Στον ΑΝΤ1 ή πίσω στον ALPHA ο Μάκης;

Στις διαπραγματεύσεις με τον Κ. Γιαννίκο για την επιστροφή του στο Alter ο επιχειρηματίας ζήτησε το ποσό των 200.000 ευρώ τον μήνα για 60 εκπομπές ετησίως. Η αμοιβή του στον Alpha ήταν 150.000 ευρώ τον μήνα, με το κανάλι να πληρώνει τα έξοδα παραγωγής. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται κάθε φορά και οι αμοιβές του προσωπικού που δουλεύουν για την εταιρεία παραγωγής. Στο κόστος βέβαια κάθε φορά τα κανάλια συνυπολογίζουν και τα πρόστιμα που είναι πιθανό να επιβάλει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Στον ΑΝΤ1, όπου ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος είχε την πρώτη παρουσία του στη μαγνητοσκοπημένη -το απόγευμα της Τρίτης- εκπομπή του συνεταίρου του, υπάρχουν δύο απόψεις. Ο Μ. Κυριακού φέρεται να είναι πιο επιφυλακτικός, ενώ ο Θ. Κυριακού φέρεται να τάσσεται υπέρ της πρόσληψης.

Το παρασκήνιο

Τι ακριβώς όμως συνέβη που οδήγησε στη ρήξη μετά τις τόσες αγάπες του Μάκη με το αφεντικό του Alpha, τον Δημήτρη Κοντομηνά, που βέβαια δεν έχει πει την τελευταία λέξη; Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που έχει το «ΠΑΡΟΝ», η διοίκηση του Alpha ζήτησε από τον Μάκη ενημέρωση για τα θέματα της εκπομπής που με βάση το πρόγραμμα θα προβαλλόταν τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη. Η κίνηση αυτή της διοίκησης του σταθμού είναι κατοχυρωμένη στο συμβόλαιο που έχουν υπογράψει και οι δύο πλευρές.

Στην αρχή ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αρνήθηκε να δείξει τα θέματά του, στη συνέχεια όμως αναγκάστηκε να γνωστοποιήσει προφορικά το περιεχόμενό της.

Όπως όμως προέκυψε, το περιεχόμενο των εκπομπών στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά σε μαρτυρίες προσώπων καταγεγραμμένες σε κρυφή κάμερα ή οι μαρτυρίες στηρίζονταν σε ένα και μόνο πρόσωπο, το οποίο, μάλιστα, είναι υπόδικο έναντι της Δικαιοσύνης, αφού το κατηγορούν οι παλιοί εργοδότες του για κατάχρηση! Άλλωστε, είναι πρόσφατο και το παράδειγμα με τη γραμματέα του Στέγγου, που κατά την εκδίκαση της αγωγής που της είχε υποβάλει πήρε πίσω όλα όσα είχε πει στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου για βαλίτσες με χρήματα και επιταγές που δόθηκαν, λέγοντας ότι ήταν ψυχασθενής…

Με τέτοια στοιχεία η νομική υπηρεσία του σταθμού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντέτεινε στον Μάκη ότι δεν υπάρχει επαρκής τεκμηρίωση, με κίνδυνο ο σταθμός, αν παίξει αυτές τις εκπομπές, να βρεθεί νομικά ακάλυπτος, αλλά και εκτεθειμένος και αντιμέτωπος με ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της χώρας!

Η διοίκηση του σταθμού κατόπιν αυτού δεν θέλησε να αναλάβει ένα τέτοιο ρίσκο, πολλώ μάλλον όταν το πρόστιμο των 500.000 ευρώ, που είχε επιβάλει το ΕΣΡ, για όσα είπε ο Τριανταφυλλόπουλος για στελέχη του ΣΥΝ, είναι ακόμη νωπό.

Επιπροσθέτως η νομική υπηρεσία του Alpha εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν η συγκεκριμένη έρευνα εδημοσιοποιείτο έτσι όπως ήθελε ο Μάκης, θα υπήρχε ο κίνδυνος νέων αυστηρών προστίμων, ενώ δεν αποκλειόταν και το ενδεχόμενο να κινδύνευε και η άδεια λειτουργίας του σταθμού.

