Μοίραζαν στο ΠΑΣΟΚ το «Π» παράνομα!

Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων όντως στη Χαριλάου Τρικούπη. Χαμηλά αμειβόμενοι που ούτε τις συλλογικές συμβάσεις δεν έχουν πάρει, ενώ το κλίμα είναι ό,τι χειρότερο…

Το ρεπορτάζ του «Π» δημιούργησε αντιδράσεις. Μάλιστα ορισμένοι εκ των εργαζομένων έλεγαν ότι ευτυχώς που υπάρχει και μια εφημερίδα που ασχολείται μαζί τους και κάποιοι έβγαζαν φωτοτυπίες και τις μοίραζαν κρυφά… σε συναδέλφους τους. Έβαλαν μέχρι και τον κ. Δόγα, που είναι υπεύθυνος για αποδελτιώσεις, να αποδελτιώσουν όλο το «Π» για να δουν τι γράφει και έκανε τέτοια αίσθηση.

Στο γραφείο του κ. Παπανδρέου θορυβήθηκαν τόσο που άρχισαν να ψάχνουν αν πράγματι συμβαίνουν όλα αυτά που περιγράφαμε την προηγούμενη Κυριακή και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τους διαβεβαίωσε πως αν όντως ισχύουν όσα γράψαμε τότε προτίθεται να διορθώσει ο ίδιος την κατάσταση και τις όποιες αδικίες με τους μισθούς πείνας. Πώς όμως θα γίνει κάτι τέτοιο όταν την ίδια ώρα ορισμένοι συνεργάτες του, που δεν θέλουν να αυξήσουν τα εισοδήματα των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ, του λένε ότι το κόμμα δεν έχει χρήματα για… πέταμα.

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν διορθώνεται με τίποτα. Επικρατεί καθεστώς εργασιακού Μεσαίωνα, ενώ δεν λείπουν οι… ρουφιανιές από καλοθελητές που θέλουν να το παίξουν «άνθρωποι του προέδρου». Με το παραμικρό όσοι δεν κάθονται καλά απειλούνται με απόλυση, ενώ μεγάλη… πατάτα έχει γίνει με το μητρώο των μελών.

Όπως υποστηρίζουν κάποιοι που γνωρίζουν, ο υπεύθυνος του μητρώου μελών του ΠΑΣΟΚ και των ετεροδημοτών τα έχει κάνει μπάχαλο. Παρόπλισε το παλαιό αρχείο, που ήταν πλήρως ενημερωμένο και ξεκαθαρισμένο, με στοιχεία μελών πραγματικά, και επειδή ήθελε να επιβάλει το δικό του πρόγραμμα κατάφερε να κάνει ένα ΠΑΣΟΚ άνω κάτω. Σε τέτοιο σημείο που έχουν γίνει και διάφορα κωμικοτραγικά, αφού το νέο πρόγραμμα (που δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικά στοιχεία) έχει διπλά και τριπλά ονοματεπώνυμα και λανθασμένες διευθύνσεις που δυσκολεύουν τις όποιες κινητοποιήσεις κάνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ακόμη και πεθαμένους διαθέτει το μητρώο με το νέο πρόγραμμα! Έτυχε μάλιστα πολλές φορές να χρειαστεί να… ειδοποιηθούν ορισμένοι διά τηλεφώνου, με αποτέλεσμα βέβαια τα παράπονα των συγγενών τους να είναι έντονα… Για τέτοιο μπάχαλο μιλάμε. Φαινόμενα πολιτικής απειρίας που προβληματίζουν… Μάλιστα, όταν έγινε η πρόταση να εφοδιαστούν οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ με υπολογιστές και «on line» σύστημα, αντελήφθησαν ότι από τις 390 οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ μόνο οι 150 διαθέτουν γραφεία και δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Απλώς η πρόταση για προμήθεια υπολογιστών ήταν για άλλους λόγους. Τελικά όμως ναυάγησε.

Στον Τομέα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού κάποιοι από τους συνεργάτες του κ. Τσούρα είχαν πάρει λίγο παραπάνω αέρα και χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό ο κ. Τσούρας, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, οι ενέργειες ορισμένων -το διατυπώνουμε κομψά- ήταν παρεξηγήσιμες. Τώρα που ο τομέας γίνεται Τομέας Ανασυγκρότησης και αναλαμβάνει γραμματέας ο Νίκος Σαλαγιάννης, οι συνεργάτες του κ. Τσούρα έχουν θορυβηθεί και προσπαθούν να γίνουν κολλητοί του νέου γραμματέα προκειμένου να επιζήσουν πολιτικά. Ο κ. Σαλαγιάννης πάντως έκανε μια συζήτηση με τους εργαζόμενους του τομέα προσπαθώντας να πληροφορηθεί τι συμβαίνει και για ποιον λόγο επικρατεί επιφυλακτικότητα, κλίμα τρομοκρατίας και γενικώς ζοφερή κατάσταση, όπως ο ίδιος διαπίστωσε.


Σχολιάστε εδώ