Η Πόντια Παναγιά μαζί τους…

Πολλοί ήταν φέτος και οι επίσημοι, που έσπευσαν στην Πόντια Παναγιά για να πάρουν τη χάρη της και να «τσιμπήσουν» κανένα ψηφαλάκι.

Ψωμιάδης, Αράπογλου, Τσοχατζόπουλος, Παπαθεμελής, Καστανίδης, προσήλθαν για πολλοστή φορά στις εκδηλώσεις, βρίσκοντας δίπλα τους «έκτακτα προσερχόμενους», που ήρθαν ή λόγω υποχρέωσης (εκπροσωπώντας τους υψηλούς πολιτειακούς παράγοντες) ή λόγω προεκλογικής περιόδου.

Στις εκλογές θυμάται την Παναγιά

Κάθε προεκλογική περίοδο και αποκλειστικά μόνο αυτήν, ανεβαίνει στην Παναγία Σουμελά – την προστάτιδα των Ποντίων- ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για να φωτογραφηθεί και να εξασφαλίσει το απαραίτητο υλικό που θα κοσμήσει τα προεκλογικά του φυλλάδια. Δεν παρέλειψε να εκφράσει την ιδιαίτερη -όπως ο ίδιος χαρακτήρισε- περηφάνια του για το γεγονός πως πριν από τρεις μήνες αποκάλυψε το Μνημείο της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού.

Η Βούλα και το κομποσκοίνι

Οι προσκυνητές μοιράσθηκαν τις αγωνίες τους με την Παναγία και δήλωσαν την πίστη τους στις αξίες που κρατά άσβεστες ο ποντιακός Ελληνισμός, είπε η κ. Πατουλίδου. Η υποψήφια νομάρχης πρόκειται να παραιτηθεί εντός του Σεπτεμβρίου από τη θέση της υποπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, την οποία κατέχει από το 1994.

Η καταληκτική προθεσμία, σύμφωνα με τον κώδικα περί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι η 29η Σεπτεμβρίου, ενώ η αντίστοιχη προθεσμία για τους υποψήφιους στις δημοτικές εκλογές ήταν η 14η Αυγούστου. Την επικείμενη παραίτησή της σχολίασε και ο Αρχιεπίσκοπος κατά την ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί της στην Παναγία Σουμελά. Ο κ. Χριστόδουλος ρώτησε τη Βούλα εάν το σκέφτηκε καλά που αποφάσισε να φύγει από το στρατό, «έχεις οικογένεια» της είπε, ενώ της δώρισε ένα κομποσκοίνι και της υποσχέθηκε πως θα προσευχηθεί για την επιτυχία της.

Ο Τανιμανίδης

Περιχαρής για την αθρόα προσέλευση πιστών ο πρόεδρος του ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», Γιώργος Τανιμανίδης, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της συμφόρησης και να μπορέσουν όλοι οι προσκυνητές να πλησιάσουν την ιερή εικόνα.

Δύο ημέρες μετά, ο και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γ. Τανιμανίδης επισκέφτηκε τη Χρύσα Αράπογλου στο γραφείο της και συμφώνησε να μετέχει στο ψηφοδέλτιό της. Μαζί του και ο επίσης σημερινός σύμβουλος Νίκος Τσαρούχας, που και αυτός θα διεκδικήσει μια ακόμη τετραετία στο συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, με το ψηφοδέλτιο της Χρύσας.


Σχολιάστε εδώ