«Παίζεται» ο β΄ γύρος

Τα ψέματα τελείωσαν. Ό,τι είχαν να μας πουν ο υποψήφιοι δήμαρχοι, σύμβουλοι και διαμερισματικοί μάς το είπαν. Από εδώ και πέρα εμείς αποφασίζουμε. Οι Πειραιώτες. Είτε εμείς που ζούμε στον Πειραιά είτε οι άλλοι που τον… θυμούνται επειδή ξέχασαν εδώ τα δικαιώματά τους. Δεν πειράζει. Τόσο εμείς όσο κι εκείνοι θα πούμε σήμερα τη γνώμη μας. Και θα δώσουμε το ροζ φύλλο αγώνα σ’ έναν από τους δύο «μονομάχους». Είναι γεγονός ότι έχει παγιωθεί μία διαφορά 5-6 μονάδων υπέρ του Παναγιώτη Φασούλα, η οποία όμως δεν προδικάζει τίποτα, από τη στιγμή που ο ψηλός δεν πάρει σήμερα το 42% και δεν… καθαρίσει με την πρώτη. Πόσο εύκολο όμως είναι να πάρει το 42% ο Φασούλας; Πριν από δύο μήνες που «φλέρταρε» με το 42% ή 44%, ήταν όντως εύκολο. Τώρα όμως που συσπειρώθηκε σε κάποιον βαθμό η ΝΔ και ο ίδιος έχασε έδαφος, δεν είναι. Ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο εύκολο όσο πριν. Οι τελευταίες μετρήσεις τον φέρνουν στο 40%, με τον Χρήστο Αγραπίδη στο 34,5%.

Υπάρχει όμως κι ένα 5% αναποφάσιστων. Αυτοί είναι που θα κρίνουν την εκλογή. Αν παραμείνουν… αναποφάσιστοι και στηρίξουν μικρότερους συνδυασμούς ή δεν ψηφίσουν καθόλου, πάμε για την άλλη Κυριακή. Αν έστω και οι μισοί πάνε στον Φασούλα, τον βγάζουν απόψε δήμαρχο. Αντικειμενικά ο Π. Φασούλας σήμερα βρίσκεται μία… ανάσα από τη δημαρχία. Η ανάσα αυτή όμως μπορεί να… κοπεί και να γίνει… κόμπος, αν οι αναποφάσιστοι δεν τον στηρίξουν ή αν ο Αγραπίδης πετύχει μεγαλύτερη συσπείρωση την ύστατη στιγμή. Τότε θα έχουμε… θρίλερ. Με τον ψηλό να αγωνίζεται να φθάσει στο «μαγικό» 42% και τον Αγραπίδη να επιδιώκει να του… κόψει τη φόρα!

Το τι θα γίνει σήμερα το βράδυ δεν το γνωρίζει κανένας. Μόνο γκάλοπ και εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν που λίγο-πολύ τα έχουμε αναφέρει.

Όσον αφορά τις κεντρικές συγκεντρώσεις των δύο «μονομάχων», θα πρέπει να πούμε ότι δεν εντυπωσίασαν (αν και του Αγραπίδη πάντως ήταν μεγαλύτερη), αλλά έδωσαν το στίγμα της πόλωσης που θέλουν να περάσουν τα δύο μεγάλα κόμματα.

Στη συγκέντρωση του Φασούλα παρόντες ήταν οι Σημίτης, Λαλιώτης, Κατσιφάρας, οι πρώην βουλευτές του Πειραιά, όλα τα κομματικά στελέχη της Αʼ΄ και Βʼ΄ Πειραιά κ.λπ., ενώ στον Αγραπίδη ήταν η Ντόρα, ο Αβραμόπουλος, ο Μεϊμαράκης, ο Μιχαλολιάκος, ο Καλός, ο Σπυρίδων, όλοι οι βουλευτές, οι πολιτευτές κ.λπ. Ως κόμμα η ΝΔ έδειξε μεγαλύτερη συμμετοχή στήριξης στον Αγραπίδη, αφού είναι ξεκάθαρος ο στόχος να συσπειρωθεί ο κόσμος της. Το ΠΑΣΟΚ ήταν πιο… χαλαρό στον Φασούλα και θέλησε να περάσει μόνο το μήνυμα της ενότητας. Γιατί συσπείρωση έχει και με το παραπάνω.

Πόσο μπορούν να επηρεάσουν οι συγκεντρώσεις δεν γνωρίζουμε, αν και δημιουργούν οπωσδήποτε εντυπώσεις. Αλλά σίγουρα αυτές δεν φθάνουν. Η κάλπη «μετράει» και τίποτ’ άλλο. Γι’ αυτό ας περιμένουμε. Λίγες ώρες έμειναν πλέον…


Σχολιάστε εδώ