ταυτίζονται με τις θέσεις της ΝΔ και όχι εκείνος. Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει με ένα απέραντο τρελάδικο…

Δικαιολογημένη η απορία του Ευάγγελου, που χαμογελούσε από ικανοποίηση σιγοψιθυρίζοντας: το ποιος ταυτίζεται με τις θέσεις της κυβέρνησης στο άρθρο 16 είναι γνωστό.
Άγνωστο είναι σε ορισμένους τι σημαίνει ταυτίζομαι γι’ αυτό και δεν καταλαβαίνουν.
Α, ρε μεγάλε Ευάγγελε,
πόσο δίκιο έχεις ορισμένες
φορές.

Ο Καμάς και κάποιοι άλλοι πέρασαν απαρατήρητοι από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και τώρα προσπαθούν να το παίζουν θορυβοποιοί για να τους προσέξουν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για και αστειότητες από τους πρώην νεολαίους.

Ε, όχι και κίνημα των 16άρηδων το άρθρο 16… ρε Κασμάδες.

Ποιος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και γιατί άλλαξε πρώην οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα για να κάνει, λέει, τα δόντια του πιο αστραφτερά και πιο κοφτερά εν όψει υπουργείου που θα λάβει όταν και εφόσον γίνουν κυβέρνηση;

Κάτω τα χέρια σας, περίεργα παιδιά της πιάτσας, από τον Βαγγέλη. Μπορεί να διαφωνούμε μαζί του σε πολλά θέματα, αλλά να του χρεώνετε και τις ενέργειες παιδιών συνεργατών του, πάει πολύ. Συνεννοηθήκαμε;

Άλλο πράγμα να είσαι υποψήφια πρώτη κυρία για τα Ηλύσια Πεδία και άλλο πράγμα υποψήφια για τα Ιλίσια-Παγκράτι.

Βύρων ο αντιδιαδηλωτής, Βύρων της αγροφυλακής, Βύρων της ζαρντινιέρας. Διαλέγετε και παίρνετε…

Πόσο κοστίζει τελικά για κάποια διαταραγμένα μυαλά η ζωή πέντε ανθρώπων; Μα φυσικά μια φούχτα τριφύλλι…

Ο Καραμανλής πήρε το περίπτερο ΝΔ και το έκανε κυβέρνηση και ο Γιώργος πήρε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ και το έκανε ψιλικατζίδικο.

Αλήθεια, μίλησε ο Ευάγγελος με τον τέως καταλληλότερο σαν πανεπιστημιακοί και αν ναι, τι είπαν; Μίλησαν μόνο για τα πανεπιστημιακά τους, μόνο για το άρθρο ή έβγαλαν και άναρθρες κραυγές για τον Γιώργο;

Πιστέψτε εκείνους που ψάχνουν την αλήθεια για το άρθρο 16 και αμφισβητήστε εκείνους που τη βρήκαν όσο και να θέλουν να μας πείσουν ότι έχουν δίκιο.

Αγαπητοί «πράσινοι» σύντροφοι, υπέρμαχοι του άρθρου 16. Να φοβάστε τη μισή αλήθεια, διότι μπορεί να κρατάτε τη λάθος μισή.

Υπάρχουν υπουργοί που κάνουν πράγματα, άλλοι που βλέπουν να γίνονται πράγματα και εκείνοι που αναρωτιούνται τι έγινε;

Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Μιχάλη Λιάπη για τις σπάνιες ευαισθησίες του να δρομολογήσει ειδικά λεωφορεία για τα άτομα με αναπηρία. Έδειξε σπάνια ανθρώπινη ευαισθησία ο υπουργός Μεταφορών, μεταφέροντας αισθήματα αγάπης για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Αγαπητοί σύντροφοι, όσοι είστε στο κλαρί του ανταρτοπόλεμου προσέξτε, γιατί ο Γιώργος θα κόψει το κλαράκι και θα βρεθείτε όλοι κάτω από το δέντρο.

Ποιος είναι ο Τσίτσο της ΝΔ; Μα φυσικά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Γιατί κάποιοι του φωνάζουν δυνατά μα πολύ δυνατά: «Τσίτσο το λιμάνι φεύγει» και αυτός δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα.

Αναμένεται νέα φωτιά και λάβρα μεταξύ δύο υπουργών. Αν η κόντρα πάει στα άκρα, θα έχουμε και παραιτήσεις.

Αγαπητέ Ευάγγελε, απ’ ό,τι γνωρίζω ούτε εσύ έχεις σχέση με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Άρα προς τι η κακία σου ότι ο Γιώργος δεν έχει σχέση με τον Ανδρέα…

Μόλις έμαθε ο «πράσινος» σύντροφος για τα τραπεζώματα, είπε το καταπληκτικό: τόσα που έχουν μαζέψει δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα ξοδέψουν, γι’ αυτό τραπεζώνονται μεταξύ τους.

Η χυδαιότητά σου, αγαπητέ σύντροφε, είναι μεγαλύτερο έγκλημα από ένα κοινό έγκλημα…

…Tων 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