Σχεδιάζουν το επόμενο βήμα στο «Θέμα»

Στην πολυσέλιδη συνέντευξη δεν υπάρχει καμία αναφορά στους επιχειρηματίες που στηρίζουν την εφημερίδα, παρά την αρχική υπόσχεση των ίδιων των εκδοτών πως θα τα δημοσιοποιήσουν. Δίνεται έτσι η εντύπωση πως είναι μόνοι τους στην εφημερίδα, από την οποία σημειώθηκε και μια απώλεια. Διέκοψε τη συνεργασία του ο Άκης Κοσώνας, αν και η αλήθεια μάλλον είναι πως πολύ έμεινε…

Για το επόμενο βήμα τους στα μίντια ο Θ. Αναστασιάδης λέει πως «το βασικό μας θέμα είναι ότι, επειδή βγάζουμε διάφορα ζητήματα που ʽʽπαίζουν” από Κυριακή σε Κυριακή, μεσοβδόμαδα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να αναπαράγονται για να παίρνουν και μiα δυναμική». «Και μια και τα άλλα μέσα ενημέρωσης δεν μας κάνουν πάντα την τιμή να μας αναφέρουν ως πηγές ή να παίξουν δικά μας θέματα, πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό», συμπληρώνει, ξεχνώντας προφανώς την αρχική προβολή που είχε από ΑΝΤ1 και Αlpha, αλλά και την κάλυψη από τον τελευταίο σταθμό στην αντιπαράθεση με την «Ελευθεροτυπία» Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δηλώνει πως «τιμά» τον Χρήστο Λαμπράκη και τον Κίτσο Τεγόπουλο, όπως ακριβώς εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Δ. Κοντομηνά από τον οποίο έφυγε. Ενδεικτική της αντίληψης που επικρατεί είναι και η φράση του Θ. Αναστασιάδη, πως «πιο μεγάλο θέμα από το αν μια δυο φορές αδικήσαμε κάποιους είναι ότι για τις μεγάλες αποκαλύψεις που γίνονται δεν υπάρχει αντίδραση από το σύστημα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα». Η πιο μεγάλη έκπληξη είναι πως για πρώτη φορά μιλάει ο «αθόρυβος» παίχτης της τριάδας, Τάσος Καραμήτσος: «Αυτό που πήγε και έκανε ο Μάκης στην τηλεόραση είναι πως ό,τι συζητάμε εμείς γύρω γύρω, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, για το ποιος ʽʽτα παίρνει” και ποιος ʽʽτα σπρώχνει”, βγήκε ο τρελός του χωριού και τα είπε στα ίσα». Για το «Θέμα» μίλησε και ο διαφημιστής Μάκης Σεριάτος της Ad Business (30.10.06): «Οι εκδότες είναι φίλοι μου», είπε. «Είναι πελάτες της εταιρείας και κάναμε την καμπάνια λανσαρίσματος με την περίφημη ʽʽμπανιέρα”. Επίσης θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή εφημερίδα και το αποδεικνύουν οι κυκλοφοριακές της επιδόσεις», συμπλήρωσε.

Η κόντρα με τον Θ. Ρουσόπουλο στο μεταξύ συνεχίζεται με κάθε μέσο και με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Το ερώτημα είναι αν μετά το εξώδικο που έστειλε στην εφημερίδα, το «Θέμα» θα δημοσιοποιήσει τα όσα τους είπε ο υπερήλικος πατέρας του υπουργού. Σύμφωνα με τον Θ. Ρουσόπουλο, «την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 16:15 δύο συνεργάτες της προσπάθησαν να εισέλθουν στο πατρικό μου σπίτι στην Καισαριανή, όπου εκείνη την ώρα αναπαυόταν ο 81 ετών πατέρας μου και η 68 ετών μητέρα μου. Η μητέρα μου, αφού τους ευχαρίστησε, τους παρακάλεσε να αποχωρήσουν, πράγμα το οποίο δεν έπραξαν και παρέσυραν τον υπερήλικα και μη έχοντα σχέση με την πολιτική και μη δυνάμενο ως εκ τούτου να εκτιμήσει την κατάσταση πατέρα μου σε μια σειρά διαλόγων για τις πολιτικές του τοποθετήσεις, τα οικονομικά της οικογένειας, την ενασχόληση των πέντε άλλων αδελφών μου, τις πολιτικές πεποιθήσεις των γονέων της συζύγου μου και άλλα σχετικά». Υπήρξε και δεύτερη κρούση σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Λίγο αργότερα και παρότι δεν άκουσαν τις διαρκείς παρακλήσεις της μητέρας μου να αποχωρήσουν, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το πατρικό μου σπίτι (η κλήση έχει καταγραφεί στη μνήμη του τηλεφώνου των γονιών μου με τον αριθμό του τηλεφωνικού κέντρου της εφημερίδας) για να συμπληρώσουν το ρεπορτάζ τους, ρωτώντας τον πατέρα μου για τις δραστηριότητές μου ως εφήβου».


Σχολιάστε εδώ