ψιθυριστά

Η αντιπαράθεση όμως στο θέμα της παιδείας είχε και τα «θύματά» της στον χώρο της κυβέρνησης, καθώς ορισμένοι υπουργοί κινδυνολογούσαν πριν ότι θα πέσει πολύ η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας. Και τέτοιο δεν συνέβη τελικά και οι συγκεκριμένοι υπουργοί… μάλλον βρίσκονται σε δύσκολη θέση, διότι τις αντιθέσεις τους -μαζί με το θάψιμο της Γιαννάκου- τις είχαν εκφράσει και στον πρωθυπουργό… Καλά να πάθουν… Η «σιδηρά» -καλό θα ήταν να βάλει και λίγο νερό βέβαια στο κρασάκι της- κυρία της κυβέρνησης κερδίζει πόντους συνεχώς, καθώς η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στις δημοσκοπήσεις -εντός των ημερών σκάει η πρώτη- χωρίς να θεωρούν ότι οι καθηγητές έχουν άδικο, πιστεύουν ότι οι αντιδράσεις τους «αγγίζουν τον λαϊκισμό και είναι υποκινούμενες».

Καλό είναι τέτοιες ώρες να αποκαταστήσουμε και ορισμένους… Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε απόλυτα δίκιο όταν διαμαρτυρόταν για τη στάση ορισμένων υπουργών. Μιλώντας για υπουργούς δύο ταχυτήτων, είναι σαφές ότι εννοούσε και τον Γιώργο Σουφλιά, που έχει… άποψη για όλα αλλά δεν τρέχει πουθενά. Ωστόσο και ο Βαγγέλης… σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν ολίγον φειδωλός στη βοήθεια που προσέφερε. Σε λίγες όμως συνέβη αυτό, διότι στις περισσότερες βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και μπράβο του.

Στην πρώτη γραμμή όμως βρέθηκαν και ο Παυλόπουλος και ο Σιούφας, που έτρεξαν. Εκείνος ο Προκόπης δεν άφησε νομαρχία για νομαρχία να μην πάει και έργο για έργο να μην το… εγκαινιάσει για να βοηθήσει τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας. Το παράδειγμά του θα έπρεπε να το ακολουθούσαν κι άλλοι στη Νέα Δημοκρατία, καθώς καμιά φορά, όπως λέει και ο Μεϊμαράκης, καλόν είναι να λειτουργούν κάποιοι με κομματικό ένστικτο και όχι με προσωπικά κριτήρια. Πάντως το Μαξίμου, μας είπε ένας καλά ενημερωμένος, έχει καταλάβει ξεκάθαρα ποιοι δούλεψαν και ποιοι όχι για τις εκλογές. Εκείνο που έχει σημασία όμως είναι σε ποιες αποφάσεις θα προχωρήσει ο Καραμανλής. Λένε ότι ήδη αποφάσισε μεταρρυθμίσεις και σε εκείνα τα θέματα που είχε αναβάλει για την… επόμενη τετραετία.

Πάντως ο αγαπητός Σουφλιάς δεν πήγε πουθενά ούτε στήριξε κανέναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Φτιάχνει προφίλ για… Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπαν ορισμένοι. Γενικώς δεν θέλει να εκτίθεται, είπαν άλλοι. Δεν του επιτρέπει το θέμα το γνωστό της υγείας του, αφού… δεν ακούει πλέον τίποτα, είπαν οι τρίτοι. Ό,τι και να είναι πάντως, έκανε άσχημη εντύπωση που ο Σουφλιάς δεν ήταν πουθενά. Δεν είναι λοιπόν η συνάντηση με τη Φώφη που πυροδότησε το κλίμα, αλλά η γενικότερη αδιαφορία που επιδεικνύει ο Σουφλιάς για τα κομματικά πράγματα, ενώ και απέναντι στους συναδέλφους του, που ορισμένοι περιμένουν να τον συναντήσουν… μήνες ολόκληρους, είναι αδιάφορος και προκλητικός. Αυτή είναι η αλήθεια και ο μοναδικός λόγος που δεν βγαίνουν κι άλλοι να τον ψέξουν είναι πως… η κυβέρνηση δεν θέλει άλλες συγκρούσεις και εσωτερικές τριβές…

