XΡΗΜΑτιστήριο

Την επομένη επικράτησαν ανοδικές τάσεις, με τον γενικό δείκτη τιμών να κλείνει στις 4.002,27 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 0,60% και την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 289,3 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε μια ακόμη συνεδρίαση κατά την οποία επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,15% στις 4.008,19 μονάδες. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 146 ενισχύθηκαν, 113 υποχώρησαν και 130 παρέμειναν αμετάβλητες. Την επομένη, με κινητήρια δύναμη τις τραπεζικές μετοχές, ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,68% στις 4.075,48 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 356,9 εκατ. ευρώ.

→ Απ’ ό,τι φαίνεται, τα πολυδιαφημισμένα roadshows της ΕΧΑΕ είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία του κ. Καπράλου, γι’ αυτό και ο πρόεδρος, εφόσον πληρώνουν άλλοι, συνεχίζει ακάθεκτος τα ταξίδια του.

→ Σεμινάριο και πιστοποιητικό; Σαν πολύ εύκολα δεν μοιράζει χαρτιά η ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton;

→ Για τους ειδικούς της χρηματαγοράς μπορεί να αποτελούν χρήσιμα εργαλεία, για τους μικροεπενδυτές όμως είναι μια από τις πολλές αλλαγές που αδυνατούν να κατανοήσουν! Ο λόγος για τα ETFs.

→ Για σκάσιμο φούσκας ακούμε, περί επικίνδυνων μειώσεων διαβάζουμε, οι τιμές πάντως των ακινήτων στην εγχώρια αγορά συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.

→ Με αυτούς τους χρηματιστηριακούς τζίρους σαν πολλά δεν είναι τα περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ που ζητούν οι εισηγμένες από τους επενδυτές, μέσω των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου;

→ Κύριοι του καταναλωτικού συνεταιρισμού της ATEbank, κύριοι του ΚΑΣΥΑΤΕ, είναι γεγονός ότι δανείζετε και μάλιστα χαμηλότοκα τους υπαλλήλους της τράπεζας; Αν ναι, νομιμοποιείστε για μια τέτοια ενέργεια;

→ Σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση που παρουσίασε ο διοικητής της ΤτΕ, ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο κάμψης της πιστωτικής επέκτασης! Παρά τις εκ των υστέρων παρατηρήσεις του κ. Γκαργκάνα, τις άκαιρες όσο και υποκριτικές παραινέσεις του οικονομικού επιτελείου, το πρώτο επτάμηνο του έτους ο δανεισμός των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 7 δισ. ευρώ.

→ Εδώ γιγαντώθηκαν και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν! Μπορεί κ. Νανόπουλε το 1/5 των κερδών της Eurobank να προέρχεται από το εξωτερικό, τα υπόλοιπα όμως 4/5 οφείλονται στην εγχώρια αγορά και αυτό θα έπρεπε να σας λέει πολλά.

→ Από ανακοινώσεις, στόχους και φιλόδοξα σχέδια άλλο τίποτε, από αποτελέσματα όμως; Περί Lannet o λόγος!

→ Κύριε Αλογοσκούφη, είναι γεγονός ότι με την αλχημιστική αύξηση του ΑΕΠ ευνοούνται και πάλι οι «φίλες» τράπεζες, καθώς μεταξύ άλλων αυξάνεται το περιθώριο δανεισμού των καταναλωτών;

→ Τι και αν λένε, τι και αν γράφουν, κάποιοι στην ATEbank συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους, παλεύοντας τόσο για την προώθηση των πωλήσεων όσο και για τη βελτίωση της πιστωτικής της επέκτασης. Εξ ου και η νέα τους μεταγραφή από την Εθνική Τράπεζα.

