Ο εισαγγελέας και ο υφυπουργός Οικονομικών επενέβησαν για την ακύρωση της πώλησης της βίλας στο Παλ. Ψυχικό

Όποιος είναι διατεθειμένος να δώσει κάτι παραπάνω, ας μας το γράψει σε φαξ, μαζί με τα στοιχεία του, ώστε να τα δώσουμε στη χήρα του Καρούτα, που παρανόμως πούλησε τη βίλα, και να επιστρέψει το ακίνητο…

Χαμός γίνεται από την αποκάλυψή μας για την πώληση στα μουλωχτά και μάλιστα κατά παράβαση του νόμου και έναντι πινακίου φακής της βίλας του μακαρίτη Αλ. Καρούτα, 750 τ.μ., σε οικόπεδο πάνω από ΔΥΟ στρέμματα στην καρδιά του Ψυχικού, που την είχε δωρίσει στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο, και από τις δύο πλευρές, της συζύγου του αποβιώσαντος και των παρατρεχάμενών της, αλλά και των υπευθύνων της ΕΜΣ που δεν επέδειξαν ούτε την ελάχιστη επιμέλεια, στάση που προδίδει ότι κάποιοι ήταν στο κόλπο, τρέχουν αγωνιωδώς προσπαθώντας να περιορίσουν τις επιπτώσεις… που πλέον έρχονται ραγδαία.

Ήδη επενέβη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς, ο οποίος έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Δ. Παπαγγελόπουλο να ασκήσει δίωξη, ενώ ταυτόχρονα και ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας ζήτησε από τον Εισαγγελέα και το Νομικό Συμβούλιο του κράτους να προβούν σε όλες τις κατά νόμο ενέργειες. Εξάλλου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Δούκας, ευθύς μόλις πάρει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, θα ζητήσει την ΑΚΥΡΩΣΗ της καταχρηστικής και σκανδαλώδους πώλησης, από την οποία ζημιώνεται η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών το λιγότερο 8.000.000 ευρώ! Παράλληλα στοιχειοθετούνται τεράστιες ποινικές ευθύνες για τη χήρα κ. Θεούλα Καρούτα για την πώληση του ακινήτου χωρίς να έχει πληρεξούσιο και χωρίς πλειοδοτικό διαγωνισμό. Σύμφωνα με τις διατάξεις του αναγκαστικού νόμου 2039/1939 όπως κατηγορηματικά αναφέρει τόσο η υπ’ αριθ. 1263/2005 απόφαση του Εφετείου Αθηνών όσο και η υπ’ αριθ. 1104842/3318/Α0011/18-5-05 κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρου Δούκα και της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού κ. Φάνης Πάλλη – Πετραλιά!

Επίσης στην υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι η τιμή εκκίνησης θα ήταν 4.500.000 ευρώ και ούτε αυτό δεν τήρησε η κ. Θεούλα, ούτε φρόντισε (προφανώς όχι τυχαία, κύριε λαλίστατε Ν. Μέρτζο, που μετά το μπαράζ των αποκαλύψεων κατάπιατε τη γλώσσα σας) η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Ακόμη η υπουργική απόφαση προβλέπει την άμεση κατάθεση του τιμήματος που θα προέκυπτε από την πώληση στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, αλλά ούτε αυτό φρόντισε η ΕΜΣ να αναζητήσει…

Από τις 6 Ιουνίου 2006 η κυρία Καρούτα είχε τα λεφτά, τα οποία κατέθεσε σε κοινό λογαριασμό με τον σύντροφό της! Έτσι δεν είναι κύριε Τσεμεντζή; Από τις 6 Ιουνίου, κύριε Μέρτζο, που όπως λέτε στην επιστολή σας πούλησε «λαθραία» το ακίνητο η χήρα Καρούτα», ενεργοποιήθηκε η Ε.Μ.Σ. μετά από ΔΥΟ ολόκληρους μήνες, στις 2 Αυγούστου, όπως παραδέχεστε. Σ’ αυτούς τους δύο μήνες δεν πήρατε χαμπάρι τον φόνο; Κι όπως είναι γνωστό, πρόεδρος της Ε.Μ.Σ. είχατε αναλάβει από τον Απρίλιο του 2006.

