Εν ονόματι των ΗΠΑ η επίθεση Ανδριανόπουλου κατά Παπούλια!

Έτσι, αποθρασυμένοι από την ανέλπιστη πολιτική νεκρανάσταση και βλέποντας ότι ποτέ ο Γιωργάκης δεν τόλμησε να αποκηρύξει ούτε τις πιο ακραίες πολιτικές πράξεις του ή έστω να κάνει μια ψεύτικη αυτοκριτική ότι δήθεν έκανε «λάθος» που τον διόρισε βουλευτή, ο Α. Ανδριανόπουλος προχώρησε σε μια πρωτοφανή πολιτική προβοκάτσια: Για χάρη των Αμερικανών και μάλιστα της κυβέρνησης Μπους, λες και ήταν εκπρόσωπός της, υπέβαλε στη Βουλή ερώτηση εναντίον του έλληνα… Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, για δηλώσεις του στη Γερμανία που ο Ανδριανόπουλος έκρινε ως… αντιαμερικανικές!

Ο «εκλεκτός» και πολιτικά «ομόσταβλος» του Γιωργάκη διαπίστωσε εμβριθώς ότι ο Κ. Παπούλιας έκανε προσωπική επίθεση στον Τζορτζ Μπους για τις επιλογές του τελευταίου στην εξωτερική πολιτική, πράγμα που προφανώς αναστάτωσε τον Α. Ανδριανόπουλο.

Οι υποστηρικτές του Γκουαντανάμο

Έτσι, ο εκλεγείς με τη λίστα των βουλευτών Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ως εξέχουσα προσωπικότητα της ελληνικής κοινωνίας απευθύνθηκε σε μια ακόμη ομοϊδεάτισσά τους στην πολιτική αμερικανοδουλεία την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και με την ερώτησή του την καλεί ουσιαστικά να… αποκηρύξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δηλώσεις του!

«Ανεξάρτητα από το αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις επιλογές της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, καθένας αντιλαμβάνεται πως τέτοιες θέσεις αντανακλούν στη διεκδίκηση των εθνικών συμφερόντων της χώρας, για τα οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση» αναφέρει ο Α. Ανδριανόπουλος στην ερώτησή του, με προφανείς πολιτικούς στόχους.

Υποκριτικά, ο «εκλεκτός» του Γιωργάκη ζητάει να μάθει δήθεν, αν αυτές οι απόψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας απηχούν την πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, την οποία πιθανόν ο βουλευτής της λίστας Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ βρίσκει… εξτρεμιστικά αντιαμερικάνικη!

Ο μη ενημερωμένος αναγνώστης θα απορεί σίγουρα ποια είναι αυτά τα «τρομερά αντιαμερικάνικα πράγματα» που είπε ο Κ. Παπούλιας και που έκαναν τον ακραιφνή φιλοαμερικανό Α. Ανδριανόπουλο να φρίξει, να βγει από τα ρούχα του και να αποφασίσει να καταγγείλει πολιτικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο ενημερωμένος αναγνώστης όμως που έχει λάβει γνώση των δηλώσεων Παπούλια αντιλαμβάνεται αμέσως ποιο είναι το σημείο που πείραξε τόσο τον εκλεγέντα με το ΠΑΣΟΚ βουλευτή:

Τον πείραξε η καταδίκη εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας του αμερικανικού «Νταχάου του 21ου αιώνα», δηλαδή του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Γκουαντανάμο, όπου η κυβέρνηση Μπους κρατάει φυλακισμένους χωρίς δίκη, βασανίζει και δολοφονεί εκατοντάδες ανθρώπους τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια.

Τις τελευταίες μέρες, ξαφνικά, άρχισε να εκδηλώνεται στην Ελλάδα μια κίνηση υπεράσπισης του Γκουαντανάμο (!) από ακραιφνείς φιλοαμερικανούς στα ΜΜΕ και στην πολιτική. Σίγουρα η ερώτηση του Ανδριανόπουλου θα προκαλέσει ενθουσιασμό και άριστες εντυπώσεις στους κύκλους αυτούς, στην εκτίμηση των οποίων θα ανέβει κατακόρυφα ο βουλευτής της λίστας Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Παπούλιας: «Όχι στις φυλακές της CIA!»

Τι πραγματικά είπε όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πραγματικά εξαιρετική συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» της περασμένης Κυριακής που εξόργισε τον Α. Ανδριανόπουλο και τον «εξανάγκασε» να προχωρήσει στην κατάθεση της πολιτικά κατάπτυστης ερώτησης η οποία θα μείνει στα χρονικά της Βουλής ως ένα από τα «μνημεία» υποταγής στην πολιτική των ΗΠΑ;

Το επίμαχο απόσπασμα έχει ως εξής:

«Με αυτοπεποίθηση η ΕΕ θα έπρεπε να παρουσιάζεται διαφορετικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και όχι μόνο αυτό. Στην ΕΕ πρέπει η ελευθερία και η δημοκρατία να είναι πραγματικά οι υπέρτατες αξίες. Καμιά χώρα της ΕΕ δεν επιτρέπεται να ανέχεται φυλακές της CIA και κανένα Γκουαντάναμο, όπως κάνει ο φίλος μας, πρόεδρος Μπους. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα ούτε εδώ. Οι πανάρχαιες αρχές της Ευρώπης πρέπει να ισχύουν στην ΕΕ υπεράνω όλων: είναι οι αρχαιοελληνικές αξίες του ανθρωπισμού και της ελευθερίας», διακήρυξε ο Κάρολος Παπούλιας απαντώντας στην τελευταία ερώτηση της γερμανικής εφημερίδας.

