Θεσσαλονικιώτικα…

** Πολύ δυναμικός αποδεικνύεται τον τελευταίο καιρό ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γαλαμάτης. Ερωτήσεις επί ερωτήσεων και συνεχής κινητικότητα. Θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον η μάχη στις βουλευτικές εκλογές. Και ακόμη να ξεκαθαρίσει το τοπίο των υποψηφίων…

** Ουρά έκαναν τα στελέχη της ΝΔ για να συναντηθούν είτε με τον υπουργό Άμυνας Β. Μεϊμαράκη είτε με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Τι θα γίνει με αυτούς τους δύο; Τυχαία βρίσκονται πάντοτε την ίδια περίοδο στην ίδια πόλη; Κάτι θέλουν να μας πουν που ακόμη δεν έχουμε πιάσει!

** Λέγεται πάντως ότι συνεργάτες του τελευταίου πήραν παρουσίες και κυρίως απουσίες στη διάρκεια της ενημέρωσης για την υποθαλάσσια αρτηρία. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Μετά από τόση κριτική που δέχτηκε ο Σαρακατσάνος ήταν φυσικό και επόμενο να αντιδράσει. Και όπως μάθαμε, σε όλη αυτή την ιστορία δικαιολογεί μόνο τους πολίτες και όχι τους υπόλοιπους.

** Μόλις ακούστηκε ότι ίσως η Πόπη Καλαϊτζή είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές και ίσως στην Α΄ και όχι στη Β΄ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, κάποιες άλλες εμφανίστηκαν άμεσα στην τηλεόραση και όχι κατ’ ανάγκην για πολιτικούς λόγους. Εντούτοις, δεν υπάρχει λόγος για αγωνία και βιασύνη, γιατί υπάρχει χώρος για όλους και όλες. Και εδώ που τα λέμε, οι γυναίκες δεν είναι και πολλές, άρα είναι μικρότερος ο ανταγωνισμός και περισσότερες οι ελπίδες εκλογής. Αλήθεια, στο ΠΑΣΟΚ τι ετοιμάζουν; Και η Εύα Καϊλή τι θα προτιμήσει τελικά; Την τηλεοπτική ή την πολιτική καριέρα;

** Πολλοί στη ΝΔ Θεσσαλονίκης φοβούνται ότι δεν θα τους βγει σε καλό η «αναστάτωση» που προκλήθηκε στον Λαγκαδά με το θέμα του γηριατρικού οικοτροφείου αποθεραπευμένων ψυχικά ασθενών. Ήδη ο έπαρχος Σάββας Αναστασιάδης τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας και εμμέσως κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά.

** Αντιθέτως, στον δήμο Χαλάστρας… γράφει συνεχώς πόντους ο ΣΥΝ. Τα στελέχη του που βρίσκονται στη διοίκηση του δήμου ασκούν ουσιαστική κοινωνική πολιτική και διοργανώνουν ημερίδες και εκδηλώσεις που άλλοι μεγαλύτεροι και κεντρικότεροι δήμοι δεν τολμούν.

** Οι δήμαρχοι του νομού Χαλκιδικής ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις έπαθαν σοκ, όταν πληροφορήθηκαν τον θάνατο του απερχόμενου δημάρχου Τορώνης από μολυσμένο δόντι. Όλοι τους εξήραν το έργο και την προσφορά του εκλιπόντος δημάρχου…

** Τι απέγινε εκείνο το υβριδικό αυτοκίνητο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης; Ο νυν υπουργός κ. Καλαντζής το χρησιμοποιεί όπως ο προκάτοχός του, ο κ. Τσιαρτσιώνης; Ο τελευταίος, κακά τα ψέματα, ήταν πολύ μπροστά, τόσο μπροστά που αυτό δεν άρεσε σε κάποιους.

** Ακόμη να ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν ο δήμαρχος Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην ΚΕΔΚΕ. Αυτό που προβληματίζει τον κ. Κουκουλόπουλο είναι αν του βγαίνουν τα κουκιά. Τον καταλαβαίνουμε τον κ. Κουκουλόπουλο. Τα κουκιά είναι βαριά και δεν τα αντέχουν πολλά στομάχια. Και πολλές φορές τα κουκιά τρώγονται μόνο με γιαούρτι προς αποφυγήν δηλητηριάσεων!

** Πολύ γέλιο έπεσε, όταν μάθαμε ότι ο ΣΥΝ Θεσσαλονίκης διέγραψε το στέλεχός του Ανδρέα Κουράκη, επειδή συνεργάστηκε με τον Γιάννη Μπουτάρη. Τουλάχιστον στο ΠΑΣΟΚ ορισμένοι για τον ίδιο ακριβώς λόγο διαγράφηκαν πριν από τις εκλογές και όχι μετά. Δεν ξέρουμε εάν η διαγραφή έχει να κάνει και με την περιοδεία του κ. Χουντή στην περιοχή.

** Στα επιτελεία των κομμάτων στον νομό Ημαθίας επικρατεί ανησυχία εδώ και πολύ καιρό. Μετά την ανατροπή στον δήμο λόγω της ιστορίας -όπως υποστηρίζουν πολλοί- με τον Άλεξ, υπάρχει φόβος μεταξύ των βουλευτών όλων των κομμάτων ότι ο κόσμος θα αντιδράσει και στις βουλευτικές εκλογές. Τα επιτελεία των κομμάτων αναζητούν ήδη νέα πρόσωπα με σημαντική παρέμβαση στα θέματα της κοινωνίας.


Σχολιάστε εδώ