Εδώ μπαίνει βέβαια και θέμα ευθύνης του συμβολαιογράφου Πειραιά κ. Αριστείδη Κατωπόδη. Πώς έκανε συμβόλαιο με άτομο (τη χήρα) που δεν ήταν κύριος του ακινήτου από τη στιγμή που δεν είχε συμβαιολογραφικό πληρεξούσιο; Να εμφανίστηκε κανένα πλαστό; Και πώς έκανε το συμβόλαιο όταν υπήρχε η απόφαση του Εφετείου που υποχρεώνει να γίνει η πώληση με τον α.ν. 3039/89 καθώς και υπουργική απόφάση που έθετε περιορισμούς; Κύριε Κατωπόδη, δεν τα ελέγξατε όλα αυτά; Το ότι το ξεπούλημα ήταν προμελετημένο και είχε στηθεί, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι όταν επιχειρήθηκε δημοσίως να πωληθεί το ακίνητο προσήλθαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι. Ένας εκ των οποίων ήταν και ο κ. Μωραϊτάκης, ο οποίος μάλιστα είχε βγάλει και εγγυητική αξίας 6.000.000 ευρώ ως πρώτη προσφορά. Όμως, χωρίς… λόγο, ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε. Το γιατί είναι ευνόητο. Είδαν ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε στημένη πώληση, με χαμηλή τιμή και τα μαύρα να πάνε στους μιλημένους… Όμως το σκάνδαλο είχε σχεδιασθεί. Απόδειξη ότι για να πείσουν το Δικαστήριο να επιτρέψει την πώληση, ισχυρίστηκαν ότι η βίλα είναι… ετοιμόρροπη και ότι «η συντήρησή της απαιτεί αυξημένα έξοδα, σε αντίθεση με τα περιορισμένα έσοδά του»! Ξέχασαν (!) βέβαια να πουν οι αιτούντες και ειδικά η κυρία Θεούλα Καρούτα, ότι η βίλα ήταν νοικιασμένη στον Λουμίδη με μίσθωμα 25.000 ευρώ τον μήνα! Η χήρα του Καρούτα, σε επιστολή της που μας έστειλε, αναφέρει πληρεξουσιότητα που της είχε δώσει η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στις 19/10/2004 να πουλήσει το ακίνητο με «οιουσδήποτε όρους, συμφωνία και τίμημα εγκρίνει» η ίδια! Κύριε Βαβούσκο, πρώην πρόεδρε της Ε.Μ.Σ. κι εσείς κύριε Μέρτζο, που είστε ο νυν, υπάρχει τέτοιο πληρεξούσιο; Γιατί αν ναι, τότε αντιλαμβάνεστε ότι είστε πλέον στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα…

Όμως κύριοι κι εσείς κυρία Καρούτα, αν ισχύει κάτι τέτοιο είστε διπλά εκτεθειμένοι, γιατί τέτοιο πληρεξούσιο δεν θα μπορούσε να χορηγηθεί (αφήστε ότι έπρεπε να ήταν συμβολαιογραφικό) από τη στιγμή που είχατε στις 5/10/2003 καταθέσει από κοινού με την Ε.Μ.Σ. αίτημα στο Εφετείο Αθηνών για την αλλαγή των όρων της διαθήκης και έγκριση της πώλησής του! Τέλος, επειδή η κυρία Θεούλα Καρούτα παραπονείται για… άδικες… βολές, που έχει ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο (σπουδές παιδιών, ανέγερση πτέρυγας νοσοκομείου κ.λπ.), θα ρωτήσουμε ευθέως:

