Βυζάντιον

Επιστρέφοντας από τις διακοπές μου πληροφορήθηκα από τη γραμματεία συντάξεως ότι η μοίρα μου επιφυλάσσει μεταχείριση αντίστοιχη του Σαλπιγγίδη. Ο εκδότης με παραχωρεί σε εφημερίδα του εξωτερικού έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ και τριών συντακτών. Κατά πάσα πιθανότητα μετακινούμαι σε εφημερίδα της Νοτίου Αμερικής, στην «El Journal» της Παταγωνίας, που δέχθηκε να με εντάξει στο δυναμικό της, κάνοντας ευκολίες πληρωμής στον εκδότη μου, ο οποίος θα καταβάλλει περί τις 20.000 ευρώ μηνιαίως για τα επόμενα δέκα χρόνια. Μαζί μου μετακινούνται τα αγόρια που συνήθως γράφουν τις διπλανές στήλες και ο «Βορειοελλαδίτης», ο τελευταίος μάλιστα μεταγράφεται οικειοθελώς προκειμένου να γλιτώσει από ορισμένες πραγματικά δυσμενείς συνθήκες.

Μην ανησυχείτε, δεν σκοπεύω να απαντήσω θετικά στην πρόταση. Θα παραμείνω στην παρούσα θέση ως σιδερόφραχτος υποστηρικτής των εθνικών θέσεων. Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύψαμε ότι προωθείται η εκμάθηση της τουρκικής στα ελληνική σχολεία. Τα χειρότερα ακόμα δεν ήρθαν. Όπως πληροφορούμαι αρμοδίως από το Mega, η κοινή ελληνοτουρκική παραγωγή του Survivor είναι άκρως υπονομευτική για τις εθνικές θέσεις. Και δεν κάνω πλάκα. Στην τελική φάση του παιχνιδιού έχουν εισέλθει πέντε Έλληνες, έναντι επτά αλλοθρήσκων, οι οποίοι μας αφαλόκοψαν στις δοκιμασίες που έθεσε η παραγωγή. Ωστόσο μεγαλύτερη οδύνη κρύβει μία άλλη αποκάλυψη που είμαι υποχρεωμένος να κάνω. Μία ελκυστική Ελληνοπούλα που δεν έμαθε τίποτα για τις Σουλιώτισσες και την Μπουμπουλίνα ενέδωσε στις ερωτικές ορέξεις τούρκου παίκτη. Τι να πω, η οδύνη συναντά την ντροπή και περπατούν αγκαζέ στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη…

Τέλος πάντων, υπάρχουν και λιγότερο σοβαρές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, όπως η επέκταση στη γείτονα από τη Eurobank και την Intralot. Ο φίλος μου που εργάζεται στο υπουργείο Οικονομίας με πληροφόρησε ότι στο τέλος του χρόνου θα γίνει μία θεαματική αποτίμηση των διμερών οικονομικών σχέσεων, όπου θα αποκαλυφθεί ότι έχουμε τοποθετήσει στους δίπλα περί τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι συνεπείς αναγνώστες γνωρίζουν πως δεν είμαι σεξιστής, ενώ διατηρώ τη μοναδική gay friendly στήλη της εφημερίδας. Συνεπώς δικαίως έγινα γνώστης χαριτωμένου περιστατικού με πρωταγωνιστή τον κ. Ηρακλή Δούκα, περήφανο εκπρόσωπο της gay κοινότητας στον συνδυασμό της Χρύσας Αράπογλου. Ο κ. Δούκας συμμετείχε σε σύσκεψη του συνδυασμού υπό τον Χρήστο Παπουτσή. Ωστόσο ήταν αδύνατο να κρύψει την πλήξη του. Κοινώς μουρμούριζε συνεχώς προς τους διπλανούς του. Ο κ. Παπουτσής αντελήφθη τους ψιθύρους και τη σχετική θυμηδία, ζητώντας, εμμέσως πλην σαφώς, να γίνει ησυχία, άλλως θα ζητούσε την αποβολή του ταραξία. «Ποιος είναι αυτός που μιλάει… Ας σταματήσει γιατί θα τον βγάλω έξω…», είπε το στέλεχος του κινήματος που ανέβηκε από την Αθήνα για να συντονίσει τους Βόρειους. Το σχόλιο του Δούκα αποτελεί επιτομή πολιτικής τοποθέτησης: «Αγάπη μου ναι, να τον βγάλεις έξω. Αν είναι και μεγάλος θα το χαρούμε όλοι…».

