Ατού η λήξη των μεταγραφών και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Ένα ακόμα σοβαρό ατού για την ποιότητα των έμψυχων ανταλλαγμάτων, στα χέρια των διοικούντων την ΠΑΕ, ήταν πως όσα χρήματα και να αποκτήσουν από την πώληση του Σάλπι, δεν θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό του, καθώς δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για να γίνουν και άλλες μεταγραφικές κινήσεις. Ωστόσο, οι λιγοστές ώρες που απέμεναν για το κλείσιμο των μεταγραφών βοήθησαν και τον Παναθηναϊκό στις διαπραγματεύσεις. Πιο συγκεκριμένα τη μετακόμιση του Χαραλαμπίδη στη Θεσσαλονίκη τη σκεφτόταν μόνο ο ίδιος ο παίκτης (όπως έβγαινε προς τα έξω), αλλά και η «πράσινη» ΠΑΕ. Αν, όμως, ο «δικέφαλος» του βορρά είχε τα χρονικά περιθώρια να βάλει δυναμικά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο κόλπο του διεθνούς επιθετικού, τότε από το «τριφύλλι» θα είχαν στείλει μια ώρα αρχύτερα τον «Μπίδη» στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να εξασφαλίσουν το «ναι» του ΠΑΟΚ και να μη βάλουν σε κίνδυνο τη μεταγραφή.

Συμβιβάστηκαν με την ιδέα

Μπορεί πολλοί να κατηγορούν περί δικαίων και αδίκων τον Γιάννη Γούμενο, όμως το να πουλήσεις έναν παίκτη μεγάλης αξίας, όπως τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και μάλιστα χωρίς (σοβαρές) αντιδράσεις, είναι κάτι που θέλει διοικητική ικανότητα. Βέβαια, σε αυτό βοήθησαν και οι συγκυρίες. Πιο συγκεκριμένα η κόντρα -προ μερικών μηνών- ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ με τον διεθνή ποδοσφαιριστή, τα αξιόλογα έμψυχα ανταλλάγματα που ήρθαν στον «δικέφαλο» και το ότι το ενδεχόμενο της πώλησης του παίκτη άρχισε να ακούγεται αρκετές μέρες πριν πραγματοποιηθεί έψησαν ακόμα και κάποιους από τους πιο… άγριους οπαδούς της ομάδας, έτσι ώστε να πάρουν ψύχραιμα αυτή την αποχώρηση. Βέβαια σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα -κάτι που γράφαμε προ εβδομάδων- η δήλωση του ίδιου του παίκτη, με την οποία λύθηκαν και τυπικά τα χέρια της διοίκησης στο να βάλει την υπογραφή της.

Νόμιζαν ότι έπαιζαν μόνοι τους…

Η αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση του Σαλπιγγίδη ο Παναθηναϊκός ενήργησε σαν το «σιγανό ποταμάκι» που πρέπει να το φοβόμαστε. Ενώ ο παίκτης ήταν, επί μήνες στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και με τον Παναθηναϊκό να δηλώνει επίσημα, διά στόματος Μπάκε, ότι θέλει μόνο δυο μεταγραφές για την ολοκλήρωση του ρόστερ -τελικά αυτές έγιναν τέσσερις. Μάλιστα η απόκτηση αυτή θα είχε ολοκληρωθεί πριν προλάβουν να καταλάβουν καν τι έγινε στην Πειραϊκή ΠΑΕ, καθώς νόμιζαν ότι στο θέμα του διεθνή επιθετικού ότι έπαιζαν μόνοι τους. Γι’ αυτό και ποτέ δεν βιάσθηκαν ή δεν τα έδωσαν «όλα» για το κλείσιμο αυτής της μεταγραφής.

Οφέλη και αποδοκιμασίες

Με τη μεταγραφή του Σαλπιγγίδη στον Παναθηναϊκό, πέρα από μια κίνηση ουσίας, είναι και μια μεταγραφή-απάντηση σε όλα τα αρνητικά που βαραίνουν την «πράσινη» ΠΑΕ. Καθώς με την απόκτηση αυτή υλοποιήθηκε (τουλάχιστον στη συνείδηση των φιλάθλων) η εξαγγελία της διοίκησης για μια μεγάλη μεταγραφή, με τους Σαβιόλα, Βιλτόρ κ.λπ. να έχουν είδη ξεχαστεί και με την «πράσινη» ΠΑΕ, να περνάει για το προσεχές διάστημα (έπειτα από πολύ καιρό) στο απυρόβλητο από την «πράσινη» εξέδρα. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως είναι η πρώτη φορά που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός φαίνεται να πήρε σοβαρά τις -σε βάρος της- αποδοκιμασίες (με τη λήξη του φιλικού αγώνα κόντρα στην Άντερλεχτ) και να ενήργησε αναλόγως.

Όπου φύγει – φύγει

Μια ακόμη απόπειρα του Γούμενου να πάει στα γραφεία της ΠΑΕ έπεσε στο κενό. Με βάρδιες λειτουργούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Μόλις εμφανιστεί ο πρόεδρος, καταφθάνουν και καμιά 20αριά για να τον διώξουν. Τη Παρασκευή, ο Γούμενος επιχείρησε για πολλοστή φορά να πάει στη Τούμπα, μόλις εμφανίστηκε όμως άκουσε τα εξ αμάξης. Είχε φροντίσει να καλέσει όμως ένα περιπολικό, ενώ οι άνδρες της security ήταν επίσης ενήμεροι και στέκονταν έξω από το γήπεδο της Τούμπας. Το σχέδιο του Γούμενου είναι απλό. Θα πηγαίνει κάθε μέρα, έως ότου βαρεθούν οι ΠΑΟΚτσήδες και πάψουν να ασχολούνται μαζί του. Πολλά άκουσε όμως και ο Ντουμιτρέσκου. Από τον Ρουμάνο περίμεναν οι φίλοι του Δικεφάλου να υποβάλει τη παραίτησή του, λόγω της παραχώρησης του Σαλπιγγίδη. Πού να τους πει ο άνθρωπος ότι συμφωνεί με αυτή τη κίνηση της διοίκησης. Διότι με τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ πληρώνονται οι παίκτες (μη φανταστείτε ότι αυτοί στενοχωρήθηκαν με τη πώληση του Σαλπιγγίδη), πήρε και τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να πει κάτι τέτοιο στους οπαδούς, γιατί μετά δεν θα μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια.


Σχολιάστε εδώ