Πού να αντέξουν όμως τέτοιες θέσεις και τέτοιες αρχές «πολιτικά Αμερικανάκια» τύπου Ανδριανόπουλου!

Αν ο Μπους θέλει στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Γκουαντανάμο, αν θέλει μυστικά κάτεργα της CIA σε δεκάδες χώρες, αν θέλει βασανιστήρια και μυστικές εκτελέσεις, τότε… κανείς δεν θα πρέπει να φέρνει αντίρρηση και να υψώνει φωνή διαμαρτυρίας γι’ αυτά τα αίσχη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, γιατί αυτές οι αντιρρήσεις… «αντανακλούν στη διεκδίκηση των εθνικών συμφερόντων της χώρας», όπως λέει και στην ερώτησή του ο εντιμότατος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ!

«Οι ηγέτες δεν ακούν τους λαούς»

Είπε κι άλλα ο Κάρολος Παπούλιας που σίγουρα δεν άρεσαν καθόλου όχι μόνο σε άτομα στις ιδεολογικοπολιτικής στάθμης του κάθε Ανδριανόπουλου, αλλά και σε έναν πολύ ευρύτερο κύκλο που συναποτελούν κάθε είδους νεοφιλελεύθεροι και «ευρω-λαμόγια».

Μιλώντας για το ευρωσύνταγμα και την ανάγκη επαναδρομολόγησης αυτής της διαδικασίας, προφανώς με εντελώς διαφορετικό συνταγματικό κείμενο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε μεταξύ άλλων:

«Το καθήκον της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ θα είναι να καταστήσει καθαρό στους λαούς της Ευρώπης ότι το Σύνταγμα αφορά τους ανθρώπους της Ευρώπης και όχι τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Πρόκειται για τη δημοκρατία όχι μόνο για την πολιτική δημοκρατία, αλλά επίσης για την οικονομική δημοκρατία. Εμείς οι κυβερνώντες ενεργούμε όλο και περισσότερο σαν να μην ακούμε πια τους λαούς μας. Αυτός είναι ο κύριος λόγος κάθε φαινομένου κόπωσης της ΕΕ».

Εξαιρετικής ευστοχίας και διαύγειας παρατηρήσεις, που δυστυχώς ελάχιστοι πολιτικοί τολμούν να τις διατυπώσουν…

«Οι πολιορκητές δεν θα μπουν στην ΕΕ!»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μάσησε τα λόγια του ούτε όταν ρωτήθηκε αν η Τουρκία πρέπει να αναγνωρίσει την Κύπρο πριν γίνει μέλος της ΕΕ.

Με γλώσσα που κανένας έλληνας πολιτικός ηγέτης δεν τολμάει να χρησιμοποιήσει σήμερα, ο Κάρολος Παπούλιας ήταν καταπέλτης. «Η Τουρκία, ως μέλος της ΕΕ, δεν θα μπορέσει να κρατήσει τον στρατό κατοχής της στην Κύπρο», τόνισε και συνέχισε: «Εδώ ένα κράτος-μέλος της ΕΕ, είναι πολιορκημένο. Επομένως αποκλείεται να δεχθούμε τον κατακτητή στην ΕΕ! Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να αφήσει την αδιαλλαξία της στο θέμα της Κύπρου. Πρέπει να αποσύρει τους στρατιώτες της και να απελευθερώσει τα λιμάνια του νησιού για την κυκλοφορία».

Ο Κάρολος Παπούλιας ήταν επίσης σαφέστατος ως προς την αναγκαιότητα εκπλήρωσης από την Άγκυρα όλων των κριτηρίων προκειμένου να γίνει η Τουρκία δεκτή στην ΕΕ.

«Για κάθε ένταξη στην ΕΕ δεν επιτρέπεται να υπάρξουν εξαιρέσεις λόγω γεωστρατηγικών ή οικονομικών συμφερόντων. Για να μπορέσει λοιπόν να μπει στην ΕΕ, η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλα ανεξαιρέτως τα κριτήρια της ΕΕ», υπογράμμισε.

Σίγουρα ούτε αυτές οι θέσεις αρέσουν σε όσους έχουν αναγάγει τον ενδοτισμό σε κυρίαρχη πολιτική αντίληψη και έχουν μόνιμο στόχο τους πώς θα υπονομεύσουν κάθε προσπάθεια αντίστασης και υπεράσπισης των συμφερόντων της Κύπρου που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος.

Όλες αυτές οι δυνάμεις όμως, παρ’ όλο που αναμφισβήτητα κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό, έχουν ατυχήσει απελπιστικά στην περίπτωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Πολύ δύσκολο να του κλείσουν το στόμα, έστω και υποβάλλοντας κοινοβουλευτικές ερωτήσεις κατά το αξιοθρήνητο πρότυπο του Α. Ανδριανόπουλου.


Σχολιάστε εδώ