Μεγάλες ανατροπές με το… «καλημέρα»

Κανένα κανάλι μέχρι τώρα δεν έχει δείξει ότι θα καταλάβει την πρώτη θέση, αν και το δελτίο του Alpha επί τρεις μέρες σκαρφάλωσε στην κορυφή με μεγάλη διαφορά. Οι ρεπόρτερ και οι επικεφαλής από το πρωί μέχρι το βράδυ καλούνται όλοι να μετέχουν στον «πόλεμο» των μετρήσεων, ενώ οι συσκέψεις για θέματα και αποκαλύψεις αρχίζουν από πολύ νωρίς το πρωί. Στον Alpha γίνονταν καθημερινά παρεμβάσεις στην εικόνα του δελτίου, αναλόγως με το πώς κινήθηκαν τα νούμερα την περασμένη νύχτα και πως πήγαν οι «αντίπαλοι», και έτσι είδαμε τη Μάρα Ζαχαρέα τη μια να εμφανίζεται ως συμπαρουσιάστρια και την άλλη ως σχολιάστρια. Οι παρεμβάσεις μάλλον πέτυχαν, αφού η τηλεθέαση από το 21% σκαρφάλωσε την περασμένη Τρίτη στο 25,7% και την Τετάρτη στο 24,5% με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΑΝΤ1. Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ο Νίκος Κακαουνάκης αποφεύγει να πηγαίνει καθημερινά στη σύσκεψη, αν και κάποιοι το απέδωσαν στην υγεία του.

Στο Mega, μετά το ξεκίνημα Στάη – Ευαγγελάτου, άρχισε η πτώση και το δελτίο ήρθε ακόμη και τέταρτο, κάτω από το Alter! Τη Δευτέρα είχε 16,6%, την Τρίτη 16,8% και την Τετάρτη 17,6%. Τα νούμερα αυτά δημιουργούν έντονο προβληματισμό και ένταση. Το δελτίο του καναλιού που δεν επιχείρησε σοβαρή ανανέωση, αλλά κρατά ψηλά τους αντιπολιτευτικούς τόνους, ποντάροντας στη συνήθεια του «έγκυρου» δελτίου, φαίνεται πως χάνει συνεχώς έδαφος και λέγεται χαρακτηριστικά πως μάλλον παρήλθε η περίοδος των λεπτών ισορροπιών. Τη Δευτέρα έκανε πρεμιέρα και το δελτίο του ΑΝΤ1, που όπως φαίνεται παραμένει το μεγάλο στοίχημα για το κανάλι. Ενώ στην πρεμιέρα ήρθε πρώτο με 25,3%, τις άλλες δύο μέρες βρέθηκε δεύτερο και τρίτο, με ποσοστά 20,2% και 17,4%. Οι ατέλειες διορθώθηκαν, είναι εμφανής η στροφή του δελτίου, σε θέματα τύπου «Αποδείξεων» και η άτυπη συμφωνία, όπως φαίνεται πολύ έντονα στο γυαλί, είναι ότι τα κοινωνικά θέματα του δελτίου, που είναι και τα περισσότερα, τα χειρίζεται ο Νίκος Ευαγγελάτος, ενώ η Έλλη Στάη μπαίνει μπροστά στα πολιτικά. Υπάρχει εμφανής αλλαγή και στη σκηνοθεσία, αφού ήδη έκαναν την εμφάνιση τους τα μονά πλάνα, με τη ζυγαριά να γέρνει προς τον Νίκο Ευαγγελάτο. Δηλαδή από το πλάνο της απόλυτης ισορροπίας, στην οθόνη και οι δύο, τις επόμενες μέρες εμφανιζόταν μόνος του ο Νίκος Ευαγγελάτος, ενώ η Έλλη Στάη σχεδόν πάντα μαζί του. Η μεγάλη έκπληξη είναι το δελτίο του Alter με τον Άκη Παυλόπουλο. Τα νούμερα έχουν φέρει ευφορία στο Μπουρνάζι, καθώς κονταροχτυπιέται στα ίδια επίπεδα σχεδόν και με μεγαλύτερη διάρκεια με όλους. Η τηλεθέαση ξεκινώντας από Δευτέρα ως Τετάρτη ήταν 18,3%, 19,4% και 17,9%.

Εβδομάδα μεγάλης ανατροπής και στην πρωινή ζώνη, καθώς ταρακουνήθηκε η πρωτοκαθεδρία του Γιώργου Παπαδάκη για πρώτη φορά στα 15 χρόνια του «Καλημέρα Ελλάδα» και μάλιστα από τη ΝΕΤ! Μετά τη Δευτέρα, που η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» είχε πρεμιέρα και βγήκε σε αυτήν και η Έλλη Στάη παίρνοντας τηλεθέαση 24,7%, άρχισε η πτώση. Οι άλλοι είχαν τη Δευτέρα: Ο Γ. Αυτιάς 19,7%, οι Καμπουράκης – Οικονομέας 15,6%, ο Τέρενς Κουίκ 11,2% και οι Λυριτζής – Οικονόμου 15%. Την Τρίτη όμως άρχισε η ανατροπή. Στην πρώτη θέση πέρασε ο Alpha με 22,4%, ακολούθησε ο ΑΝΤ1 με 19,9%, η ΝΕΤ με 17,1%, το Mega με 16% και το Alter με 11,4%. Την Τετάρτη στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι Λυριτζής – Οικονόμου με 19,5%, στη δεύτερη ο Αυτιάς με 19,1%, ο Παπαδάκης τρίτος με 17,6% και ακολούθησαν οι Καμπουράκης- Οικονομέας με 15,7% και ο Κουίκ με 12,1%. Θεωρείται ότι το θέμα της κάλυψης της διαφθοράς στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έπαιξε μεγάλο ρόλο, καθώς στη ΝΕΤ βγήκαν αρκετές ειδήσεις.


Σχολιάστε εδώ