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σας πω ότι έστω και την ύστατη ώρα, δεν αποκλείεται η απόσυρση της υποψηφιότητας Μπουτάρη. Αυτό σημειώστε το. Και για να μην έχετε αυταπάτες, θα σας έλεγα να μην τρώτε το δόλωμα των τηλεοπτικών εκπομπών και μη θεωρείτε τον Χάρρυ Κλυνν ως βέβαιο δήμαρχο Καλαμαριάς. Ο συμπαθής κωμικός παραμένει αουτσάιντερ, έχοντας μόνο την υποστήριξη της ΝΔ, καθώς το ΚΚΕ δεν συγκινήθηκε από τις αριστερές καταβολές του.

Όταν μας ανακοινώνουν ότι η Ελλάς θα συμμετάσχει στην ειρηνευτική δύναμη του Λιβάνου με δύο φρεγάτες, μήπως μας λένε ότι ανοίγει και ο δρόμος για ανασχηματισμό; Διότι κάποιος θα πρέπει να αντικαταστήσει την Ντόρα και τη Γιαννάκου μετά την αποδημία τους στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή.

Αντιθέτως με το ΠΑΣΟΚ η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά και ετοιμάζεται να πέσει από τη γέφυρα της Χαλκίδας. Με το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς, υπό συνθήκες εφιαλτικού καύσωνα, οι άνθρωποι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν να χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης. Ειλικρινά πιστεύω ότι ο Αλογοσκούφης έπρεπε να τους απαντήσει ότι συναινεί στην πρόταση. Όποιος κρυώνει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, μπορεί να περάσει και να εισπράξει το επίδομα.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν τους αντέχω, αδυνατώ να αποδεχθώ την παραδοσιακή μιζέρια που φέρνει ο Αύγουστος σαν τσιμπούρι στην ουρά του. Άπαντες επιστρέφουν από τις διακοπές και αρχίζουν τις συσκέψεις. Θα ήταν ιδανικό αν έπρατταν ακριβώς το αντίθετο. Τώρα που επιστρέφουμε εμείς από διακοπές να φεύγουν αυτοί. Βλέπεις, ας πούμε, ότι αρχίζουν οι συσκέψεις για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. (Να τους πω εγώ, για να μην το ψάχνουν, ότι η Πέγκυ Ζήνα εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη). Προς τι η κοροϊδία; Πέρσι ο τύπος είχε πει από το βήμα της ΔΕΘ ότι σε έναν χρόνο η Ολυμπιακή δεν θα είναι ίδια. Και δικαιώθηκε. Είναι χειρότερη. Τέλος πάντων, μαθαίνω ότι το μοναδικό καινούργιο που θα προκύψει από τις συσκέψεις είναι η απόφαση για συγκρατημένη παρουσία κυβερνητικών και κρατικών παραγόντων στη Θεσσαλονίκη. Κάπως έτσι, η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη θα θυμίζει κάτι σε happening υπέρ των Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη. Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ θα ρίξει το βάρος στην Πάτρα, κάνοντας μεγάλη εκδήλωση στις 3 Σεπτέμβρη για την επέτειο ίδρυσης του κινήματος. Αν δεν το καταλάβατε, συμπληρώνονται 32 χρόνια ΠΑΣΟΚ. Φόνο να είχαμε κάνει, ισόβια να είχαμε φάει, τώρα θα απολαμβάναμε την ελευθερία μας…

Προκόπιος


Σχολιάστε εδώ