Μεταγραφές με προβλήματα…

Αν στην Αθήνα το ηχηρό όνομα που «έπαιξε» -ανοίγοντας ουσιαστικά τη μεταγραφική περίοδο- ήταν αυτό της Υβέτ, στη Θεσσαλονίκη το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη Μάρα.

Η Μάρα Τοπαρλάκη, νομαρχιακή σύμβουλος της αντιπολίτευσης εκλεγμένη με το υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ ψηφοδέλτιο του Χατζησάββα, αφού διεκδίκησε ανεπιτυχώς το χρίσμα του κόμματός της για τη νομαρχία, αρνήθηκε αρχικά να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Ρούλας Πατουλίδου.

Μάλιστα, προκειμένου να αυξήσει το ενδιαφέρον για την περίπτωσή της, εμφανίστηκε σε δεξίωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον «άνθρωπο Παναγιώτη».

Στο μεταξύ, οι φήμες έδιναν και έπαιρναν. Άλλοι μιλούσαν για προσχώρησή της στο ψηφοδέλτιο του Ψωμιάδη, ενώ άλλοι έλεγαν πως θα προτιμήσει αυτό του Καρτάλη στην Πυλαία (μόνο για συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Χρύσας Αράπογλου δεν ακούστηκε το παραμικρό, μια και όλοι γνωρίζουν πως οι σχέσεις των δύο κυριών βρίσκονται σε πολύ κακό επίπεδο). Άλλοι πάλι εκτιμούσαν πως θα «κάνει στην άκρη», συγκεντρώνοντας δυνάμεις για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Αργότερα, όπως κυκλοφόρησε στην πιάτσα, η Μάρα αποφάσισε να αποδεχτεί την ένταξή της στο ψηφοδέλτιο της Βούλας Πατουλίδου (έπειτα από συνάντησή της με τον Πολυζωγόπουλο), ωστόσο η προοπτική αυτή δεν ευοδώθηκε, καθώς η Βούλα απάντησε κοφτά πως «το ψηφοδέλτιό της έκλεισε».

Τελικά η Μάρα ύστερα από ώριμη σκέψη, «έκλεισε» στον Μπουτάρη και η υποψηφιότητά της αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Αν της βγει σε καλό το «διαζύγιό» της με το κόμμα της θα αποδειχθεί τα επόμενα χρόνια…

Πάντως, η συμφωνία της Μάρας με τον κυρ Γιάννη διέρρευσε στον Τύπο πριν ανακοινωθεί επισήμως προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στους ήδη συνεργάτες του. Η μεταγραφή δεν προκάλεσε μόνο χαρές στο «στρατόπεδό» του (για το γεγονός πως πρόκειται για γνωστή και συμπαθή προσωπικότητα στο σώμα των ψηφοφόρων), αλλά δημιούργησε και γκρίνιες εξαιτίας του υπερβολικά λαϊκού προφίλ της και των αντιπαθειών που η ίδια έχει στον χώρο που εκφράζει ο Μπουτάρης. Οι «εσωτερικές διαμαρτυρίες» ήταν μάλιστα τέτοιες που υποχρέωσαν την παράταξη να βγάλει δελτίο Τύπου, με το οποίο παρακαλεί τις εφημερίδες να μη δημοσιεύουν πληροφορίες, πριν αυτές επιβεβαιωθούν επισήμως. Οι φήμες οργιάζουν και οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον.


Σχολιάστε εδώ