α) Αν κατέβαλε τους φόρους κληρονομίας, που ανέρχονταν σε πολλές χιλιάδες ευρώ, ή παραγράφηκε η απαίτηση της ΔΟΥ;

β) Γιατί δεν κατέθεσε αμέσως το εισπραχθέν τίμημα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, αλλά το έβαλε σε προσωπικό της λογαριασμό; Και βέβαια με τέτοια φιλανθρωπική προσφορά γιατί δέχθηκε να πωληθεί η βίλα, που ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕ με βάση τη διαθήκη του άνδρα της, στα κρυφά, αντίθετα με τους νόμους;

Δεν αποκλείεται να είναι το θύμα κάποιων. Κάποιων ανθρώπων που είναι στο στενό της περιβάλλον. Και να την παγίδευσαν, να την εκμεταλλεύτηκαν. Έχει υποχρέωση, για να προστατεύσουν το όνομα του μακαρίτη συζύγου της και το δικό της, να μιλήσει και να αποκαλύψει ό,τι έχει συμβεί και βέβαια εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι ΑΡΠΑΞΑΝ αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Άμεση παρέμβαση Δούκα

Αμέσως μετά το δεύτερο αποκαλυπτικό δημοσίευμά μας, όπου πλέον ήταν ξεκάθαρο το σκάνδαλο, επενέβη ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, δείχνοντας την ευαισθησία του σε θέματα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Και στην παρακάτω επιστολή που μας έστειλε δημοσιοποιεί όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη.

«Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών
Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Υφυπουργός
Αγαπητέ Μάκη,

Σε απάντηση των δημοσιευμάτων σας στις 13 και 20 Αυγούστου στην έγκριτη εφημερίδα σας ʽʽΤο Παρόνʼʼ, σχετικά με την απευθείας πώληση, χωρίς πλειοδοτικό διαγωνισμό από τη χήρα του Αλ. Καρούτα του ακινήτου (οικοπέδου και βίλας) στην οδό Λύτρα 31 στο Ψυχικό, το οποίο άφησε στη σύζυγό του με διαθήκη ο Αλ. Καρούτας, μετά τον θάνατο της οποίας όρισε να περιέλθει, ως καταπίστευμα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, θέτουμε υπόψη σας τα εξής: Η Εταιρεία Εθνικών Κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ευθύς ως έλαβε γνώση, ύστερα από έγγραφο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ότι το ως άνω ακίνητο πωλήθηκε από τη Θεούλα χήρα Αλ. Καρούτα, χωρίς την τήρηση της διαδικασίας που όριζε η αριθ. 1263/2005 απόφαση του Εφετείου Αθηνών και η αριθ. 1104842/3318/Α0011/18-5-05 κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρου Δούκα της αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά (πώληση δηλαδή με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον Ν. 2039/39, τιμή εκκίνησης 4.500.000 ευρώ, κατάθεση του τιμήματος του ακινήτου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών για την ίδρυση Ιδρύματος Αλεξάνδρου και Θεούλας Καρούτα) διαβίβασε τα συναποστελλόμενα αριθ. 1069958/2331/Α0011/10-8-06, 1075536/2363/Α0011/23-8-06 και 1075541/2364/Α0011/23-8-06 έγγραφο προς:

α) την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών για να λάβει πάραυτα κάθε πρόσφορο και ενδεδειγμένο μέτρο για τη διεκδίκηση του ακινήτου και ζήτησε την κοινοποίηση των σχετικών δικογράφων προς την υπηρεσία προκειμένου να ασκηθεί παρέμβαση στις δίκες από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών υπέρ της κοινωφελούς περιουσίας,

β) την οικονομική επιθεώρηση για να διενεργήσει, κατά προτεραιότητα, έκτακτο έλεγχο και για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες,

γ) το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να προβούν στις κατά νόμο ενέργειες για την προστασία και διασφάλιση των συμφερόντων της κοινωφελούς περιουσίας.

Ο υφυπουργός
Πέτρος Δούκας»


Σχολιάστε εδώ