Την αποκατάσταση των… πληγέντων της υπερνομαρχίας έχουν αρχίσει ορισμένοι να σκέπτονται…

Ο Αργύρης μάλλον θα πάει κατά Β΄ περιφέρεια μεριά, ενώ πιθανή είναι και η υποψηφιότητα της Φωτεινής Πιπιλή, και σαφώς θέση αυτοδιοικητική θα καταλάβει ο Σπύρος Σπυρίδων, αφού στην κυβερνητική παράταξη δεν φαίνεται να υπάρχει και κανένας με αυτοδιοικητική πείρα και ανάλογες γνώσεις.

Μήπως θα έπρεπε να επιχειρούσαν ορισμένοι να επικοινωνήσουν… με υπουργούς της κυβέρνησης. Ένας απλός πολίτης, που θέλει π.χ. να επικοινωνήσει με τον κατά τα λοιπά δημοφιλή υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, με βάση τον επίσημο κατάλογο των τηλεφώνων του υπουργείου του… μάλλον θα περιμένει μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία γι’ αυτό. Και το πλέον αστείο είναι πως εντάξει, δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με τον υπουργό, γιατί εν πάση περιπτώσει δεν πολυγουστάρει… έλα όμως που δεν πολυγουστάρουν και οι επώνυμοι στενοί συνεργάτες του, τους οποίους αναμένεις επί… δεκαπέντε ημέρες να σου απαντήσουν. Τι καλά που θα κάνουν όσοι έχουν τα ίδια παράπονα να τα δημοσιοποιούν, γιατί φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν να ιεραρχήσουν τα πραγματικά προβλήματα, αλλά μόνο τα προβλήματα όσων έχουν… υπ’ όψιν τους, χωρίς να δέχονται μηνύματα από πουθενά. Κρίμα Δημήτρη μας (τα τηλέφωνα είναι πράγματι του γραφείου του υπουργού άρα μη μας πουν διάφορες αρλούμπες).

Θα συνεχίσουν να… πλακώνονται μεταξύ τους τα κυβερνητικά στελέχη; Γράφουμε και ξαναγράφουμε σε αυτήν τη στήλη ότι θα πρέπει να υπάρξει σύμπνοια και ο ένας να βοηθά τον άλλον. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και είναι απόλυτα φυσιολογικό μετά την απόλυτη μοναξιά, που… «αυτονόμησε» τους μισούς από τους υπουργούς, να υπάρξουν παρατράγουδα. Χρειάζεται σοβαρότητα από μια κυβέρνηση που φαίνεται ότι δεν έχει τίποτε άλλο να φοβηθεί παρά μόνο τον… εαυτό της.

Απίθανη Ελλάδα! Επί μήνες το μοναδικό θέμα στο οποίο επικέντρωναν την προσοχή τους τα κόμματα όσον αφορά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές ήταν η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Τι γέλια θα έκαναν οι πολίτες εάν γνώριζαν ποιες είναι οι αρμοδιότητες της υπερνομαρχίας… Ο καβγάς γίνεται για έναν θεσμό που δεν έχει κανένα περιεχόμενο. Κανένα. Η υπερνομαρχία είναι σίγουρο ότι θα καταργηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια, αφού τίποτα δεν προσφέρει…

Σοφοί οι παλαιοί κοινοβουλευτικοί, με πείρα και κυρίως με άποψη. Μήπως όμως όταν πρόκειται για κυβερνητικές πρωτοβουλίες και κυρίως για θέματα όπως η παιδεία, θα πρέπει να κρατούν την… άποψη αυτή για τον εαυτό τους; Είναι ακραίο να πιστεύουν ορισμένοι ότι διατυπώνοντας απόψεις για τα θέματα παιδείας και για τη συμπεριφορά της κ. Γιαννάκου, διορθώνουν την όλη κατάσταση.

Απλώς δυναμιτίζουν το όλο κλίμα…


Σχολιάστε εδώ