→ Ποια η άποψη-θέση του κ. Αλογοσκούφη για την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Εμπορικής Τράπεζας να απαγορεύσει τις επισκέψεις υποψηφίων σε χώρους της τράπεζας; Μήπως αυτός είναι και ένας από τους λόγους των ιδιωτικοποιήσεων – αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης;

→ Kύριε Δούκα, σας φαίνεται λογικό η αποπληρωμή των χρεολυσίων του Δημοσίου να γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω των εκδόσεων νέων δανείων;

→ Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς! Καμία παρέμβαση στη φημολογία σχετικά με επικείμενη δημόσια πρόταση της ΕΧΑΕ, η οποία δεν διαψεύστηκε άμεσα και εκτόξευσε τη μετοχή της στα ύψη, όταν σε κάθε άλλη περίπτωση θα διέταζε τουλάχιστον έρευνα.

→ Μέχρις εκεί έφθασε το θράσος τους! Δεν φτάνει που κερδοσκοπούν με τη βοήθεια του Δημοσίου, ζητούν και την αρωγή του για τυχόν δικαστικά προβλήματα. Η αναφορά μας σε κάποια από τα στελέχη των ιδιωτικών εταιρειών real estate, τα οποία πρόκειται να εκμεταλλευτούν τις Ολυμπιακές μας εγκαταστάσεις.

→ Για να δούμε αν οι διαφωνούντες του τιμήματος της δημόσιας προσφοράς για τον έλεγχο της Notos Com προχωρήσουν, από μόνοι τους, σε γενναία αντιπροσφορά…

→ Αυτή και αν είναι μονοπωλιακή συμπεριφορά! Η αναφορά μας στην εγχώρια αγορά των παραγώγων, μια αγορά όπου οι τράπεζες Επενδυτική, Eurobank και Εθνική παίζουν πλέον μόνες!

→ Γενικόλογη μεν, ουσιαστική δε! Συμφωνούμε με τη θέση του κ. Πάγκαλου για ύπαρξη συμφερόντων που προσπαθούν να επωφεληθούν από τη μείωση της παραγωγής του εργοστασίου της ζάχαρης.

→ Ομολογιακό δάνειο για αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου ή για ενίσχυση της εθελουσίας εξόδου; Περί ΟΤΕ ο λόγος!

→ Κάθε φορά που οι έρευνες δείχνουν αύξηση της ιδιοκτησίας στη χώρα μας, το οικονομικό επιτελείο έχει έτοιμο και ένα νέο χαράτσι για την εγχώρια αγορά ακινήτων.

→ «… ο κύριος ρόλος που εκλήθη να παίξει (η ATEbank) στη φούσκα του χρηματιστηρίου το 2000, επέφερε ζημίες ύψους 1,1 δισ. ευρώ…»! Συμφωνούμε και επαυξάνουμε με τις θέσεις του κ. Καλλιώρα, γεγονός όμως είναι ότι οι πρωτεργάτες του εγκλήματος δεν κάθισαν στο σκαμνί, ενώ άλλοι είναι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το πολιτικό μάρμαρο της υπόθεσης.

→ Αν και δεν τους βγήκε όπως τουλάχιστον το περίμεναν, όσο και να προσπάθησαν δεν μπόρεσαν τελικά να κρύψουν τις αρχικές τους προθέσεις! Πληροφορούμαστε ότι με παρέμβαση-συναίνεση Αλογοσκούφη τοποθετήθηκε στη θέση του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς ο πρώην πρόεδρος της Εμπορικής. Μετά και από αυτή την εξέλιξη, ποια να είναι η τράπεζα που «κινδυνεύει» άμεσα;

→ Εμείς, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που εκτελούν άνωθεν εντολές, θα περιμένουμε την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης και αμέσως μετά θα προβούμε σε αποκαλύψεις τόσο για τους «μαρτύρους» όσο και για τους δικηγόρους που σχετίζονται με την ποινική υπόθεση της Αγροτικής ΑΧΕΠΕΥ. Θα γελάσει και κάθε πικραμένος!

→ Για να δούμε τι θα δούμε από τη νέα δέσμη μέτρων σχετικά με την καλύτερη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων. Πάντως, στο παρελθόν, η δικαιολογία της ελαχιστοποίησης του διαχειριστικού κόστους έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα!

→ Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα, ποια είναι η μοναδική επενδυτική εταιρεία που κατέγραψε αρνητική απόδοση εσωτερικής αξίας ενεργητικού;


Σχολιάστε εδώ