Ήδη το ΕΣΡ έχει επιστήσει την προσοχή των ιθυνόντων του Alpha εξ αφορμής άλλου θέματος προς την ίδια κατεύθυνση. Ο Μάκης όμως, παρά την αντίθεση της νομικής υπηρεσίας του Alpha, επέμεινε να δείξει τις πρώτες εκπομπές του ως έχουν – έστω και με μπιπ…

Ο σταθμός, όμως, το αρνήθηκε και αυτό, γιατί θα τον έφερνε σε ακόμη πιο δυσχερή θέση, αφού η εκτόξευση τέτοιων κατηγοριών ανωνύμως θα έφερνε τον σταθμό αντιμέτωπο με όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας…

Βίντεο με μπιπ!

Η συνέχεια ήταν ο Μάκης να βγει σε άλλα κανάλια και να καταγγείλει ότι του έκοψαν την εκπομπή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διοίκηση του Alpha ήθελε να προστατεύσει πολιτικούς.

Στην εκπομπή του Θέμου στον ΑΝΤ1 έδειξε τρία επίμαχα θέματα με μπιπ! Η απορία είναι αφού ήταν τόσο βέβαιος για την τεκμηρίωση της έρευνάς του, γιατί «έκρυβε» το πρόσωπο της πρώην γραμματέως του επιχειρηματία που έδινε τα σακβουαγιάζ με τα 30.000.000 ευρώ στους πολιτικούς;

Ενδιαφέρον θα είναι το πώς θα αντιδράσει το ΕΣΡ στο νέο αυτό «χτύπημα» του Μάκη. Να σημειωθεί ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δεν ήταν απλώς φιλοξενούμενος του Θέμου… Είναι και καλά αμειβόμενος του Ομίλου ΑΝΤ1, αφού έχει καθημερινή εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΝΤ1.

Η πρόταση του Alpha

Από την πλευρά του Alpha διατυπώθηκε η εξής πρόταση, όπως μας είπαν: να φιλοξενήσει όποιο κανάλι επιθυμεί την πρώτη αυτή εκπομπή του Μάκη ως έχει! Και ο Alpha δεν θα κινηθεί νομικά κατά του καναλιού αυτού!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι παραιτείται ο Alpha των συμβατικών υποχρεώσεων του Μάκη έναντι του καναλιού. Διότι αυτό είναι ένα άλλο νομικό θέμα που δεν έχει ακόμη λήξει…Και πώς να λήξει δηλαδή, αφού όλη η δημοσιογραφική ομάδα του Μάκη εξακολουθεί να εδρεύει και να εργάζεται στην Κάντζα;

Απόδειξη ότι τα βίντεο που δόθηκαν στον Θέμο για να παίξουν στην εκπομπή του φτιάχτηκαν στον… Alpha!

Ο Μάκης πάντως είναι πολύ προσεκτικός σ’ αυτά που λέει τόσο για τον Δημήτρη Κοντομηνά όσο και για το Νίκο Χατζηνικολάου! Και αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά… Όπως ότι τίποτε ακόμη δεν έχει λήξει ή ότι πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι στον Alpha θα ‘ναι! Εξάλλου είναι το τρίτο πήγαινε-έλα του Μάκη στον Alpha.

Επίσης και από πλευράς του Alpha τηρείται μια πολύ νηφάλια στάση, χωρίς ανακοινωθέντα και άλλες ενέργειες που θα έριχναν λάδι στη φωτιά.

Απλώς έχει περιοριστεί σε κάποιες έμμεσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας και από κει και πέρα ακολουθεί μια μετριοπαθή στάση.

Ακόμη και σε όσα είπε ο Μάκης για την επιβολή του προστίμου των 500.000 ευρώ και τη στάση που κράτησε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Alpha αρκέστηκε να διευκρινίσει τίμια και απλά, με προφορική διαρροή, ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν διαφώνησε αόριστα μ’ αυτά που είπε ο Μάκης, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος σε δηλώσεις του. Αλλά ο Νίκος Χατζηνικολάου διαφώνησε με το γεγονός ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δεν είπε συγκεκριμένα ονόματα -όπως θα έπρεπε δεοντολογικά να πράξει, έστω ενώπιον του ΕΣΡ- αλλά εκτόξευσε συλλήβδην κατηγορίες κατά του πολιτικού κόσμου και μάλιστα κατά των δύο μεγάλων κομμάτων και του ΣΥΝ.


Σχολιάστε εδώ