Μετά την Κύπρο, στη Θεσσαλονίκη ο Πανταγιάς, για να… σώσει τον Μπουτάρη

Ο λόγος για τον πολύ Γιώργο Πανταγιά, που ανέλαβε επικοινωνιακός σύμβουλος του «ανεξάρτητου υποψηφίου» για τον δήμο Θεσσαλονίκης, έχοντας τις περγαμηνές της θητείας του δίπλα στον Σημίτη και «πουλώντας» του τις στενές του σχέσεις με δημοσιογράφους των αθηναϊκών εφημερίδων, από την εποχή που έλυνε και έδενε από το υπόγειο του Μαξίμου.

Ομολογουμένως η δουλειά που έκανε ήταν αρκετά αποδοτική σε πρώτη φάση, καθώς πλημμύρισαν με ευνοϊκά για τον κυρ Γιάννη δημοσιεύματα οι εφημερίδες της πρωτεύουσας.

Το δεύτερο βήμα του σχεδίου Πανταγιά ήταν το στήσιμο δημοσκόπησης με φιλική του εταιρεία των Αθηνών, που θα έδειχνε πως ο Μπουτάρης βρίσκεται κοντά στη Χρύσα και πως κατά συνέπεια μπορεί να την περάσει και να βρεθεί αυτός στον δεύτερο γύρο, στην περίπτωση που ο Παπαγεωργόπουλος δεν ξεπεράσει το πολυπόθητο γι’ αυτόν 42%.

Η εταιρεία βρέθηκε -μια από τις πολλές που είχαν αναλάβει να βγάζουν τον Σημίτη… καταλληλότερο- αλλά το σχέδιο δεν προχώρησε, καθώς στο στρατηγείο του Μπουτάρη επικράτησαν λογικότερες σκέψεις, σύμφωνα με τις οποίες θα ήταν too match να εμφανιστεί δημοσκόπηση την περίοδο του καλοκαιριού, στην οποία για επιστημονικούς λόγους δεν στέκουν (δεν υπάρχουν αξιόπιστα δείγματα).

Ωστόσο τα σχόλια που φέρνουν την πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ να μη στηρίζει την υποψηφιότητα της Χρύσας, αλλά αυτήν του Μπουτάρη, συνεχίζονται στις παραπολιτικές στήλες, προκαλώντας πονοκέφαλο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυρίως στους εκφραστές του εκσυγχρονισμού, που με κανέναν τρόπο δεν θέλουν να χρεωθούν «αντικομματική συμπεριφορά».

Αυτό ωστόσο που κατάφερε ο Πανταγιάς ήταν να εκδηλωθεί η υποστήριξη στον Γιάννη Μπουτάρη:

Α) Του πρώην δεξιού υπουργού, αργότερα αρχηγού ανεξάρτητου κόμματος και ακολούθως βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Μάνου.

Β) Αρκετών τοπικών στελεχών της πρώην Αριστεράς που πρόσκεινται στον Νίκο Μπίστη. Αναφέρομαι στην ομάδα του Γιώργου Καρυπίδη, που κυριαρχεί πλέον στο επιτελείο του Μπουτάρη.

Αποτέλεσμα, τα αριστερογενή στελέχη της Θεσσαλονίκης που έσπευσαν στο ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας τον Μπίστη να κοπούν στα δύο, καθώς σε αντίθεση με τον Καρυπίδη, ο έτερος προβεβλημένος εκπρόσωπος του χώρου Ρούλης Εδιάρογλου αποχώρησε από το επιτελείο του Μπουτάρη και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως δημοτικού συμβούλου με το ψηφοδέλτιο της Χρύσας.

Γ) Του επικεφαλής του ΟΠΕΚ Αντώνη Λιάκου, ο οποίος -όπως ανακοινώθηκε- επικοινώνησε με τον επιχειρηματία και του πρότεινε τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης μέσα στον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Δεν ξέρω τι ουσιαστικό θα καταφέρει να προσφέρει στον Μπουτάρη ο Πανταγιάς. Προς το παρόν αυτό που πέτυχε ήταν να εκνευρίσει τους ΠΑΣΟΚους και κυρίως τους κινούμενους στην επιρροή των τοπικών βουλευτών, που άλλωστε ουδέποτε είχαν ιδιαίτερα φιλική σχέση με τον Πανταγιά, τον ΟΠΕΚ, τον Μπίστη και την παρέα τους…


Σχολιάστε εδώ