Ο αριστεροδέξιος Χάρρυ

Όλα ξεκίνησαν όταν ο στηριζόμενος από το ΚΚΕ υποψήφιος δήμαρχος Δαμιανός Παπαδόπουλος, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της παράταξής του, αναφέρθηκε στον «ανεξάρτητο δεξιό» υποψήφιο Χάρρυ Κλυνν, υπογραμμίζοντας πως ο δήθεν αριστερός Χάρρυ είχε στηρίξει ανοικτά την «Πολιτική Άνοιξη» του Αντώνη Σαμαρά, ενώ στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, η υποψηφιότητά του στηρίζεται όχι μόνον από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και από τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη! Ο Χάρρυ Κλυνν αντέδρασε, παρουσιάζοντας στην ιστοσελίδα του φωτογραφία-μοντάζ του Δαμιανού ως… Άρη Βελουχιώτη, ενώ παράλληλα τον αποκαλούσε «νεροκουβαλητή του Οικονομίδη», και νεότερο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα -την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- κατακρίνει τη χαλαρή αντιπολιτευτική τακτική του «καπετάν Δαμιανού» και μιλά για «συνεταιρισμό» του με τον Χριστόδουλο.

Αυτό το κλίμα βέβαια είναι «βούτυρο στο ψωμί» για τον δήμαρχο Χριστόδουλο Οικονομίδη και την παράταξή του. Όλο το καλοκαίρι, οι υποψήφιοι του συνδυασμού που έχουν ανακοινωθεί από τον Μάιο -σε αντίθεση με τον Χάρρυ Κλυνν που θα ανακοινώσει τους υποψηφίους δημοτικούς του συμβούλους τον Σεπτέμβριο, για να αιφνιδιάσει, όπως λέει- όργωσαν την Καλαμαριά και τα παραθεριστικά κέντρα, πληροφορώντας τους Καλαμαριώτες για το έργο και το πρόγραμμα του Χριστόδουλου. Στελέχη της παράταξης δηλώνουν ιδιαίτερα αισιόδοξα για την τελική νίκη, καθώς, όπως λένε, αυτήν τη φορά δεν θα έχουν απέναντί τους ούτε τον Δημήτρη Σταμάτη, έναν έμπειρο πολιτικό, άριστο γνώστη των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης -που, παρεμπιπτόντως, ετοιμάζεται να παραιτηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών ώστε να είναι υποψήφιος βουλευτής- ούτε και τον Θρασύβουλο Λαζαρίδη, που έχει γράψει τη δική του ιστορία ως επί 16 συναπτά χρόνια δήμαρχος Καλαμαριάς και που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε στηρίξει τον Δ. Σταμάτη. Αισιοδοξία που εντείνεται και από το ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κατορθώνει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της γύρω από την υποψηφιότητα του Βασίλη Τριανταφυλλίδη -κατά κόσμον Χάρρυ Κλυνν. Πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ, με επικεφαλής τον πολιτευτή- πρώτο επιλαχόντα βουλευτή Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Κοκκόρη, που φιλοδοξούσε να είναι ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος, βλέπουν τον Χάρρυ ως ξένο σώμα. Την ίδια στάση κρατά και το συντηρητικό έως θρησκόληπτο τμήμα της δεξιάς παράταξης, που δεν συγχωρεί την αθυροστομία του.

Δυσαρέσκεια προκάλεσε και λίστα με ονόματα 22 υπαλλήλων του δήμου και δημοτικών επιχειρήσεων που φέρονται να είναι συγγενείς δημοτικών συμβούλων. Λίστα που βρίθει από ανακρίβειες παρουσιάστηκε για μία μόνον ημέρα στην ιστοσελίδα της παράταξης, για να «κατέβει άρον-άρον, καθώς προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και στη συνέχεια διακινήθηκε δίκην προκήρυξης από παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα – στενό συνεργάτη του Χάρρυ Κλυνν. Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις δημοτικών συμβούλων που έσπευσαν να ζητήσουν συγγνώμη από υπαλλήλους με τους οποίους συνεργάστηκαν και τα ονόματά τους υπήρχαν στη λίστα που έφερε τίτλο «Δήμος Καλαμαριάς – οικογενειακή επιχείρηση ΑΕ».

Στο μεταξύ, στον πεζόδρομο της Κομνηνών εγκατέστησε το εκλογικό κέντρο της παράταξής του ο Χάρρυ Κλυνν, προαναγγέλλοντας δύο συναυλίες και ένα πάρτι στην Πλαζ της Αρετσούς, για τη νεολαία, ενώ ο Χριστόδουλος δίνει την Τρίτη συνέντευξη Τύπου για τις φετινές εκδηλώσεις «Παρά θίν’ αλός», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου και διανύουν τον 16ο χρόνο της ζωής τους. Θα ξεκινήσουν στις 24 Αυγούστου στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, με συναυλία του Καλαμαριώτη συνθέτη Γιώργου Καζαντζή, με γνωστούς τραγουδιστές (Βασίλη Λέκκα, Δημήτρη Ζερβουδάκη κ.ά.) και θα ακολουθήσουν συναυλίες του Μανώλη Μητσιά, του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, της Γλυκερίας και του Γεράσιμου Ανδρεάτου, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, για να κλείσουν με συναυλία του Μίμη Πλέσσα και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Καλαμαριάς στο Κυβερνείο.


Σχολιάστε εδώ